Férjem nem kapott egy példányt a határozatlan idejű munkaszerződéséből. Jól van ez így?
Munkaszerződést NEM A PRÓBAIDŐ UTÁN kell kapni, hanem munkába lépéskor!
Attól, hogy lejárt a próbaidő (de amúgy van érvényes munkaszerződése) attól még nem kell új munkaszerződést adni.
Az üzemorvos az alkalmassági papírra nem írja rá a betegségeket, hiszen ahhoz senkinek semmi köze, csak az orvosnak. Tehát titoktartási kötelezettsége van. A dolgozó elmondja neki a bánatát, és Ő eldönti, hogy azokkal a feltételekkel alkalmas-e az adott munkakörre vagy sem.
Annyit igazolhat csak le, hogy "alkalmas", "nem alkalmas", "ideiglenesen alkalmas", valamint egyéb korlátozásokat, mint például: magasban nem dolgozhat, vagy vibárciós ártalomnak kitenni tilos, stb., de nem írja oda, hogy miből kifolyólag, ugyanis ahhoz a munkáltatónak semmi köze.
Munkaszerződés 2 példányos, 1 aláírt példány a munkáltatóé, egy (a munkáltató részéről) aláírt példány a dolgozóé.
Az már elég nagy baj, hogy nem kapott, de ha az orvos alkalmasnak találta, akkor a betegségére hivatkozva nem küldhetik el.
Egyébként valószínűleg ettől függetlenül hivatalos a munkaviszonya, hiszen orvosi alkalmasságin részt vett, tehát azt már eltitkolni nem lehet, nyilvántartásba van véve, ráadásul alkalmasnak is minősítették.
De ha nagyon biztosra akartok menni, akkor ügyfélkapun keresztül le tudjátok ellenőrizni a valóságot.
Azért írt alá másik munkaszerződést a 3 hónap után, mert emelkedett a bére és ezt le kellett papírozni.
Azt pedig, hogy az orvos nem írhatja rá a betegséget az orvosi papírra, azt meg tudom cáfolni, mert én is skizofrén beteg vagyok, 2 éve dolgozom a munkahelyemen és az üzemorvos igenis ráírta a papírra konkrétan fehéren-feketén. Bár ez is attól függ, hogy milyen szigorú az az üzemorvos, mennyire veszi komolyan a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!