Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkanélküliség. Ti is éreztek...

Monácskaaa kérdése:

Munkanélküliség. Ti is éreztek/éreztetek már így?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok. Nem járok már suliba, két szakmát csináltam meg, Műkörmöst (meg is bántam már) és a Pedikűröst. És kihasználtam ezt az ingyenes 1hónapos intenzív nyelvi képzést is. A probléma elég nagy, munkanélküliség. Akármit akárhol próbálok, nem megy. Ami a legrosszabb hogy már 4 éve.. magyarul értelmes állásom még nem volt. Nyaranta találtam, szalonban, büfében, fagyizónál, de az semmi. Akárhova jelentkezem, nem is válaszolnak. Vittem már személyesen is önéletrajzot. Az egészszégem már romokban. Depressziós vagyok ennyi éve. Ami már oda fajult hogy egyszerűen az ágyból se akarok kikelni, mert jön a kérdés MINEK? Sőt bármihez hozzálátnék, bárhová kimozdulnék.. minek? Szerencsére van egy párom/vőlegényem 6éve, ha ő nem lenne, én már megtettem volna a legrosszabbat. Tudom hogy rengetegen vannak így, és ez az ország egy rakás sz@r, de nem vígasztal. Az hogy fiatalon, semmi jövőképem, egy senkinek érzem magam, nincs semmim, még buszra sincs pénzem soha, nem tudok elmenni a barátaimmal sehova, nem tudok segíteni a betegeskedő szüleimnek, a bátyámnak aki rengeteget fizet a nagy házunkra, és akkor még én is itt eszek, fürdök, stbstb, a párommal se tudok előre jutni, összeköltözni, később gyerek, külföld, és még sorolhatnám, már kicsinál. Én nem hittem soha hogy ilyen életem lesz. Remény már hm... béka segge alatt. csak a negatívum mindenhonnan. Semmi nem sikerül soha. Most is lebetegedtem, 3-4napja semmit nem bírok enni. Valamikor meg telezabálom magam és utálom magam ha tükörbe nézek. Csak szánalmat ébresztek magamban. Persze mások jönnek azzal hogy mennyire szép vagyok és hasonlók de őszintén ha így is van mit érek vele?? Munkához visszatérve itt csak a diák dolgozhat meg esetleg a nyugdíjas. Hihetetlen. Más ezt hogy bírja? Én már semmibe nem tudok kapaszkodni. Szóval ez a helyzetem, persze csak olvasva nem tűnhet olyan vészesnek. Más fiatal is érez így? Vagy akárki? Mit kéne tennem? Változik itt valaha bármi is? Légyszives bunkó kommenteket ne írjatok mert elegem van a bántó emberekből is akik csak azzal tudnak jönni hogy sajnáltatom magam meg hogy tennem is kell valamit. Ezek mind nem látnak bele az "életembe" már ha ezt annak lehet nevezni. Tettem már.. és teszek is sokat. De 4éve ugyan ott állok. ugyan ott... :(

2013. szept. 22. 12:06
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
Én is igy vagyok ezzel 3 szakma rendes állásom nincs közmunka van érettségi folyamatban 27 L már szivem szerint babáznék :)
2013. szept. 22. 12:25
 2/38 anonim ***** válasza:
93%
akkor most fog jönni az a szöveg hogy csinálj meg valami piacképes szakmát. aha, és ki fogja azt finanszírozni? ha meg megvan a szakmád, azért nem fogsz kelleni, mert nincs tapasztalatod. marad a protekció. ha az sincs?szopacs. szép kilátások az biztos
2013. szept. 22. 12:27
 3/38 anonim ***** válasza:
57%
KÜLFÖLD csupa nagy betűvel!
2013. szept. 22. 12:35
 4/38 anonim válasza:

jól van, azért ne hallgass a túlságosan negatív válaszokra. Figyelj, először is, nem kell belemenned ebbe az öngyilkos hangulatba, mert tovább rombolod magad. Meg kell próbálnod először is a jobb dolgokba kapaszkodni. Persze jön a érdés hogy mik azok? Gondolj arra hogy ennél is lehetne sokkal rosszabb. Próbáld meg a jobb dolgokat észrevenni, lehetnek akármilyen aprók is azok, a szépet mindenben. Persze mikor sok gondunk van, akkor ez nagyon nehéz. De ha sikerül egy kicsit erőre kapnod, akkor meglátod hogy egyből másképp tekintesz az akadályokra is. Ha csak a negatív dolgokba ölöd bele magad, akkor egyre rosszabb lesz. Az egészségednek is árt, főleg mentálisan. Amíg még nem túl rossz, addig állj le vele, a negatív hozzáállásal.

