Milyen ördögi kör ez? Hogy legyen így állása egy pályakezdőnek?
tavasszal végeztem de sehova nem vesznek fel mert nincs elég tapasztalatom vagy nincs ilyen olyan diplomám. mindezek mellett van 1 év eladói tapasztalatom de még ez se elég. pedig most már nem is válogatok
19/L
welcome to the real world.
ez sajnos ilyen, ismerosoket keress, akik tudnak allasokat, es add be az oneletrajzodat mindenhova, ahol megfelelsz a felteteleknek.
Ez sajnos igaz. Nekem is csak egy takarítói állás jutott egy gyárban, igaz nem szakadok meg, és sokszor van olyan hogy egész nap szinte megállás nélkül melózunk, de utána van hogy 2-3 órát dolgozunk és pihenő egész nap persze főnöki engedéllyel.
Hiába nem akartam ilyen munkát mégis ez jutott. Igaz jó helyen vagyok mert ott jobban tudom meg hogy mikor van szabad állás a cégen belül mert sokkal könnyebben be lehet jutni belsősként független attól hogy csak alvállalkozónál vagyok mintha az utcáról menne oda valaki.
Sajnos ez ezzel jár, én sem tudok mit csinálni, most egyenlőre dolgozok pedig legszívesebben otthagynám a helyet, mert oké nem vészes a munka, de veszélyes környezetben vagyok, és egyes kollégák nagyban letojják a munkát és emiatt én meg másik kollégám szívunk, de nincs más hiába nézelődök semmi extra csak egyéb kisebb munkák, de ennyi erővel akkor maradok itt.
Sajnos nehéz az elhelyezkedés talán Győr környékén könnyebb mert sok ismerősöm ment oda és egy idő után bejött nekik valami munka, meg talán főváros környékén érdemes megpróbálni.
Meg ugye az önéletrajzot is időnként át kell formázni minél mutatósabb legyen, lehetőleg csak a lényeget de ha egyáltalán elolvassa valaki mert én már ezzel is kételkedem, akkor ha ránéz lássa azt hogy igényes vagy, odafigyelsz, precíz vagy, ezek szinte alap dolgok egy munkához, nekem is talán ez volt a mázlim, és legjobb személyesen oda adni a munkáltatónak a jelentkezést mert hallottam olyat hogy a legtöbb helyen a HR-esek vagy az egyéb adminisztrátorok vagy titkárok, vagy azok akikre ez van bízva a fele jelentkezést kitörlik és ennyi. Sokan úgy próbálják alakítani a dolgokat hogy ismerősüket tegyék be oda és átbutítják az önéletrajzokat, valahol hallottam ilyet is.
De jártam már egy olyan cégnél is ahová 1 hónapon keresztül majdnem 3 naponta küldtem be az önéletrajzom és semmi visszajelzés, közben valahol egy ismerősöm olyat hallott a cégről hogy csak azért hirdettek meg egy állást hogy az adott munkakörbe dolgozókra ráijesszenek hogy jobban dolgozzanak mivel kirúgással fenyegettek jó pár embert és így ijesztettek rájuk és hiába vettek volna fel 50 embert felvettek összesen kettőt mert ketten felmondtak. Szóval létezik ilyen is.
Egy biztos ha személyesen adsz be önéletrajzot valahová, fontos hogy lehetőleg ne a portásnak add oda, mert ők állítólag szeretik ezt elkavarni.
Ilyen ez a POP szakma..
Ahogy írták, Győrben és Pesten érdemes próbálkozni ha a lakóhelyeden nem megy. A hegy nem megy Mohamedhez.
Hol laksz amúgy?
Próbálkozni kell.
Nekem érettségivel a 2. helyre ahova beadtam a jelentkezésem, felvettek. Szerencse kérdése. Nagyon is kell az éelthez.
Hagyjátok már ez a hülyeséget, hogy érettségivel csak minimálbér..
Ismerősök között több is van akinek nincs más papírja, semmi szakma, 150, 200, 220, 390 ez a nettó fizetésük! Cigány haverom 130 nettót keres 8 általánossal!
Hol éltek ti Romániában?
Amúgy ha Sopron környékén nem találsz munkát akkor ott nagyon nagy problémák vannak. A szeptemberi adat szerint 1,48% a munkanélküliség. Ha ott nem találsz, akkor sehol a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!