Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak? Tanács?

Mit csináljak? Tanács?

Figyelt kérdés
Web-programozó/Windows alkalmazás fejlesztő a végzettségem. Pályakezdő vagyok. Most eljöttem egy céghez dolgozni, ahol apumnak szólt a főnöke hogy nem lenne-e kedvem idejönni, gyakorlatot szerezni. Igent mondtam persze, bejöttem beszélni a fiával, ő elmondta hogy majd kellenek honlapok/grafikai munkák stb. Ehhez képest most itt ülök egy 6000 éves laptop előtt, és angol használati utasításokat fordítok magyarra, meg angol telefonokat akarnak velem intéztetni. Ebből nem hiszem hogy lesz szakmai tapasztalatom. Nem ezért jöttem ide. Lakatos/könyvkötő gépekkel kapcsolatos dolgokat kellene intéznem stb. Ugye semmi rálátásom nincs erre a területre, semmi értelme így az egésznek. Mit csináljak? Mondjam a főnöknek hogy a szakmámhoz adjon melót, vagy viszlát? Mi legyen? Ha már gyakorlat szerzésről van szó, akkor a szakmámban kellene nem?
2013. nov. 6. 15:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kvázi informatikus vagy és nem tudsz angolul, jól értem?

Tanár, aki nem tud bánni a gyerekekkel. Rendőr, aki nem tud bánni a fegyverével. Tűzoltó, aki fél a tűztől. Kb. ezekhez hasonlítható.

2013. nov. 6. 18:31
 12/17 anonim ***** válasza:

Ha büdös neked a munka amit adtak akkor kérj másikat vagy mondj fel, ezen nem sok gondolkodni való van.

Nekem már az első napomon kezembe nyomtak egy telefont hogy akkor tartsam szemmel az osztrák/japán/orosz beszállítókat hogy ne késsenek(szerencsére tudnak angolul), még azt se tudtam hogy egyáltalán mi az amit hozni fognak úgyhogy lementem összeszerelő részlegre és körbeérdeklődtem hogy mi-micsoda, pár napra be is ültem közéjük szerelni hogy még jobban képben legyek.

2013. nov. 6. 19:16
 13/17 A kérdező kommentje:
Jézusom... Nem, nem érted jól hogy nem tudok angolul. De mindegy nem írom le már hatvanadjára is... Hagyjuk az egészet. :DD
2013. nov. 6. 19:41
 14/17 anonim ***** válasza:
42%

Tök mindegy. Szokd meg, a legtöbb munkahelyen ez van. Kiadnak egy munkát és csináld. Amúgy ha web-programozó vagy és nem tudsz rendesen angolul, akkor itt a legjobb idő, hogy megtanuld. Ennél jobb iskola nincs is, mint hogy gyakorlatot szerezz.

Az első munkahelyemen a kezembe nyomták a telefont, hogy akkor hívjam fel a svéd partnert, mert a szállítólevél nem stimmel a küldött áru mennyiségével. Azt se tudtam, hogy mi az hogy szállítólevél meg hogy mi is pontosan az áru (valami hülye kódok és rövidítések voltak).

Felvettem a telefont és elmakogtam.

Így jutottam oda, hogy bármikor bármilyen ügyben tudok telefonálni, mert a tudás nem csak úgy belecsöppen az agyunkba.

2013. nov. 6. 19:48
 15/17 A kérdező kommentje:
De nem értem miért van most leszűrve az hogy nem tudok egyáltalán, vagy jól angolul? Mert most nem vagyok beavatva a szakszavakba? :D Nem azt mondtam hogy életemben nem tanultam angolt. Már a harmadik napomon le kellett fordítanom egy 43 oldalas angol használati útmutatót, megcsináltam. Amúgy meg "büdös a munka"? Nem, nem büdös a munka, ha az lenne már 1 nap után otthagytam volna. Én bezzeg dolgozok, de ha már 1x valami "panaszkodás" jellegűt merek kiejteni a számon, már rögtön egy utolsó léhűtő semmitérő ember vagyok, bezzeg ha kisebbségi ingyenélő/segélyből élő, sorozatgyilkos lennék akkor semmi gond nem lenne igaz? Mindegy, lényegtelen az egész, azért 1-2 komment érdekes volt. Elnézést hogy kérdeztem.
2013. nov. 6. 20:49
 16/17 anonim ***** válasza:
54%

Nem értitek amit ír. Tud angolul, de magyarul nem értesz valamihez, akkor idegen nyelven sem fogsz érteni hozzá ez a lényeg!

Nekem is volt ilyen "munkaadóm" szívesség alapján megkért, hogy segítsek neki elintézni egy telefont, rendben eljött elmakogta annyit akart, hogy "Üzletel-e vele vagy nem a külföldi partner?"

Hiába próbáltam meggyőzni a palit, aki mellesleg multimilliomos, ez nem így megy! Milyen üzletről beszél, volt-e már korábbi együttműködés köztük, milyen szállítókapacitással rendelkezik a cég, tarifaárak, stb... ezeket illene legalább velem megosztania. Szerinte viszont ezek lényegtelen dolgok, majd az üzlet után megbeszéljük, telefonáljak...

A vége az lett, nem volt elérhető a külföldi partner a titkárnő megadta az email címét. A góré írt egy levelet amit le kellett fordítanom : "xy vagyok az xxxyyy cégtől! Lesz üzlet vagy nem lesz üzlet?"

Netről vadásztam össze a céges infókat, majd alkottam egy bő oldalnyi levelet, mindezt szívességként! Vajon lett volna üzlet, ha a fejes kérdését lefordítom és azt küldöm el (a külföldi partnerrel előtte zéró kapcsolatuk volt)?

Gondolom a kérdező is ilyesmi szituban lehet :)

2013. nov. 6. 21:04
 17/17 A kérdező kommentje:
Végre valaki megértette a lényeget is. :)
2013. nov. 6. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!