Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkanélküliség. Ti is éreztek...

Monácskaaa kérdése:

Munkanélküliség. Ti is éreztek/éreztetek már így?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok. Nem járok már suliba, két szakmát csináltam meg, Műkörmöst (meg is bántam már) és a Pedikűröst. És kihasználtam ezt az ingyenes 1hónapos intenzív nyelvi képzést is. A probléma elég nagy, munkanélküliség. Akármit akárhol próbálok, nem megy. Ami a legrosszabb hogy már 4 éve.. magyarul értelmes állásom még nem volt. Nyaranta találtam, szalonban, büfében, fagyizónál, de az semmi. Akárhova jelentkezem, nem is válaszolnak. Vittem már személyesen is önéletrajzot. Az egészszégem már romokban. Depressziós vagyok ennyi éve. Ami már oda fajult hogy egyszerűen az ágyból se akarok kikelni, mert jön a kérdés MINEK? Sőt bármihez hozzálátnék, bárhová kimozdulnék.. minek? Szerencsére van egy párom/vőlegényem 6éve, ha ő nem lenne, én már megtettem volna a legrosszabbat. Tudom hogy rengetegen vannak így, és ez az ország egy rakás sz@r, de nem vígasztal. Az hogy fiatalon, semmi jövőképem, egy senkinek érzem magam, nincs semmim, még buszra sincs pénzem soha, nem tudok elmenni a barátaimmal sehova, nem tudok segíteni a betegeskedő szüleimnek, a bátyámnak aki rengeteget fizet a nagy házunkra, és akkor még én is itt eszek, fürdök, stbstb, a párommal se tudok előre jutni, összeköltözni, később gyerek, külföld, és még sorolhatnám, már kicsinál. Én nem hittem soha hogy ilyen életem lesz. Remény már hm... béka segge alatt. csak a negatívum mindenhonnan. Semmi nem sikerül soha. Most is lebetegedtem, 3-4napja semmit nem bírok enni. Valamikor meg telezabálom magam és utálom magam ha tükörbe nézek. Csak szánalmat ébresztek magamban. Persze mások jönnek azzal hogy mennyire szép vagyok és hasonlók de őszintén ha így is van mit érek vele?? Munkához visszatérve itt csak a diák dolgozhat meg esetleg a nyugdíjas. Hihetetlen. Más ezt hogy bírja? Én már semmibe nem tudok kapaszkodni. Szóval ez a helyzetem, persze csak olvasva nem tűnhet olyan vészesnek. Más fiatal is érez így? Vagy akárki? Mit kéne tennem? Változik itt valaha bármi is? Légyszives bunkó kommenteket ne írjatok mert elegem van a bántó emberekből is akik csak azzal tudnak jönni hogy sajnáltatom magam meg hogy tennem is kell valamit. Ezek mind nem látnak bele az "életembe" már ha ezt annak lehet nevezni. Tettem már.. és teszek is sokat. De 4éve ugyan ott állok. ugyan ott... :(

2013. szept. 22. 12:06
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Buszra sincs pénzem mint írtam. Barátom már nem tud többet vállalni. Nagyon sokat dolgozik, és a számlái, az autója, a családja mellett, még az én "hülyeségeimre" is ő ad. Szintén Annyi idős mint én. Tehát...
2013. szept. 22. 20:41
 12/38 anonim ***** válasza:

A pedikűrös meg műkörmös szakma az pont az a kettő, amivel más ember nem nagyon fog neked munkát adni. Neked kell nyitnod egy szalont, de az is idő, mire felfut, és kell azért egy minimális alaptőke. Az sem mindegy, hogy hol laksz, mert egy munkanélküliség sújtotta faluban erre senki nem fog költeni.

Ha gyárba jelentkezel munkásnak, csak az érettségit tüntesd fel, mást nem, mert olyankor viszont hátrány a szakma, egyből félreteszik, hogy biztos csak ideiglenesnek gondolod az adott helyet.

Külföldre nyelvtudás nélkül elég nehéz kijutni, és valóban sok az átverés.

De pl. ha kimész au-pairnek, legalább a nyelvet rendesen megtanulnád, ki tudja, hátha találsz kint mást is a későbbiekben.

