Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Volt olyan aki megbánta a...

Volt olyan aki megbánta a külföldi munkát?

Figyelt kérdés
Most nem azokról beszélek akik nem beszélik az adott ország nyelvét.

2014. máj. 23. 12:16
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Én bár nem takarítok,(operatori munkám van a HONDA gyárban) de néha bánom, hogy ezt csinálom. Otthon a szakmámban dolgoztam (könyvkötő) de itt kint valamiért nem kellek nekik. Nem foglalkoznak velem, mert nem tudok angol nyomdaipari referenciát bemutatni. De azt, hogy kint élünk azt nem bánom. Mi a párommal nem sokad magunkkal élünk egy szobában, hanem egy szép kis 3 szobás kertes házat bérelünk. Ha már otthon is saját lakásban éltünk, ezt a nem luxus életvitelt nem akartuk alább adni. Ha csak egy szobában élnénk 8 másik idegennel, már rég hazamentünk volna.
2014. máj. 23. 12:51
 12/33 anonim ***** válasza:

En is nagy, negyszobas lakast berletk hogy elferjen az egesz csalad.

Miert kapnal kulfoldon "csak egy szobat"? A fizetesekhez kepest otthon se olcsobb az alberlet.

Nekem meg sajat lakasra, oroklesre otthon se lett volna eselyem, szoval itt ugyanonnan indultam.

2014. máj. 23. 12:54
 13/33 A kérdező kommentje:
Külföldön dolgozókat jobban kihasználják. Alig jut szabad idő a sok munka miatt?
2014. máj. 23. 12:57
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Mi 4 éve elünk külföldön,már itt az egész család,mindenki külön 2-3 szobás lakásban,autot vettünk,és még sorolhatnám. A 0-ról indultunk,és amit itt elértünk 3 év alatt,azt nem sikerült otthon 10 év alatt,nem nyomorgunk,nem beszélve,hogy itt más a közbintonság,nyugalom van, és soha többet nem megyünk vissza,csak látógatóba.
2014. máj. 23. 12:59
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Én most tervezem a külföldre költözést és jó ezt a sok pozitív véleményt hallani :)
2014. máj. 23. 13:04
 16/33 anonim ***** válasza:

Kihasználja ki? Otthon 12 órát,vagy 3 szakban hétvégente,ünnepnapokon dolgozatják a népet havi 80-100 ezerért.Az nem kihasználtság?

Legtöbb országban tilos a 12 óra munka.A hétvégék szabadok,de ha nem akkor túlórában fizetik!

Az ünnepnap pedig mindig szabad! Ès jóval több ünnep van mint Mo-n.

2014. máj. 23. 13:04
 17/33 anonim ***** válasza:
Az 1. válaszoló vagyok . Vállalkozóként dolgozom ,egy barátommal . A szabadidő (több napos) a munkától függ ... Egyébként mikor még Magyarországon voltam sem rendelkeztem többel ,sőt akkor még gyakran vasárnap is dolgoztam ,hogy minél több pénzt termeljek .Itt viszont a szombat délután és a vasárnap mindig szabad .
2014. máj. 23. 13:09
 18/33 anonim ***** válasza:
Mesélj magadról kérdező ! Mi ihlette a kérdésedet ?
2014. máj. 23. 13:10
 19/33 A kérdező kommentje:
A kíváncsiság.
2014. máj. 23. 13:13
 20/33 anonim ***** válasza:

ma 12:51 vagyok

Kedves kérdező.

Csak azokat tudják kihasználni akik hagyják magukat. Én mint írtam egy gyárban dolgozom, mint operator. Mondhatom azt is, hogy gyári betanított munkás.

De nem vagyok kihasználva. Van a céggel határozatlan idejű szerződésem. Van évi 24 nap szabadságom. Fizetik a betegállományt is. Kapok karácsonyi bónuszpénzt. A fizetésemet minden hónap utolsó munkanapján pontosan átutalják. Ha túlóra van, azt is pontosan elszámolják. Kötelező munkaruhát biztosítanak.

Nem vagyok becsapva, kihasználva.

Bár tény, hogy ennek ellenére itt is történnek olyan dolgok amitől az ember lehidal, és mindig benne van a pakliban, hogy akár én is járhatok így, de amíg dolgozom addig nincs átvágás a részükről.

(volt olyan alig pár éve, hogy a válság miatt egyik napról a másikra, úgy, hogy a törvény előírása szerint 2 héttel előbb szólniuk kellene kirúgtak 1500 embert. Egyik nap a délutános műszak ment dolgozni,és ott jelezték nekik, hogy ne öltözzenek át. vagy másnap délelőtt 600 embernek mondtak búcsút. Volt rá példa többször is, akár előfordulhat most is. )

A párom a vasútnál dolgozik. Ott sem csapják be. Van évi szabadsága, táppénzt fizetik. Kap szolgálati kocsit is. A túlóráit fizetik, és rendesen kapja a fizetését is.

Ha az ember nem magyar embertől várja a segítséget, hanem maga keresi a munkáját, és van szerződés akkor nem fogják becsapni.

2014. máj. 23. 13:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!