Szeretném megújítani az önéletrajzom. Mit gondoltok mit
lehetne hangsúlyozni az önéletrajzomban?
Figyelt kérdés
Elsősorban irodai munkában gondolkodok, van egy tanári diplomám, amit kihagynék belőle, van egy pénzügyes tanfolyami végzettségem és egy közgazdász diplomám, tapasztalat terén nem állok túl jól, a tanári végzettségem arra volt jó, hogy közmunkában iskolában, mint pedagógus asszisztens dolgozzak, ezért is vágtam bele újra a tanulásba, ekkor is csak pedagógus asszisztensi közmunkára futotta, közben lett egy kislányom, ősszel megy oviba, én meg nekikezdtem az álláskeresésnek. Azt olvastam, hogy a siker érdekében csak azokat az iskolákat és munkahelyeket célszerű felsorolni, ahol a cég számára hasznos tevékenységet tanultam/végeztem, de ha nincs ilyen munkahelyem, mert teljesen más munkakörökben dolgoztam, akkor mit soroljak fel vagy ne írjak bele egyetlen korábbi munkahelyet se? Mi a helyzet a lyukakkal, amikor munkanélküli vagy gyesen voltam?
Ha nincs releváns min. 3 éves tapasztalatod és felsőfokú tárgyalási német és/vagy angol nyelvtudásod(nem papír),akkor a gazdász diplomád is kb. a másik diplomád értéke.Főleg ha valami hr,marketin vagy hasonló himihumi szakon végeztél.Ha pénzügy/számvitel,akkor csinálj mérlegképest és keress alatta gyakhelyet.Min 6 hónap legyen+tanulj meg perfekt! angolul!Ezzel már van esélyed bankoknál,multinál.Remélem nem 40 éves vagy mert akkor reszeltek ennek a lehetőségnek is...
2013. júl. 22. 20:05
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, a 40 még messze, a régi rendszer közgazdász-gazdálkodási szakán végeztem, mi voltunk az utolsók, utána újítottak be, a mérlegképesre gondoltam, nézegettem is, de jelenleg nem tudok rá kiadni 180-200 ezer ft-ot, munkaügyiben majd megkérdem, van-e rá esetleg lehetőség.
2013. júl. 23. 13:17
3/6 anonim válasza:
Ha első okj,akkor tanulhatod ingyen estin is,bár nem tudom mennyi a felső korhatár.Nappalin 22-23.
Munkaügy meg csak hitegeti az embereket.Én megnéznék egy fősulit és oda mennék estire vagy levelezőre,ha van.Csinálhatsz még valutapénztárosit is és irány a váltó,1 év után bank.Aztán onnan is tudsz lépkedni,ha tapasztaltabb leszel és lesz jobb végzettséged.Multinál is jól el lehet helyezkedni,de oda nem árt egy két perfekt nyelv+sap+ms project,crm-ek,ha jó pozit akarsz...
Sajnos nagy a verseny és erősen érvényesül a sógor-elv.Sok szerencsét,hogy találj!
2013. júl. 23. 18:40
4/6 A kérdező kommentje:
Nem az első okj lenne, de annak semmi köze nem volt a munkaügyihez, közben dolgoztam, fősulin néztem 3 félév a képzés, egyben fizetve 60e/félév, jelenleg 0 a bevételem, sőt augusztustól fizethetem a tb-én is, azt sem tudom miből fogom, ezért gondoltam, ha letelik a türelmi idő a munkaügyiben, hogy bármire is lehessen jelentkeni, akkor megkérdezem, szar ez a rendszer :(
2013. júl. 24. 13:17
5/6 anonim válasza:
szia kérdező,
ha megfogadsz egy tanácsot: ilyen-olyan OKJ-képzések, semmitmondó tanfolyamok helyett inkább nyelvet tanulj, a te területeden annak van értelme. Amíg nem vagyok tárgyalóképes angolból vagy németből (legjobb ha mindkettőből) addig kevés az esélyed jó állásra.
Az egyetlen értelmes képzés valóban a mérlegképes könyvelői lenne, de annak meg aranyára van.
2013. aug. 21. 14:19
6/6 A kérdező kommentje:
Gondolkodtam az angolon is, majd megkérdem a munkaügyiben, indul-e, 10éve nem volt nyelvkönyv a kezemben, akkor sem volt valami fényes a tudásom, főleg a beszédértés részével volt problémám mindig, írásban látva könnyen fordítottam, amit előtte szóban nem értettem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!