Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért gond a munkaadónak a...

Granulátum kérdése:

Miért gond a munkaadónak a túlképzettség?

Figyelt kérdés
Miért nem szemezget az álláskereső végzettségeiből, amelyikre szükség van a munkavégzéshez?

2013. okt. 26. 21:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ha nem számol..ő baja ;)
2013. okt. 27. 19:17
 12/22 anonim ***** válasza:
60%
Tesco-nál én is megjártam, önéletrajzomban nem volt benne a diplomám, csak amennyi az adott alsókategóriás álláshoz kellett, állásinetjún rákérdezett a lyukra a leendő főnök, én hülye válaszoltam, hogy más irányú tanulmányokat folyattam, azért nem írtam bele, ezek után meg is fagyott a levegő. Később találkoztam volt osztálytársammal, aki ott dolgozott, tőle tudtam meg, nagy hiba volt, mert annak a kisfőnöknek se volt több egy szimpla érettséginél.
2013. okt. 27. 19:20
 13/22 anonim ***** válasza:
* állásinterjún
2013. okt. 27. 19:23
 14/22 anonim ***** válasza:
80%

Vannak olyan vezetők, akik nem a tanulmányai és szakmai tapasztalatuk miatt kerültek abba a pozícióba amibe vannak. Ilyenek vannak a Tesconál is... Sőt... képzeld el,én magam is ilyen vagyok. Nincs olyan végzettségem, ami szakmámhoz, pozíciómhoz kell. Úgy gondolta a holland igazgatónk, hogy nem vesz fel új embert minőségbiztosítási vezetőnek,mert ezt meg tudja csinálni egy közgazdász is. Még akkor is ha addig közöm nem volt BRC-hez, HACCP-hez, TFMS-hez meg TPPS-hez.

...én meg nyilván nem akarok olyan minőségellenőrt alám, aki élelmiszeripari-mérnök, mert nincs szükségem arra, hogy a fejemre nőjjön. Az igazgatónkat meg rohadtul nem érdekli, hogy kit veszek fel, mert amíg futószalagon szállítom az legmagasabb audit kategóriákat, addig neki sincs érdeke élelmiszer biztonsági szakembert alkalmazni.

2013. okt. 27. 19:27
 15/22 anonim ***** válasza:
37%
Ne haragudj, de továbbra sem értem, amit mondasz. Ha a legmagasabb auditot hozod, akkor TÖKÉLETESEN Végzed a munkádat. Akkor mitől félsz, miért tudná egy élelmiszer mérnök jobban végezni a munkát?! Ha te 100/100-at hozol akkor más sem tudna 101-et hozni...
2013. okt. 27. 19:29
 16/22 anonim ***** válasza:
26%
Azért,mert ő olyankor elkezd kaparni, furakodni, mert neki van szakmai végzettsége, és előre akar lépni. Nekem nincs szakmai végzettségem, de teszem a dolgomat ezenkívül (ami nagyon fontos), nekem olyan ember kell, aki monoton munkával raklapok százait nézi át egy nap, és szeretném, ha munkaidejében ezzel foglalkozna. Nem azzal, hogyan tud engem kitúrni (mert neki van végzettsége), hogyan,mit másként kellene csinálni, mert neki is vannak ötletei, meg hogy a végzettségének megfelelő munkát keresgéljen. Mert ha kilép, mert talált egy szakmai végzettségének megfelelőt, akkor feleslegen képeztem ki (minimum fél év kell amíg elsajátítja csak a legfontosabb dolgokat ahhoz, hogy önállóan tudjon dolgozni), akkor megint lehet új embert keresgélni, megint fél év amíg beletanul. Nekem nem arra van szükségem, hogy félévente képezzek ki egy zöldség-gyümölcs minőségellenőrt... (csak mert ilyet OKJ-s képzés keretén belül nem oktatnak Mo-n)
2013. okt. 27. 19:44
 17/22 anonim ***** válasza:
Megértelek, hogy félsz ettől. Épp ezen vagyok, alulról bekerülni valahova, aztán szép lassan mindent megismerni és feljebb araszolni.
2013. okt. 27. 20:01
 18/22 anonim ***** válasza:
58%
Ez mind igaz, amit leírtatok, csak nem tudom, akkor a pályakezdő diplomás mihez kezdjen. Beérném és bármilyen munkával, de nem adnak, mert túlképzett vagyok, ami meg a végzettségemnek megfelelő lenne, arra nem vesznek fel, mert nincs tapasztalatom.
2013. okt. 27. 20:47
 19/22 anonim ***** válasza:
60%
Na ilyenkor kell elővenni a social network-öt...
2013. okt. 27. 20:49
 20/22 anonim ***** válasza:
69%
Nincs mindenkinek egy jó ismerőse jó helyen, hogy be tudjon rakni valahova. Nekem is szinte már mindegy mi, bármi jól jönne, más területen dolgoztam, mint a végzettségem, így szakmai tapasztalattal nem rendelkezem, ezért jutottam arra, a diplomát kihagyom és próbálkozom az alsóbb kategóriás állásoknál, ha már bekerültem, akkor meg lehet ezerrel bizonyítani, hogy többre is képes vagyok.
2013. okt. 27. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!