Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkanélküliség. Ti is éreztek...

Monácskaaa kérdése:

Munkanélküliség. Ti is éreztek/éreztetek már így?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok. Nem járok már suliba, két szakmát csináltam meg, Műkörmöst (meg is bántam már) és a Pedikűröst. És kihasználtam ezt az ingyenes 1hónapos intenzív nyelvi képzést is. A probléma elég nagy, munkanélküliség. Akármit akárhol próbálok, nem megy. Ami a legrosszabb hogy már 4 éve.. magyarul értelmes állásom még nem volt. Nyaranta találtam, szalonban, büfében, fagyizónál, de az semmi. Akárhova jelentkezem, nem is válaszolnak. Vittem már személyesen is önéletrajzot. Az egészszégem már romokban. Depressziós vagyok ennyi éve. Ami már oda fajult hogy egyszerűen az ágyból se akarok kikelni, mert jön a kérdés MINEK? Sőt bármihez hozzálátnék, bárhová kimozdulnék.. minek? Szerencsére van egy párom/vőlegényem 6éve, ha ő nem lenne, én már megtettem volna a legrosszabbat. Tudom hogy rengetegen vannak így, és ez az ország egy rakás sz@r, de nem vígasztal. Az hogy fiatalon, semmi jövőképem, egy senkinek érzem magam, nincs semmim, még buszra sincs pénzem soha, nem tudok elmenni a barátaimmal sehova, nem tudok segíteni a betegeskedő szüleimnek, a bátyámnak aki rengeteget fizet a nagy házunkra, és akkor még én is itt eszek, fürdök, stbstb, a párommal se tudok előre jutni, összeköltözni, később gyerek, külföld, és még sorolhatnám, már kicsinál. Én nem hittem soha hogy ilyen életem lesz. Remény már hm... béka segge alatt. csak a negatívum mindenhonnan. Semmi nem sikerül soha. Most is lebetegedtem, 3-4napja semmit nem bírok enni. Valamikor meg telezabálom magam és utálom magam ha tükörbe nézek. Csak szánalmat ébresztek magamban. Persze mások jönnek azzal hogy mennyire szép vagyok és hasonlók de őszintén ha így is van mit érek vele?? Munkához visszatérve itt csak a diák dolgozhat meg esetleg a nyugdíjas. Hihetetlen. Más ezt hogy bírja? Én már semmibe nem tudok kapaszkodni. Szóval ez a helyzetem, persze csak olvasva nem tűnhet olyan vészesnek. Más fiatal is érez így? Vagy akárki? Mit kéne tennem? Változik itt valaha bármi is? Légyszives bunkó kommenteket ne írjatok mert elegem van a bántó emberekből is akik csak azzal tudnak jönni hogy sajnáltatom magam meg hogy tennem is kell valamit. Ezek mind nem látnak bele az "életembe" már ha ezt annak lehet nevezni. Tettem már.. és teszek is sokat. De 4éve ugyan ott állok. ugyan ott... :(

2013. szept. 22. 12:06
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Amúgy kicsit összetettebb a probléma, ugyanis 2 szintes családi házban lakom. Fent bátyám lakott, lent én apuval. 2 éve ideköltözött felső szintre bátyám barátnője és annak a kislánya 8éves. Azóta ők már összeházasodtak most a nyáron. Én még nem szoktam meg azóta se hogy itt nyüzsgés van, kiabálnak, hisztiznek.. mármint a kislány/kislánnyal. Meg hogy az van amit ő akar, tvzni nem lehet semmi. Igaz hogy a felső szint az övüké, de itt van lent a konyha, magyarul egész nap itt vannak lent. Szeretem őket nem is arról van szó, de bátyámmal már volt egy balhém, ahol aztán előtört belőle minden, és elmondott minden élősködő, munkanélküli szarnak.. hogy nem érek semmit stbstb. Azóta se hevertem ki mert mindig is nagyon jó volt a viszonyunk. Én akkor elköltöztem fél évre barátomhoz, karácsony is katasztrófa volt így, szét volt a család emiatt a balhé miatt. Azóta visszaköltöztem és elvagyunk, de nem érzem otthon magam. Kb remeteként járkálok a házban, mintha én csak egy megtűrt valaki lennék itt.. aki nem ad haza pénzt, nem dolgozik, és nekem kuss van itt. Egész nap a szombámban vagyok..! Ez a helyzet is kikészít. Egyszóval minden :'(
2013. szept. 23. 13:44
 22/38 anonim ***** válasza:

Azért egy levelező tagozatra csak be kéne iratkozni, hogy letedd az érettségit, úgy tudom, az ingyenes. Legalábbis a szakmáidat tagadd le, mert akkor viszont kell érte fizetni.

Sajnos a mai világban már a takarítónőtől is érettségit kérnek.

Ha meg ennyi ideje vagy otthon, nyugodtan írd be, hogy dolgoztál valahol. Itt-ott feketén, ami nem feltételez szaktudást, ezért nem is bukhatsz le. A Tb -kiskönyved meg elveszett, és kész.

