Adódott egy munkalehetőség, és nagyon jó esélyem van hogy felvesznek, de kétségeim vannak a munkával kapcsolatban. Milyen tanácsot tudtok adni? (többi lent)
Üdv! Adódott egy munkalehetőség. Az illegális bevándorlóknak fenntartott szállóban kellene felvennem a bevándorlók adatait, illetve segítenem kellene őket az itt tartózkodásuk alatt. Két fontos követelmény van, az Angol nyelvtudás, illetve a számítógépes ismeret. Ezekkel nincs gond. A munkaadó elmagyarázta hogy kb mi lenne a dolgom. A bevándorlók adatait kellene felvinnem egy programba a számítógépen, tájékoztatnom kellene őket arról hogy miket kapnak (tisztálkodási szereket, ételt). Kb ennyi. 12/24 órás rendszerben dolgoznék, minimálbérért. Igazából ezzel nincs is problémám, mivel pályakezdő vagyok, és nincs is nagyon más lehetőségem, szóval ez nekem egyelőre nem probléma. Inkább attól tartok, hogy tudom majd megértetni magam velük, mivel én hiába tudok angolul ha ő/ők nem. Illetve ha nem akar együttműködni, akkor nem tudom hogy hogy kellene majd ezt kezelnem. Még annyi, hogy őrzési feladatot nem kell majd ellátnom, az a rendőrség dolga, én csak egy afféle adatrögzítő leszek. és inkább hasonlít majd ez a hely egy munkás szállóhoz, mint egy börtönhöz. Az épületet most alakítják át, a rácsokat is már szedik le.
Első körben 5 embert vesznek fel, akik betanulják a dolgot, aztán még elvileg 20 embert fognak. A főnök azt monda hogy nem gond ha nem szeretnék az elsők között kezdeni, később is lehet, ha úgy érzem. Ez is egy kicsit zavar, mert ha az elsők között vállalom, akkor nem nagyon lesz valaki aki tanácsot tudna adni. Vagy legalábbis jobban magamra leszek utalva, mint azok akik később jönnek.
Még annyi hogy egy Kftnek dolgoznék majd akiket a rendőrség és a bevándorlási hivatal bíz meg az élelmezéssel, takarítással és most ezzel az új munkakörrel.
Szóval ha valaki dolgozott már hasonló munkakörben, akkor kérem ossza meg velem a tapasztalatait. Minden tanácsot szívesen fogadok!
Érdekes hogy számodra a legnagyobb problémát az jelenti hogy "mi lesz ha nem tudod magad "megértetni"
És egyéb kérdések? Nekem számtalan felmerült.
Veszélyességi pótlék,munkakörülmények,egészségi veszélyek,személyi biztonság egyebek..Egyáltalán ezekről kérdeztél valamit? Főleg ha kft-n keresztül dolgozol,az is lehet hogy picit elhallgatják a valós dolgokat a munkáddal kapcsolatban.
Közvetlenül érintkezel az bevándorlókkal vagy pedig nem.Ha igen gumikesztyű ilyesmi adott..és stb stb.
A menekültek nulla egészségügyi háttérrel akármit hordozhatnak TBC,HIV stb..ecseteljem?
Jártam hasonló helyen, igaz vízum miatt. Az ügyféltérben nem is érintkeztél közvetlen az ügyintézővel. Plexi üveg volt előtte, és mikrofonba beszélt. Ami papírt beadtam,azt is gumikesztyűben nézte át...
Ezt azért írtam le, mert szerintem itthon nincs ilyen védelem kiépítve egy menekült szállón se. És nem árt ha ezekkel tisztában vagy, főleg ha minimálbéres meló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!