Miért nincs gyakorlatilag 1 százalék esélye sem a pályakezdőnek?
Szakmám: Szállítmányozó és Logisztikai ügyintéző, keresnek ilyeneket mindig gyakorlattal és sosem írnak vissza, sosem válaszolnak. Egyetlen pályakezdő pozíció jelent meg a neten fél év alatt és amikor erre elkezdett interjuztatni a fejvadász telefonon 20 percig azt mondta teljesen megfelelt, elmentem a céghez, megkérdezték mit tudok a cégről egy két alap szakmai kérdés, sokat mesélt az ember (nem tudom miért biztos beteg volt) azt mondták minden okés volt mindenre megvolt a válasz / mosoly / önbizalom / sugárzás / folyékony angol / MINDEN, másfél héttel később hát sajnáljuk de mégsem jutott tovább.
Van egy politológus diplomám, elvégeztem mert felvettek, és az öregem ezt akarta gondoltam egyszer talán egy diploma lendít valamit, hatalmas tévedés volt. Önkormányzatoknál 20-ból 1 helyről az elbírálási határidő után mindig pontosan 1 hónappal értesítenek (itt is voltak pályakezdő pozíciók olyanok is amik pontosan a szakmai gyakorlatommal megegyeztek, ez egy interjúra vagy válaszra sem volt elég), a verseny szektorban képtelenség statisztikát felállítani de 20-ból 1-2-nél több nem válaszol.
Szóval ha nincs ismerős apa / anya / rokon / ágyas akkor van két lehetőség kukázni vagy bűnözni?
A válasz sajna egyszerü: a pályakezdönek nincs tapasztalata és a munkanélküliség miatt talál olyat aki már rutinos a meloban,nem kell vele fgolalkozni,tanitgatni.
Az adott munkaadó meg nagy ívböl szarik rá,hogy igy nem lesz utánpótlás,öt a mostani állapot érdekli,hogy simán menjen az üzlete.
Hát, ez azért van, amit az első leírt. Nagy a munkanélküliség, sok a diplomás. Minek bajlódjon egy kezdő betanításával, amikor gyakorlottat is kap?
Nekem még tapasztalatom is van, de 3 hónap alatt még interjúkra sem jutottam be konkrét cégekhez. Pedig a fejvadászok biztatnak. Na, meg én azt tapasztaltam, hogyha fejvadászon keresztül mész, az sem túl jó, mert inkább mást vesznek fel, akkor nem kell érte fizetni.
4-es vagyok, meg még annyit, hogy nem biztos, hogy mindenki ez gondolja. Az unokatesómnak pl. könyvelőirodája van, és ő azt mondta, hogy milyen jó egy pályakezdő: Friss a tudása, beszél nyelveket, és minimálbérrel is beéri. Én is csak csodálkoztam, hogy én nem igen találkoztam olyan álláshirdetéssel mostanában, ahol nem kértek tapasztalatot.
Nos, a nagyon sóher cégek viszont nem is nagyon hirdetnek, vagy ha igen, akkor a helyi lapban, fejvadásznál biztos nem, mert az drága. Szóval inkább ne fejvadásznál próbálkozz, hanem kisebb cégeknél. Add be az életrajzod egy csomó helyre, bár a legtöbb úgyis a kukában landol, de hátha szerencséd lesz. És érd be a minimálbérrel. És hangsúlyozd ki, hogy mivel pályakezdő vagy, jár a Start-kártya, arra járulékkedvezmény van, így még olcsóbb vagy nekik. Azt a kis cégek szeretik.
Szerintem nem azzal van a gond, hogy pályakezdő vagy, ilyen a helyzet itt az országban. Nem csak Te, rajtad kívül több ezren nem találnak munkát, ha van gyakorlata, ha nincs.
Sajnos, ez van, ne magadat hibáztasd, kitartás.
(A tapasztalat az, hogy havi min 300 helyre elkell küldeni az önéletrajzot ahhoz, hogy az 1% esélyt, feltornázd 50%-ra.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!