Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért gond a munkaadónak a...

Granulátum kérdése:

Miért gond a munkaadónak a túlképzettség?

Figyelt kérdés
Miért nem szemezget az álláskereső végzettségeiből, amelyikre szükség van a munkavégzéshez?

2013. okt. 26. 21:42
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"én meg nyilván nem akarok olyan minőségellenőrt alám, aki élelmiszeripari-mérnök, mert nincs szükségem arra, hogy a fejemre nőjjön."

Ennek az lenne a megoldása, hogy továbbképzed magad..... valahogy.

Nem feltétlenül "céges" tanfolyamon, lehet ezt önszorgalomból is...

De nehogy már csak azért ne legyen egy frissen végzett élelmiszeripari mérnöknek munkája, mert Ő tanult?

A leendő munkáltatónak (vezetőnek) meg ebből szakmai kisebbségi komplexusa van?

Ha viszont ez a helyzet, akkor nem a munkakeresőkkel van a baj....és nagyon nagy baj.

Csak amíg ettől a hozzáállástól függ, hogy lesz - e - bármilyen - munkád és tudod -e fizetni a számláidat... addig nagyon szomorú világ jön az álláskeresőkre.

júl. 13. 07:46
 22/22 anonim ***** válasza:

Nem lehet előre tudni, hogy mit preferál a főnök. Szerintem az jó ötlet, hogy nem írod be a nem releváns munkát/tapasztalatot. Főleg aki idősebb, és volt vagy 10 munkája, miért írja be mindet, ami nem kell az adott munkához? Aztán ha belekérdez a főnök, és ez lesz a baja, akkor mindegy is. Az ilyen embernek nem lehet megfelelni.

Én jelenleg auditor munkakörben dolgozom, de előtte volt 4 másik munkahelyem, aminek kb. semmi köze nem volt a mostanihoz. És nem ismerettség alapján kerültem be, teljesen idegenek vettek fel a céghez. De pl. az is egy sztereotípia, hogy nem szeretik, ha valaki 40 éves elmúlt, itt nekik még az sem volt probléma.

Én azt gondolom, hogy minden állásinterjúhoz szabd testre az önéletrajzot, tedd bele, ami releváns, vedd ki, ami nem. Aztán ha interjún előkerül a többi, és nekik az probléma, akkor az nem a te helyed volt. Amúgy is ki akar ilyen kukacos főnökkel együtt dolgozni? Később úgyis kiderülne, beszéltek egymással munka közben.

júl. 13. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!