Sajnos azt hogy mit kellene tenned ezen kívül, már nehezebb megmondani, de egyértelmű hogy a pénz a probléma. Ha azt sikerülne szerezni, biztonságban éreznéd magadat és magatokat. Ezzel most ne mazt akarom mondani hogy rabolj bankot, de akármilyen tisztességes eszközzel szerzel, jobban érzed majd magad. Tovább kell keresned, mert voltak és lesznek olyanok akik még ennél is rosszabb helyzetben vannak/voltak és sikerült nekik kijönniük. Ne zárkózz el az emberektől, keress új lehetőségeket

2013. szept. 22. 12:46
 5/38 anonim ***** válasza:
100%
ha még buszra sincs pénze, szerinted mégis miből menjen KÜLFÖLDre csupa nagybetűvel? már ha egyáltalán van legalább egy társalgási szintű nyelvismerete(az 1 hónapos intenzív nyelvi képzés egy dolog). és abban is kételkedem hogy külföldön egy műkörmös-pedikűrösnek csak úgy szórnák a jobbnál jobb állásajánlatokat, főleg h még tapasztalata sincs benne. ettől még vmi minimálbéres munka cseppenhet, de abból kint is csak a nyomorgás lesz, és még ehhez is elengedhetetlen lenne a nyelv
2013. szept. 22. 12:52
 6/38 anonim ***** válasza:
27%
csupa nagy betűvel úgy hogy magyar közvetítő céghez beadja szépen az önéletrajzàt és ők kiközvetítik. Vannak olyan lehetőségek hogy a szállás kint adott és biztosított. Ennyi.
2013. szept. 22. 13:00
 7/38 anonim ***** válasza:
természetesen betanított munkára kell jelentkezni, fizikai munkàkra ahhoz nem kérnek nyelvtudást! a körmöst felejtsd el.
2013. szept. 22. 13:01
 8/38 anonim ***** válasza:
84%

Az igazság negatív hozzászólásnak számít?

Nagyon sok ember van az országban akinek nincs rendes szakmai végzettsége, nincs érettségije se. sokan vannak akiknek csak érettségije van. És sokan akiknek nem kelendő a szakmája. Sokan akiknek még a szakmája kelendő lenne de túl sok van belőle, ilyen a műkörmös is. Ezért nem jut mindegyiknek állás a szakmájában. És akkor mellé kell venni azokat a diplomásokat is akik szintén nem találnak melót a szakmájukkal.

És akkor csak most jön az a rész, hogy ez csak a szakma, a papír. A tudás még több emberből hiányzik.

A vége pedig az, hogy nagyon sok a jelentkező a betanított meg szaktudást nem igénylő munkákra. Árufeltöltés, gyári munka, stb... Ezért az ilyen cégek keveset fognak fizetni és válogathatnak, 3 havonta lecserélhetik az embereket mert találnak ezer másikat helyette.

Ez (is) az oka annak, hogy nincs munkád.

Értékesebbé kellene tenned magad a munkaerő piacon, különben csak a kapcsolatokban vagy a szerencsében bízhatsz.

ÉS le lehet szólni, hogy csak negatív vagyok. Viszont attól, hogy azt írom amit hallani akarsz, nem lesz soha munkád.

Amúgy az utol pár sorodnál érdeklődni kezdtem. Azt írod, hogy tettél már meg teszel is sokat. Nem bántásból, de kíváncsi vagyok, hogy miket, mit?

2013. szept. 22. 13:26
 9/38 A kérdező kommentje:

Mennék én külföldre nagyon szivesen. Akár már ma csomagolnék. De mivel már ezt is próbáltuk barátommal, és lehúztak minket 30ezer!! nehezen összekuporgatott pénzzel, így már csakis kizárólag akkor megyek ki ha ismerős ott van vagy 1000000%. (Hosszú történet hogy hogyan húztak le minket)

Pl ezt is próbáltam. Meg éjjel nappal nézem az álláshirdetéseket.. nem válogatok, mindenhova elküldöm. Voltam személyesen is amikor menni tudtam épp. Anyukám is keresi nekem, neki is adtam önéletrajzot, hogy bármerre jár, orvoshoz megy, akármi, adja be ahova tudja.

Az angol nyelvvel úgy vagyok, hogy tanultam általános sulis korom óta, középsuli meg most ez a képzés is márciusban, értem ha beszélnek hozzám, csak nem merek beszélni.. akárcsak rajtam kívül sokan mások. Bestresszelek. És nem is bízok magamban hogy egyáltalán értelmeset mondanék, mármint nyelvtanilag.

2013. szept. 22. 16:36
 10/38 anonim ***** válasza:
És azért mert 1x lehúztak (mert rosszul választottál rá módot) akkor ennyi slusszpassz????? Én 300 EZRET veszítettem mikor kimentem Svájcba a semmire! És mentem tovább. Ma már Németországban élek és boldog vagyok, alakulgatnak a dolgaim ahogy én szeretném. Kitartás, Túlélés, Akarat , Tovább, Tovább és Tovább.
2013. szept. 22. 16:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!