A neten ezer közvetítő oldalt találsz, de csakis és kizárólag a külföldiekkel foglalkozz, aki Magyarországon ezért pénzt kér, az szélhámos, ugyanis a lányoknak ez teljesen ingyenes. A család fizeti ki az irodát.

Ebből viszont az következik, hogy azért valami minimális kezdőtőke nem árt, ugyanis a buszjegyet ki neked kell kifizetned, meg azért nem árt biztonsági vésztartalék, mert az iroda bármit is mond, a te érdekeidet ott nem fogják képviselni. Nem te vagy az ügyfél.

Ha a család szemét lesz veled, akkor nem fognak megvédeni, ezért jó, ha van nálad annyi pénz, hogy egy-két hetet kihúzz szállodában.

Egyébként néha párokat is keresnek, a fiú a ház körüli munkákat végzi, a lány takarít, meg ellátja a gyerekeket. Én megpróbálnám a helyedben, ha mást nem, legalább megtanulnád rendesen a nyelvet.

2013. szept. 22. 21:57
 13/38 A kérdező kommentje:

Már esélytelen hogy bárhonnan is kezdőtökét szerezzek. :S

Amúgy nincs érettségim.

2013. szept. 22. 22:07
 14/38 anonim ***** válasza:
De akkor meg ne haragudj meg, hogy ezt mondom, de nem kellett volna ezt 4 évig húzni, hogy a legutolsó zsigerekig legatyásodj. Most azt ne mondd már, hogy majd ez kerget öngyilkosságba! Gondolj bele annak az embernek az életébe aki nyomorék, nincs meg a karja, vagy lába, könyörgöm olyan sorsok vannak, hogy páron sírni tudnék. Küzdj! Én a külföldi munkaközvetítőnek adnék még esélyt.
2013. szept. 22. 22:32
 15/38 anonim ***** válasza:
ha van otthon aranyad, add el vagy add be zaciba.
2013. szept. 22. 22:33
 16/38 anonim ***** válasza:

Nekem az uncsim fodrásztanfolyamot végzett el. Tapasztalatlansága miatt ő se kap melót, azonban otthon nyírja az embereket. Tulajdonképpen először csak az ismerősök jártak hozzá, utána az ismerősök hozták az ők ismerősüket és így lassan lett egy kliensi köre. Mivel nincs szalonja és nem legális körülmények között nyír, ezért tudja olcsóbban is csinálni, ebből kifolyólag van egy csomó egyetemista (előny, hogy az egyetemisták nagy része csóró) kliense, akik élnek is a lehetőséggel. Természetesen tudja jól, hogy ha szalont akar nyitni akkor elvesztheti a klienseit, mivel emelnie kéne az árakat.

Fiú létemre nem értek sokat a manikűrhöz meg a pedikűrhöz, de nem lehetne ezekkel is így otthon maszekolni? Nincsenek lány barátnőid? Nem kell feltétlenül kőbe vésni az árakat, először például ad ki amennyit akar vagy tud. Az uncsim csinált olyat is, hogy minden második nyírás ingyenes volt, hogy az elején legyen biztos benne, hogy az első alkalom után visszatér a kliens. Csinálhatnál olyat is, hogy ha valaki hozza a kollégáját is, akkor neki ingyen csinálod meg.

Természetesen az elején többet fogsz dolgozni mint amennyit keresni, de elindulásnak tökéletes. Lehet, hogy valaki majd be fog tudni ajánlani egy szalonba.

Amúgy én mindjárt 4 hónapja mérnöki szakmával vagyok munkanélküli. Egyszerűen szóba sem állnak velem, mivel nincs tapasztalatom. Még az olyan helyeken is ahol a tapasztalat csak egy előny...végül ott is egy tapasztaltat vesznek fel.

2013. szept. 22. 23:04
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

Én is a nincs munkatapasztalatom esélyt sem adnak, ezért dögöljek meg kútjába estem és nem tudok kimászni belőle.

az első 3 szakmám, és az érettségim megszerzése óta 7 év telt el. Olyan szakmáim vannak, ami egy sima irodai munkára teljesen megfelelő lenne, de nem....semmi sincs, mert nincs munkatapasztalatom.

