Munkanélküliség. Ti is éreztek/éreztetek már így?
jól van, azért ne hallgass a túlságosan negatív válaszokra. Figyelj, először is, nem kell belemenned ebbe az öngyilkos hangulatba, mert tovább rombolod magad. Meg kell próbálnod először is a jobb dolgokba kapaszkodni. Persze jön a érdés hogy mik azok? Gondolj arra hogy ennél is lehetne sokkal rosszabb. Próbáld meg a jobb dolgokat észrevenni, lehetnek akármilyen aprók is azok, a szépet mindenben. Persze mikor sok gondunk van, akkor ez nagyon nehéz. De ha sikerül egy kicsit erőre kapnod, akkor meglátod hogy egyből másképp tekintesz az akadályokra is. Ha csak a negatív dolgokba ölöd bele magad, akkor egyre rosszabb lesz. Az egészségednek is árt, főleg mentálisan. Amíg még nem túl rossz, addig állj le vele, a negatív hozzáállásal.
Sajnos azt hogy mit kellene tenned ezen kívül, már nehezebb megmondani, de egyértelmű hogy a pénz a probléma. Ha azt sikerülne szerezni, biztonságban éreznéd magadat és magatokat. Ezzel most ne mazt akarom mondani hogy rabolj bankot, de akármilyen tisztességes eszközzel szerzel, jobban érzed majd magad. Tovább kell keresned, mert voltak és lesznek olyanok akik még ennél is rosszabb helyzetben vannak/voltak és sikerült nekik kijönniük. Ne zárkózz el az emberektől, keress új lehetőségeket
Az igazság negatív hozzászólásnak számít?
Nagyon sok ember van az országban akinek nincs rendes szakmai végzettsége, nincs érettségije se. sokan vannak akiknek csak érettségije van. És sokan akiknek nem kelendő a szakmája. Sokan akiknek még a szakmája kelendő lenne de túl sok van belőle, ilyen a műkörmös is. Ezért nem jut mindegyiknek állás a szakmájában. És akkor mellé kell venni azokat a diplomásokat is akik szintén nem találnak melót a szakmájukkal.
És akkor csak most jön az a rész, hogy ez csak a szakma, a papír. A tudás még több emberből hiányzik.
A vége pedig az, hogy nagyon sok a jelentkező a betanított meg szaktudást nem igénylő munkákra. Árufeltöltés, gyári munka, stb... Ezért az ilyen cégek keveset fognak fizetni és válogathatnak, 3 havonta lecserélhetik az embereket mert találnak ezer másikat helyette.
Ez (is) az oka annak, hogy nincs munkád.
Értékesebbé kellene tenned magad a munkaerő piacon, különben csak a kapcsolatokban vagy a szerencsében bízhatsz.
ÉS le lehet szólni, hogy csak negatív vagyok. Viszont attól, hogy azt írom amit hallani akarsz, nem lesz soha munkád.
Amúgy az utol pár sorodnál érdeklődni kezdtem. Azt írod, hogy tettél már meg teszel is sokat. Nem bántásból, de kíváncsi vagyok, hogy miket, mit?
Mennék én külföldre nagyon szivesen. Akár már ma csomagolnék. De mivel már ezt is próbáltuk barátommal, és lehúztak minket 30ezer!! nehezen összekuporgatott pénzzel, így már csakis kizárólag akkor megyek ki ha ismerős ott van vagy 1000000%. (Hosszú történet hogy hogyan húztak le minket)
Pl ezt is próbáltam. Meg éjjel nappal nézem az álláshirdetéseket.. nem válogatok, mindenhova elküldöm. Voltam személyesen is amikor menni tudtam épp. Anyukám is keresi nekem, neki is adtam önéletrajzot, hogy bármerre jár, orvoshoz megy, akármi, adja be ahova tudja.
Az angol nyelvvel úgy vagyok, hogy tanultam általános sulis korom óta, középsuli meg most ez a képzés is márciusban, értem ha beszélnek hozzám, csak nem merek beszélni.. akárcsak rajtam kívül sokan mások. Bestresszelek. És nem is bízok magamban hogy egyáltalán értelmeset mondanék, mármint nyelvtanilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!