Nemsokára lejár a határozott idejű munkaszerződésem; valószínűleg elémtolnak egy határozatlant, amit nem akarok aláírni, lehet gond belőle?
Én is így voltam vele, annyi volt az egész hogy nekem 6 hónapra volt határozott idejű szerződésem de nekem nem hosszabbították meg rögtön hanem amikor lejárt mondták hogy 3 hétig nem leszek bejelentve és dolgoznom sem kell, de ha kitudom várni a 3 hetet akkor aláíratnak velem egy határozatlan idejű szerződést de mondták hogy ha adódik másik munkahely akkor nyugodtan mehetek oda csak szóljak be nekik hogy ne írják meg a szerződést és adják vissza a papírokat.
Lett munkahely beszóltam nekik 2 nap múlva mehettem be átvenni a papírjaimat és már mentem az új helyre dolgozni.
Nem szívattak miatta meg semmi csak sajnálták hogy elmegyek mert jó munkatársuk voltam.
nem szívatnak, hanem amikor lejár, akkor mehetsz ahova akarsz.
versenyképes a szakmád és tudásod, hogy megtedd ezt? mert ha versenyképes vagy, akkor persze van esélyed, de ha találnak helyetted 10 másikat, akkor kiröhögnek majd.
Semmit nem kell, jogilag nem tudnak szívatni.
Mondjuk érdemes elkezdeni beszélni arról, hogy pl. "már csak a hét végéig vagyok". Így ki fog derülni, hogy akartak-e újat aláíratni, ha igen, udvariasan meg lehet mondani, hogy köszönöd a lehetőséget, de nem élsz vele.
Semmi értelme rossz érzést kelteni bennük. Akkor se, ha rászolgáltak esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!