Munkanélküliség. Ti is éreztek/éreztetek már így?
Igaza van az előbbi válaszolónak. Vagy választasz egy nehéz azonban járható utat, vagy keresed a kifogásokat. Ahogy leírtad a helyzeted, tényleg eléggé reménytelen a helyzet, de akkor is kell keresni egy kiskaput. Én is munkanélküli vagyok és tudom, hogy bele lehet zavarodni ebbe. Nálam a gond, hogy nincs tapasztalat, másképp már rég kaptam volna melót. A saját egészséged érdekében ajánlom, hogy indulj el egy úton. Ha kudarcba torkol akkor se keseredj el. Az élet erről szól, nem arról, hogy hopp és 20 évesen minden álmunk teljesül. Ez csak egyeseknek adatik meg, a többinek harcolnia kell és hidd el, hogy így jobb is. Szerintem nem kell feltétlenül külföldre menned, elég ha Bp-re mész (ha jól sejtem nem ott laksz). Ott mindig keresnek eladót, felszolgálót és nem feltétlenül diplomásat, mivel egyetemisták is szoktak dolgozni. Vegyél újságokat és ahol telefonszám is van azt hívd fel, ne csak e-mailt küldjél.
Én is ezeket csinálom, ezért ajánlom neked is. Habár eddig nem nagy sikerrel. Annyi módját ismerem már az elutasításnak. Mondjuk nem is csodálkozom, amikor egy helyre akár több százan is jelentkeznek.
Én nem kifogásokat keresek, hanem a tényeket mondom. Telefonálni nem tudok mert nem tudom feltölteni miből, barátomét lassan kikapcsolják, apukám korházban, anyukám meg máshol lakik. Ez se kifogás, tény!
Tanulni tanulnék én de az sincs ingyen :)
Amúgy az előbb telefonáltak, kedden mennem kell állásinterjúra. Kicsit félek. Nagyon. Ennyi kudarc után.
Irtam hogy támogatott angolon már részt vettem :) igaz sajna 1hnappal nem sokra megy az ember :S
amúgy köszönöm :) holnap megyek egy állásinterjúra, meg itt nem messze keresnek most helyi fiatal pultos lányt. oda is elmegyek holnap :)
Szia! Megértelek.
Az én megoldási javaslatom, sok szeretettel, ez, kérlek,gondold át!:)
-menj gyorséttermekbe dolgozni! igaz, hogy valamivel minimálbér környékén dolgozol,de itt pesten és környékén állandóan emberhiány van (ahol dolgoztam ott is minimum 10 fő kellene, hogy normálisan menjenek a dolgok)! egy hajléktalan hölgy nemrég így kezdte újra az életét!
-építsd az imidzsed! facebookon, stb mutasd meg a saját magadon elkészített körmös munkákat, ötleteket, mindent, hátha valaki rákap, és a jó munka hírét továbbadja - ez a legjobban működő reklám!!!
-az angol nyelvre gondolj úgy, hogy kb a fél világ, nem angol nemzeti érzésű ember beszéli,használja azt! - tehát gyakorlatilag bárki meg tudja tanulni normálisan, így te is!
-keress más műkörmös embereket, kérdezősködj, építs szakmai kapcsolatokat, dolgozz a rezsit megosztva másokkal egy szalonban!
-jelentkezz támopos munkaügyis, vagy támop által megtámogatot okj-s képzésre, arra, ami piacképes és érdekel - az eutól dől a lé ezekre! - sőt, így nappalisként (főként, h fiatal vagy, tehát nem egy vénecske diák lennél, amit könnyebben elfogadnak a főnökök!!!!), tudnál bárhol diákmunkát vállalni, úgyis ilyen irányba megy a gazdaságpolitikai vonal!
-menj a barátoddal együtt a munkákra, építs szimpla emberi kapcsolatokat, a barátod ajánljon téged mint műkörmöst, vagy amiben jól vagy még (nyilván jó kézügyességgel rendelkezel!), vegyen fel téged a vállalkozásba, hidd el, teljesen megoldható legálisan ez is, olcsón!
-gondolkozz el magadról, hogy mit szeretsz, mit szeretnél csinálni - ilyen életérzésben a szív hangja sokat segít, és az, ha szeretteid foglalkoznak veled és kimutatják szeretetüket irántad!
-indíts vállalkozást uniós keretek közt - biztos van olyan pályázatíró, aki későbbi nyereségből kéri majd a jussát,az unió erre is önti a pénzt!!!
-szerintem ha a pároddal leülsz és megkérdezed, hogy tudna-e időt és pénzt szakítani rád(rátok!), és igen (mert szerintem biztos van olyan időszak :) ), akkor járjatok el nagyobb-fontosabb közösségi rendezvényekre, ismerkedj emberekkel, és hidd el, hogy sok szeretet fogsz kapni, és ez kulcs a sikerhez,boldogsághoz, és mint tapasztaltam, őszintén jófejnek, természetesnek lenni, másokhoz szeretően viszonyulni, alázatosan az bizony nagyon megnyitja a sikert!
-gondolj sokat a céljaidra, vágyaidra, hogy ki szeretnél teljesedni, tisztázd a fejedben a dolgokat, hagyd el a rossz érzéseket! ez kifejezetten a pároddal való kapcsolatodban is meg fog látszódni, mégjobban fog menni a dolgotok, dolgaitok!
-minden jó lesz!!!!!! hidd el!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!