Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkanélküliség. Ti is éreztek...

Monácskaaa kérdése:

Munkanélküliség. Ti is éreztek/éreztetek már így?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok. Nem járok már suliba, két szakmát csináltam meg, Műkörmöst (meg is bántam már) és a Pedikűröst. És kihasználtam ezt az ingyenes 1hónapos intenzív nyelvi képzést is. A probléma elég nagy, munkanélküliség. Akármit akárhol próbálok, nem megy. Ami a legrosszabb hogy már 4 éve.. magyarul értelmes állásom még nem volt. Nyaranta találtam, szalonban, büfében, fagyizónál, de az semmi. Akárhova jelentkezem, nem is válaszolnak. Vittem már személyesen is önéletrajzot. Az egészszégem már romokban. Depressziós vagyok ennyi éve. Ami már oda fajult hogy egyszerűen az ágyból se akarok kikelni, mert jön a kérdés MINEK? Sőt bármihez hozzálátnék, bárhová kimozdulnék.. minek? Szerencsére van egy párom/vőlegényem 6éve, ha ő nem lenne, én már megtettem volna a legrosszabbat. Tudom hogy rengetegen vannak így, és ez az ország egy rakás sz@r, de nem vígasztal. Az hogy fiatalon, semmi jövőképem, egy senkinek érzem magam, nincs semmim, még buszra sincs pénzem soha, nem tudok elmenni a barátaimmal sehova, nem tudok segíteni a betegeskedő szüleimnek, a bátyámnak aki rengeteget fizet a nagy házunkra, és akkor még én is itt eszek, fürdök, stbstb, a párommal se tudok előre jutni, összeköltözni, később gyerek, külföld, és még sorolhatnám, már kicsinál. Én nem hittem soha hogy ilyen életem lesz. Remény már hm... béka segge alatt. csak a negatívum mindenhonnan. Semmi nem sikerül soha. Most is lebetegedtem, 3-4napja semmit nem bírok enni. Valamikor meg telezabálom magam és utálom magam ha tükörbe nézek. Csak szánalmat ébresztek magamban. Persze mások jönnek azzal hogy mennyire szép vagyok és hasonlók de őszintén ha így is van mit érek vele?? Munkához visszatérve itt csak a diák dolgozhat meg esetleg a nyugdíjas. Hihetetlen. Más ezt hogy bírja? Én már semmibe nem tudok kapaszkodni. Szóval ez a helyzetem, persze csak olvasva nem tűnhet olyan vészesnek. Más fiatal is érez így? Vagy akárki? Mit kéne tennem? Változik itt valaha bármi is? Légyszives bunkó kommenteket ne írjatok mert elegem van a bántó emberekből is akik csak azzal tudnak jönni hogy sajnáltatom magam meg hogy tennem is kell valamit. Ezek mind nem látnak bele az "életembe" már ha ezt annak lehet nevezni. Tettem már.. és teszek is sokat. De 4éve ugyan ott állok. ugyan ott... :(

2013. szept. 22. 12:06
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Ha nem fog változni szerinted semmi, akkor el kell menni olyan országba, ahol jobb. Vagy megpróbálkozhatnál valami szakmát kitanulni, vagy esetleg leérettségizni, anélkül nem sokra mész mostanság. Bár az eddigi javaslatokra is mindig volt valami kifogásod, hogy ez miért nem jó, vagy az miért lehetetlen...
2013. szept. 26. 20:40
 32/38 anonim ***** válasza:

Igaza van az előbbi válaszolónak. Vagy választasz egy nehéz azonban járható utat, vagy keresed a kifogásokat. Ahogy leírtad a helyzeted, tényleg eléggé reménytelen a helyzet, de akkor is kell keresni egy kiskaput. Én is munkanélküli vagyok és tudom, hogy bele lehet zavarodni ebbe. Nálam a gond, hogy nincs tapasztalat, másképp már rég kaptam volna melót. A saját egészséged érdekében ajánlom, hogy indulj el egy úton. Ha kudarcba torkol akkor se keseredj el. Az élet erről szól, nem arról, hogy hopp és 20 évesen minden álmunk teljesül. Ez csak egyeseknek adatik meg, a többinek harcolnia kell és hidd el, hogy így jobb is. Szerintem nem kell feltétlenül külföldre menned, elég ha Bp-re mész (ha jól sejtem nem ott laksz). Ott mindig keresnek eladót, felszolgálót és nem feltétlenül diplomásat, mivel egyetemisták is szoktak dolgozni. Vegyél újságokat és ahol telefonszám is van azt hívd fel, ne csak e-mailt küldjél.

Én is ezeket csinálom, ezért ajánlom neked is. Habár eddig nem nagy sikerrel. Annyi módját ismerem már az elutasításnak. Mondjuk nem is csodálkozom, amikor egy helyre akár több százan is jelentkeznek.

2013. szept. 26. 23:44
 33/38 anonim ***** válasza:
Bp-re se költözhet mindenki, aki munkanélküli. Ettől tanulj, hogy legyen állásod szövegtől már az agyam eldobom. Több diplomával, szakmával rendelkező emberek se találnak állást. Mégis miből tanuljon? Semmi nincs ingyen. Minap jártam a munkaügyiben, ha már ott voltam rákérdeztem a tanfolyamokra, a válasz rá az volt, hogy jelenleg nincs tanfolyam, amire jelentkezni lehetne és nem tudják mikor indul majd valami.
2013. szept. 27. 10:03
 34/38 A kérdező kommentje:

Én nem kifogásokat keresek, hanem a tényeket mondom. Telefonálni nem tudok mert nem tudom feltölteni miből, barátomét lassan kikapcsolják, apukám korházban, anyukám meg máshol lakik. Ez se kifogás, tény!