Ebből lejön 2 év amikor visszamentem tanulni, mellesleg az alatt is kerestem munkát sikertelenül.

Szóval 2 év alatt elég sok idegeskedés, gyomorgörcs árán jelesre szakvizsgáztam (jogi asszisztensként)

A tapasztalat még mindig nincs meg, így senkit nem érdeklek.Pedig nem ragaszkodom a jogi vonalhoz, ez csak egy ág, amire plusszban jelentkezhetek, de vajmi kevés az olyan, amikor nem jelölnek meg követelményként tapasztalatot, és akkor se engem választanak.

szóval nulla tapasztalattal hiába van érettségim és 4 szakmám, egy egyszerű irodai munkát sem kapok meg.

De jelentkeztem én már eladónak, cipő, ruha, és könyvesboltba is, sose lehet tudni alapon, illetve takarítónői állásra is, egyiket se kaptam meg...

pedig én már 60.000 ft nettónak is örülni tudnék. Ez a minimum ami kellene, mert csak az utazásom elvenne 25 ezret havonta.

a nővérem pl 3 és fél éve nem dolgozik. Pedig neki tapasztalata is van valamennyi. könyves és játékboltban, amúgy érettségije meg 1 postás szakmája van, bár azt nem akarja használni. Érdekes, hogy így is több tapasztalata van munka terén mint nekem...

Regisztrálva vagyok számtalan álláshirdetős oldalon, mellette keresek is, a férjemet is megkértem, ha lát valahol valamit akkor írja fel, és szóljon,

bent vagyok munkaügyi központban, még egy álláshirdetést se kaptam, semmi segítséget...

engem egyszer húzott le egy állásközvetítő iroda 6000ftra, na azóta se mentem az ilyenek közelébe.

hát ennyi. sajnos én sem tudom a megoldást:(

2013. szept. 23. 08:19
 18/38 anonim ***** válasza:
Nekem sincs munkám, az önéletrajzom nem a legvonzóbb, túl sok munkahelyem volt, 7 év alatt 5, ebből 2x ugyanannál a cégnél, és mind határozott idejű szerződéssel. Volt közte munkaügyi központos, voltam idénymunkában, ugyanott helyettesíteni is visszahívtak, hirtelen lett üres hely, amíg nem jött a protekcióska, csak addig kellettem, utána 2x közmunkán, azóta semmi.
2013. szept. 23. 09:42
 19/38 anonim ***** válasza:
0%
Ez már inkább önsajnálatba megy át nem is a munkáról van szó..csinálni kell,próbálni kell,nem feladni,és ne lássák rajtad hogy szét vagy esve!
2013. szept. 23. 10:41
 20/38 A kérdező kommentje:

Épp az ilyet akartam elkerülni... mint ez az "önsajnálat duma" te nem tudod mit érzek.. hogy képes vagyok annyin elbőgni magam hogy valaki azt mondja mittudomén' hú! Szerinted 22évesen ilyen életről álmodok??? 0-24ben a plafont bámulom, egy idegroncs vagyok? Leírtam, megpróbáltam mindent. Akkor nekem te ne gyere az önsajnálattal!!

Körmös munkához visszatérve, azt is próbáltam természetesen... itthon. De nővéremen és 1-2barátnőmön kívül senki. Pedig még Facebookon is csináltam egy oldalt és ismeretleneknek is elküldözgettem a linket, akciókat kínálva, bár így is olcsón csináltam volna. Semmi. Ma már minden 2.ember körmös és mindenkinek van egy körmös ismerőse. Ha ezt tudom anno, meg se csinálom.. inkább csinálom meg az eladós szakmát, azzal talán vittem volna valamire. Természetesen ezt a körmös pedikűrös képzést is barátom fizette nagynehezen, meg a család. 200ezerbe volt. Részletekben.

Nemrégiben voltam a munkaügyiben is, mondom megcsinálom az eladósat, közben kapom a minimálbért, plusz elfoglalom végre magam. Lementem, fél perc alatt lerendeztek hogy nincs nőknek tanfolyam, nem indult és nem is fog. Csak férfiaknak. Megint! Áh elegem van....

2013. szept. 23. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!