Munkanélküliség. Ti is éreztek/éreztetek már így?
Azért egy levelező tagozatra csak be kéne iratkozni, hogy letedd az érettségit, úgy tudom, az ingyenes. Legalábbis a szakmáidat tagadd le, mert akkor viszont kell érte fizetni.
Sajnos a mai világban már a takarítónőtől is érettségit kérnek.
Ha meg ennyi ideje vagy otthon, nyugodtan írd be, hogy dolgoztál valahol. Itt-ott feketén, ami nem feltételez szaktudást, ezért nem is bukhatsz le. A Tb -kiskönyved meg elveszett, és kész.
Egy fiatal lány 8 általánossal, aki 22 éves létére még soha nem dolgozott, ne is haragudj, de nem túl bizalomgerjesztő egy munkaadó szemében.
Az eladói szakmát meg ne sajnáld, a férjem műszaki eladó, és ért is hozzá. Az összes műszaki terméknek a jellemzőit keni-vágja, nem csak olyan, hogy ott álldogált a boltban, és ha valaki kért valamit, levette a polcról ,és odaadta. Mégsem talál állást.
Szóval már azért is nem indítanak ilyen tanfolyamot, mert azzal sem lehet elhelyezkedni.
Nem 8általánosom van. Körmös pedikűrös ide vagy oda, azért mégiscsak 2szakma és rengeteget kellett tanulni. Aki nem csinálta meg, az csak azt hiszi ülni kell a körmök felett. Nem igaz. Rengeteg anatómiát kellett tanulnom, bőrgyógyászatot stb. Épp ezért csináltam meg ezeket, hogy ne 8általánosom legyen ha már a középiskolát otthagytam.
Azt sem mondtam hogy sehol nem dolgoztam. Voltam Komáromban a Nokiánál, de oda is csak 3hónapra kell az ember. Elmentem odáig a Balatonról! Dolgoztam étteremben is mint kisegítő. Büfékben mint kisegítő meg pultos. Szalonban is voltam és itthon is csináltam. Amíg volt diákom, gyárban is voltam cimkézni. Most nyáron strandon fagyiztam, meg büfében is voltam. szóval azért nem mondanám hogy "soha nem dolgoztam"
hivatalosan pedig 8 általánosod van.
a műkörmös egy 4 hónap alatt letehető szakma, ezer meg ezer embernek van ilyen.
kiszamolo blogon írtak nagyon jól erről, hasonló, itt azzal kapcs idézem be, hogy sokan azt hiszik, hogy keményen tolnak valamit meg milyen nehéz, akkor az már sokat ér, beidézem:
"Izzadság és izzadság között különbség van
A fentiekhez hasonló, amikor valaki azon hőbörög, hogy ő milyen keményen dolgozik, más meg milyen kevés munkával mennyit keres. Még egyszer: semmi köze a izzadságcseppjeidnek számának ahhoz, hogy mennyi értéket állítasz elő a munkaadódnak. A kemény munka bár szép dolog, de önmagában semmi értéke sincs. Az a lényeg, milyen értéket teremtesz a kemény munka során."
Tehát maradjunk annyiban, hogy komoly melót nem fogsz találni ez 100%.
Nem pesten laksz amúgy ugye? Barátnőm pár napja volt a princess pékségnél, azonnal felvették., oda mindig keresnek embert. Van azért mert sok ember kell, vagy azért mert nem bírja senki se ott sokáig, de ez majd kiderül.
28as.
elég undorító, és magadat minősíted azzal, ahogy ilyen magas lóról beszélsz...mi az hogy alibi szakma?
bár ezek szerint a tiéd is az? te se találsz munkát a nagyon menő diplomáddal , szóval nem kéne a kérdezőt leugatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!