Mit csináljak? Tanács?
Nem érted, ugye? Nem körülötted forog a világ. Nem fogod azt a munkát megkapni egyből, amire tökéletes vagy. Azért meg kell küzdeni, hogy odáig eljuss. A jelenlegi munkádból le lehet igenis szűrni, hogy képes vagy-e elviselni a monoton dolgokat, megbirkózni a kihívásokkal (angolul telefonálás, szemmel láthatólag NEM a válasz), együtt dolgozni másokkal, motiváltnak maradni (vagy legalábbis mutatkozni).
Ezek vannak olyan fontos dolgok egy munkahelyen, mint maga a szakmád, sőt. Ha ezeken elbuksz, soha nem jutsz el a tökéletes melódig. Egy ranglétra, amit végig kell járni.
"Aha, megnézném azért hogy ha te ott lennél 4 napja egy cégnél, és már rögtön szakmai telefonokat kellene nyomnod"
Legeslegelső napomon életem első komoly melójában, kb a 3. órában odanyomtak egy francia telefont... hogy képviseld a globális vezető multi céget, és oldd meg bármit is kér..
biztos vagyok benne, hogy kevesebb francia tudással, mint a te angolod.
Sikerült.
Nyilván nem brilliánsan, de megoldod. Udvariasan megkérded, mi a gond, mit szeretne, felírod egy papírra és megígéred, hogy utánajársz és estig visszahívod. Ennyi. Csinálni kell, nem aggódni meg panaszkodni.
Ne haragudj, de mégis mit vártál? pénzügyi területen is ez van, jönnek ki a suliból, még meg se száradt a pecsét a diplomájukon, de igények azok vannak, pedig még két percet se dolgoztak.... Sajnos a munkák egy része unalmas, monoton.. a jobb dolgokat nem azonnal adják a pályakezdőknek.
A szótár az egyetlen hely, ahol az "elismerés" megelőzi a "munkát". Sajnos előbb gürizni kell, a kulimunkát elvégezni, aztán ha letettél valamit az asztalra, akkor lehet arcoskodni, hogy mit is szeretnél. Ha meg nem teszik, akkor lépj le, keress más melót. Ha sikerül, hajrá, de ne várj csodát az új helyeden sem.
"Aha, megnézném azért hogy ha te ott lennél 4 napja egy cégnél, és már rögtön szakmai telefonokat kellene nyomnod, ráadásul angolul. :D "
Nem egyszer kerültem ilyen helyzetbe. Ahogy tudtam, megoldottam, rinyálás nélkül.
Az egyik feladat túl egyszerű, a másik túl bonyolult... Ilyen hozzáállással két nap után kivágtalak volna a csapatomból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!