Zmark86 kérdése:
Szombathelyre szeretnék költözni, érdekelne a helyiek véleménye a városról és hogy ott milyen munkahelyek vannak, vagy hogy mennyire egyszerű osztrákoknál elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
2013. febr. 7. 19:16
1/3 anonim válasza:
A várossal én elégedett vagyok, szerintem jó hely. Munkahelyek... van több nagyobb cég, pl Luk, Falco, Rába stb. Az osztrákoknál nagyon sok munkahelyet hirdetnek, de azért Ausztria messze áll az álomvilágtól. A magyaroknak főleg a szarabbnak tartott munkákat osztják ki (takarító, bolti eladó, pincér, benzinkutas), ezek nem is fizetnek olyan nagyon jól, persze a magyar fizetéseknél lényegesen jobban. Viszont ha van valamilyen egyetemi végzettséged (pl mérnökök, orvosok sokan dolgoznak kinn), és jól beszélsz németül, na azzal tényleg nagy lóvét lehet összeszedni.
2/3 anonim válasza:
Egy bolti eladó miért szar munka?:D Nekem más a véleményem, egyre kevesebb a munkalehetőség, szinte minden gyárban leépítések vannak. A határnál már nagyon telített, nehezebb munkát találni, de nem lehetetlen. Én régen imádtam azt a várost, de nem tudom, egyre inkább halott. Hétvégén egy lélek sincs az utcán, kivéve karneválkor meg rendezvényekkor. Délelőtt meg hemzsegnek a belvárosban az unatkozó rézbőrűek.
3/3 anonim válasza:
Ja, kihagytam, a pincér sem szar munka...a baráti társaságomból dolgozik pincér, mindössze 30km-re, és 1600E a minimum amit keres. Még burgenlandi viszonylatban sem szar fizetés, az osztrák sem kap többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!