Egy fiatal lány 8 általánossal, aki 22 éves létére még soha nem dolgozott, ne is haragudj, de nem túl bizalomgerjesztő egy munkaadó szemében.

Az eladói szakmát meg ne sajnáld, a férjem műszaki eladó, és ért is hozzá. Az összes műszaki terméknek a jellemzőit keni-vágja, nem csak olyan, hogy ott álldogált a boltban, és ha valaki kért valamit, levette a polcról ,és odaadta. Mégsem talál állást.

Szóval már azért is nem indítanak ilyen tanfolyamot, mert azzal sem lehet elhelyezkedni.

2013. szept. 23. 20:41
 23/38 A kérdező kommentje:

Nem 8általánosom van. Körmös pedikűrös ide vagy oda, azért mégiscsak 2szakma és rengeteget kellett tanulni. Aki nem csinálta meg, az csak azt hiszi ülni kell a körmök felett. Nem igaz. Rengeteg anatómiát kellett tanulnom, bőrgyógyászatot stb. Épp ezért csináltam meg ezeket, hogy ne 8általánosom legyen ha már a középiskolát otthagytam.

Azt sem mondtam hogy sehol nem dolgoztam. Voltam Komáromban a Nokiánál, de oda is csak 3hónapra kell az ember. Elmentem odáig a Balatonról! Dolgoztam étteremben is mint kisegítő. Büfékben mint kisegítő meg pultos. Szalonban is voltam és itthon is csináltam. Amíg volt diákom, gyárban is voltam cimkézni. Most nyáron strandon fagyiztam, meg büfében is voltam. szóval azért nem mondanám hogy "soha nem dolgoztam"

2013. szept. 24. 11:14
 24/38 anonim ***** válasza:
Próbálj meg munkaügyin keresztül valamilyen tanfolyamot elvégezni. Sajnos 2 semmitérő szakmád van., úgyhogy fontos lenne valamit tanulnod. A nyelvet meg, ha más nem otthon internet segítségével próbáld tanulni.
2013. szept. 24. 11:19
 25/38 anonim ***** válasza:
www.okosito.hu -->ez egy nagyon hasznos oldal. Egyébként tesóm most volt a munkaügyinél, számítógépes ECDL tanfolyamot tud elvégezni ingyen. Ilyen lehetőség sincs feléd? Mi Heves megyében lakunk.
2013. szept. 24. 11:27
 26/38 A kérdező kommentje:
Voltam lent pár hete. FÉl perc alatt lerendeztek. Nem indult, nem fog, és nem is tud róla. no comment.
2013. szept. 24. 17:11
 27/38 anonim ***** válasza:

hivatalosan pedig 8 általánosod van.

a műkörmös egy 4 hónap alatt letehető szakma, ezer meg ezer embernek van ilyen.

kiszamolo blogon írtak nagyon jól erről, hasonló, itt azzal kapcs idézem be, hogy sokan azt hiszik, hogy keményen tolnak valamit meg milyen nehéz, akkor az már sokat ér, beidézem:

"Izzadság és izzadság között különbség van

A fentiekhez hasonló, amikor valaki azon hőbörög, hogy ő milyen keményen dolgozik, más meg milyen kevés munkával mennyit keres. Még egyszer: semmi köze a izzadságcseppjeidnek számának ahhoz, hogy mennyi értéket állítasz elő a munkaadódnak. A kemény munka bár szép dolog, de önmagában semmi értéke sincs. Az a lényeg, milyen értéket teremtesz a kemény munka során."

Tehát maradjunk annyiban, hogy komoly melót nem fogsz találni ez 100%.

Nem pesten laksz amúgy ugye? Barátnőm pár napja volt a princess pékségnél, azonnal felvették., oda mindig keresnek embert. Van azért mert sok ember kell, vagy azért mert nem bírja senki se ott sokáig, de ez majd kiderül.

2013. szept. 25. 11:23
 28/38 anonim ***** válasza:
64%
Hát nem tudom, azért nekem diplomám van, amit 3 év alatt tettem le, két felsőfokú nyelvtudás kellett hozzá, statisztika, matek szigorlat, este 9-től jártam még magántanárhoz. És nem találok munkát. Biztos nagyon nehéz lehet a műkörmös, de ez akkor is csak egy alibiszakma.
2013. szept. 25. 20:28
 29/38 anonim ***** válasza:
48%

28as.

elég undorító, és magadat minősíted azzal, ahogy ilyen magas lóról beszélsz...mi az hogy alibi szakma?

bár ezek szerint a tiéd is az? te se találsz munkát a nagyon menő diplomáddal , szóval nem kéne a kérdezőt leugatni.

2013. szept. 26. 07:50
 30/38 A kérdező kommentje:
Na igen. ha te se találsz munkát ennyi mindennel, mire mentél a sok tanulással meg mindennel? ugyan ott vagy ahol én. sajnos erről nem mi tehetünk. de változni ez nem fog, itt, ebben az undorító országban!
2013. szept. 26. 18:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!