Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak? Tanács?

Mit csináljak? Tanács?

Figyelt kérdés
Web-programozó/Windows alkalmazás fejlesztő a végzettségem. Pályakezdő vagyok. Most eljöttem egy céghez dolgozni, ahol apumnak szólt a főnöke hogy nem lenne-e kedvem idejönni, gyakorlatot szerezni. Igent mondtam persze, bejöttem beszélni a fiával, ő elmondta hogy majd kellenek honlapok/grafikai munkák stb. Ehhez képest most itt ülök egy 6000 éves laptop előtt, és angol használati utasításokat fordítok magyarra, meg angol telefonokat akarnak velem intéztetni. Ebből nem hiszem hogy lesz szakmai tapasztalatom. Nem ezért jöttem ide. Lakatos/könyvkötő gépekkel kapcsolatos dolgokat kellene intéznem stb. Ugye semmi rálátásom nincs erre a területre, semmi értelme így az egésznek. Mit csináljak? Mondjam a főnöknek hogy a szakmámhoz adjon melót, vagy viszlát? Mi legyen? Ha már gyakorlat szerzésről van szó, akkor a szakmámban kellene nem?
2013. nov. 6. 15:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nézd, a gyakorlati helyek 99%án kávét főzöl, aktákat rendezel, számlákat raksz időrendi sorrendbe.....
2013. nov. 6. 15:46
 2/17 A kérdező kommentje:
Trágya helyeken biztos.
2013. nov. 6. 15:48
 3/17 A kérdező kommentje:
Ui.: Persze. Inkább tennék a időrendi sorrendbe aktákat, meg számlákat egy infós cégnél amire van rálátásom mint egy lakatos üzemnél, ahol azt se tudom mi fán terem. Pláne angol szakszavakkal.
2013. nov. 6. 15:50
 4/17 anonim válasza:
Az első kommentelőnek igaza van. Én olyan cégnél voltam, amelyik közel 150 országgal tartja a kapcsolatot, és lám mit csináltam? Egész nap nyomtattam... Türelem rózsát terem
2013. nov. 6. 15:51
 5/17 A kérdező kommentje:
De itt nem arról van szó... Hanem arról, hogy most kezembe nyomnak egy angol telefont, aztán azt se tudom hol vagyok ha belekérdeznek nekem ANGOLUL (még magyarul se tudom) valami teljesen lakatos dologba, mit mondok? Minden második telefonhívásra azt mondom majd hogy: I don't know? Meg miért kell ahhoz várnom hogy most adjon nekem a szakmámhoz munkát, ebben nem látok logikát. Most abból hogy szűri le hogy én hogyan dolgozok a szakmámban, ha nem is abban ad feladatot? Akkor így hogy várhatom el, hogy én bármit is csinálni fogok itt amit szeretnék, meg amihez ÉRTEK.
2013. nov. 6. 16:03
 6/17 anonim ***** válasza:

Nem érted, ugye? Nem körülötted forog a világ. Nem fogod azt a munkát megkapni egyből, amire tökéletes vagy. Azért meg kell küzdeni, hogy odáig eljuss. A jelenlegi munkádból le lehet igenis szűrni, hogy képes vagy-e elviselni a monoton dolgokat, megbirkózni a kihívásokkal (angolul telefonálás, szemmel láthatólag NEM a válasz), együtt dolgozni másokkal, motiváltnak maradni (vagy legalábbis mutatkozni).

Ezek vannak olyan fontos dolgok egy munkahelyen, mint maga a szakmád, sőt. Ha ezeken elbuksz, soha nem jutsz el a tökéletes melódig. Egy ranglétra, amit végig kell járni.

2013. nov. 6. 16:29
 7/17 A kérdező kommentje:
Aha, megnézném azért hogy ha te ott lennél 4 napja egy cégnél, és már rögtön szakmai telefonokat kellene nyomnod, ráadásul angolul. :D Amire, ahogy mondtad, a válasz NEM. ;) Mert ugye te is leszűrted hogy én nem is tudok angolul, mert nem tudnék egy szakmai telefon lebonyolítani úgy, hogy 4.napja leszek ott, és semmi rálátásom nincs semmire. Oké. Biztos én vagyok a h*lye akkor.
2013. nov. 6. 17:13
 8/17 anonim ***** válasza:
35%

"Aha, megnézném azért hogy ha te ott lennél 4 napja egy cégnél, és már rögtön szakmai telefonokat kellene nyomnod"

Legeslegelső napomon életem első komoly melójában, kb a 3. órában odanyomtak egy francia telefont... hogy képviseld a globális vezető multi céget, és oldd meg bármit is kér..

biztos vagyok benne, hogy kevesebb francia tudással, mint a te angolod.

Sikerült.

Nyilván nem brilliánsan, de megoldod. Udvariasan megkérded, mi a gond, mit szeretne, felírod egy papírra és megígéred, hogy utánajársz és estig visszahívod. Ennyi. Csinálni kell, nem aggódni meg panaszkodni.

2013. nov. 6. 17:52
 9/17 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de mégis mit vártál? pénzügyi területen is ez van, jönnek ki a suliból, még meg se száradt a pecsét a diplomájukon, de igények azok vannak, pedig még két percet se dolgoztak.... Sajnos a munkák egy része unalmas, monoton.. a jobb dolgokat nem azonnal adják a pályakezdőknek.

A szótár az egyetlen hely, ahol az "elismerés" megelőzi a "munkát". Sajnos előbb gürizni kell, a kulimunkát elvégezni, aztán ha letettél valamit az asztalra, akkor lehet arcoskodni, hogy mit is szeretnél. Ha meg nem teszik, akkor lépj le, keress más melót. Ha sikerül, hajrá, de ne várj csodát az új helyeden sem.

2013. nov. 6. 18:09
 10/17 anonim ***** válasza:

"Aha, megnézném azért hogy ha te ott lennél 4 napja egy cégnél, és már rögtön szakmai telefonokat kellene nyomnod, ráadásul angolul. :D "

Nem egyszer kerültem ilyen helyzetbe. Ahogy tudtam, megoldottam, rinyálás nélkül.

Az egyik feladat túl egyszerű, a másik túl bonyolult... Ilyen hozzáállással két nap után kivágtalak volna a csapatomból.

2013. nov. 6. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!