Volt olyan aki megbánta a külföldi munkát?
En is nagy, negyszobas lakast berletk hogy elferjen az egesz csalad.
Miert kapnal kulfoldon "csak egy szobat"? A fizetesekhez kepest otthon se olcsobb az alberlet.
Nekem meg sajat lakasra, oroklesre otthon se lett volna eselyem, szoval itt ugyanonnan indultam.
Kihasználja ki? Otthon 12 órát,vagy 3 szakban hétvégente,ünnepnapokon dolgozatják a népet havi 80-100 ezerért.Az nem kihasználtság?
Legtöbb országban tilos a 12 óra munka.A hétvégék szabadok,de ha nem akkor túlórában fizetik!
Az ünnepnap pedig mindig szabad! Ès jóval több ünnep van mint Mo-n.
ma 12:51 vagyok
Kedves kérdező.
Csak azokat tudják kihasználni akik hagyják magukat. Én mint írtam egy gyárban dolgozom, mint operator. Mondhatom azt is, hogy gyári betanított munkás.
De nem vagyok kihasználva. Van a céggel határozatlan idejű szerződésem. Van évi 24 nap szabadságom. Fizetik a betegállományt is. Kapok karácsonyi bónuszpénzt. A fizetésemet minden hónap utolsó munkanapján pontosan átutalják. Ha túlóra van, azt is pontosan elszámolják. Kötelező munkaruhát biztosítanak.
Nem vagyok becsapva, kihasználva.
Bár tény, hogy ennek ellenére itt is történnek olyan dolgok amitől az ember lehidal, és mindig benne van a pakliban, hogy akár én is járhatok így, de amíg dolgozom addig nincs átvágás a részükről.
(volt olyan alig pár éve, hogy a válság miatt egyik napról a másikra, úgy, hogy a törvény előírása szerint 2 héttel előbb szólniuk kellene kirúgtak 1500 embert. Egyik nap a délutános műszak ment dolgozni,és ott jelezték nekik, hogy ne öltözzenek át. vagy másnap délelőtt 600 embernek mondtak búcsút. Volt rá példa többször is, akár előfordulhat most is. )
A párom a vasútnál dolgozik. Ott sem csapják be. Van évi szabadsága, táppénzt fizetik. Kap szolgálati kocsit is. A túlóráit fizetik, és rendesen kapja a fizetését is.
Ha az ember nem magyar embertől várja a segítséget, hanem maga keresi a munkáját, és van szerződés akkor nem fogják becsapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!