A célálláshoz nem kapcsolódó, régebbi végzettség jó színben való feltüntetése az állásinterjún hogyan lehetséges?
Sziasztok! Két végzettségem van, a kettőnek távolról sincs semmi köze egymáshoz. Az első egy érettségi utáni szakiskola(nyomdaipari területen), a második egy diploma (pénzügy-számviteli területen), ez utóbbiban is szándékoznék elhelyezkedni. Hogyha az interjúztató csodálkozva megkérdezi, hogy miért végeztem el a régebbi szakmámat, akkor hogy lehet ebből a kérdésből jól kijönni? A válasznak nem kell feltétlen igaznak lennie, csak pozitívnak.
Egyébként azért végeztem el mert -családi elvárás miatt- muszáj volt, de soha nem érdekelt, alig vártam, hogy vége legyen annak a képzésnek aztán foglalkozhassak valami mással, ami így elég értelmetlen volt.(A mai fejemmel nem biztos, hogy mindent így csinálnék, de nem ezért nyitottam meg a kérdést) Az az alapszabály, hogy mindent pozitívan kell magyarázni az interjún, a lehetséges válaszaim azonban egytől-egyig negatív kicsengésűek: családi okokból végeztem el, nem érdekelt, nem tudtam benne elhelyezkedni, nem fontoltam meg eléggé a jelentkezésemet, érdekelt de rájöttem hogy van jobb is, stb... Kihagyhatom, az önéletrajzból, de akkor meg az lesz a baj.
Valami jobb ötlet, vagy magyarázat esetleg?
Köszönöm. Hát ez sem egy egyszerű magyarázat. :( Amúgy kész vicc hogy ilyeneket kell megmagyarázni. :(
Az jutott eszembe hogy kihagyhatnám az érettségit is, és csak a felsőfokú végzettséget írnám be, vagy akkor megkérdeznék az életkoromat és megint erről beszélnék?
Valahogy mégiscsak vállalni kellene, de jobb előadásmódban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!