Tanulni tanulnék én de az sincs ingyen :)

Amúgy az előbb telefonáltak, kedden mennem kell állásinterjúra. Kicsit félek. Nagyon. Ennyi kudarc után.

2013. szept. 27. 14:14
 35/38 anonim válasza:
Szerintem folyamatosan járj be érdeklődni tanfolyamok után a munkaügyibe! Tudom, hogy nem könnyű, de előbb utóbb biztosan indulni fog olyan tanfolyam is, amire te is járhatsz. Ne add fel! A tanfolyamok közül az angol nyelvtanfolyammal, a bolti eladóval, pincérrel, szakáccsal vagy a targoncavezetői jogsival lenne nagyobb sikered a jövőre nézve. Egyébként TÁMOP-os pályázaton keresztül is egyre több helyen indítanak nyelvtanfolyamokat, ami ha jól tudom egy minimális jelképes összegbe kerül, kb. 1000-2000 ft összeg, de az is lehet, hogy szociális rászorultság alapján teljesen ingyenes.
2013. szept. 27. 16:48
 36/38 anonim ***** válasza:
Utolsó: A munkaügyiben az okj változásokat várják, ezért most nincsenek tanfolyamok, egyenlőre nem is várható, hogy indítani, talán jövőre, legalábbis a héten ezt mondta az ügyintéző.
2013. szept. 27. 19:20
 37/38 A kérdező kommentje:

Irtam hogy támogatott angolon már részt vettem :) igaz sajna 1hnappal nem sokra megy az ember :S

amúgy köszönöm :) holnap megyek egy állásinterjúra, meg itt nem messze keresnek most helyi fiatal pultos lányt. oda is elmegyek holnap :)

2013. szept. 30. 15:39
 38/38 anonim válasza:

Szia! Megértelek.

Az én megoldási javaslatom, sok szeretettel, ez, kérlek,gondold át!:)

-menj gyorséttermekbe dolgozni! igaz, hogy valamivel minimálbér környékén dolgozol,de itt pesten és környékén állandóan emberhiány van (ahol dolgoztam ott is minimum 10 fő kellene, hogy normálisan menjenek a dolgok)! egy hajléktalan hölgy nemrég így kezdte újra az életét!

-építsd az imidzsed! facebookon, stb mutasd meg a saját magadon elkészített körmös munkákat, ötleteket, mindent, hátha valaki rákap, és a jó munka hírét továbbadja - ez a legjobban működő reklám!!!

-az angol nyelvre gondolj úgy, hogy kb a fél világ, nem angol nemzeti érzésű ember beszéli,használja azt! - tehát gyakorlatilag bárki meg tudja tanulni normálisan, így te is!

-keress más műkörmös embereket, kérdezősködj, építs szakmai kapcsolatokat, dolgozz a rezsit megosztva másokkal egy szalonban!

-jelentkezz támopos munkaügyis, vagy támop által megtámogatot okj-s képzésre, arra, ami piacképes és érdekel - az eutól dől a lé ezekre! - sőt, így nappalisként (főként, h fiatal vagy, tehát nem egy vénecske diák lennél, amit könnyebben elfogadnak a főnökök!!!!), tudnál bárhol diákmunkát vállalni, úgyis ilyen irányba megy a gazdaságpolitikai vonal!

-menj a barátoddal együtt a munkákra, építs szimpla emberi kapcsolatokat, a barátod ajánljon téged mint műkörmöst, vagy amiben jól vagy még (nyilván jó kézügyességgel rendelkezel!), vegyen fel téged a vállalkozásba, hidd el, teljesen megoldható legálisan ez is, olcsón!

-gondolkozz el magadról, hogy mit szeretsz, mit szeretnél csinálni - ilyen életérzésben a szív hangja sokat segít, és az, ha szeretteid foglalkoznak veled és kimutatják szeretetüket irántad!

-indíts vállalkozást uniós keretek közt - biztos van olyan pályázatíró, aki későbbi nyereségből kéri majd a jussát,az unió erre is önti a pénzt!!!

-szerintem ha a pároddal leülsz és megkérdezed, hogy tudna-e időt és pénzt szakítani rád(rátok!), és igen (mert szerintem biztos van olyan időszak :) ), akkor járjatok el nagyobb-fontosabb közösségi rendezvényekre, ismerkedj emberekkel, és hidd el, hogy sok szeretet fogsz kapni, és ez kulcs a sikerhez,boldogsághoz, és mint tapasztaltam, őszintén jófejnek, természetesnek lenni, másokhoz szeretően viszonyulni, alázatosan az bizony nagyon megnyitja a sikert!

-gondolj sokat a céljaidra, vágyaidra, hogy ki szeretnél teljesedni, tisztázd a fejedben a dolgokat, hagyd el a rossz érzéseket! ez kifejezetten a pároddal való kapcsolatodban is meg fog látszódni, mégjobban fog menni a dolgotok, dolgaitok!

-minden jó lesz!!!!!! hidd el!!! :)

2014. máj. 21. 00:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!