Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Önt mi motiválja/ motiválná...

Önt mi motiválja/ motiválná Önt a munkahelyén?

Figyelt kérdés

A Corvinus Egyetem diákja vagyok, és vállalat gazdaságtanból hosszú esszét kell írnom. Csináltam egy kérdőívet, ami 1 kérdésből áll és borzasztóan sokat segítene, ha kitöltenétek. Előre is köszönöm.

link: [link] Surveyconsole.com

Valamint ha valakinek lenne még ötlete, hogy Őt mi motiválja/ motiválná a munkahelyén, azt örömmel meghallgatnám:)

2009. okt. 19. 21:38
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
Ezzel részben egyetértek. Igen, pénzzel a cégnél lehet tartani az embereket, VISZONT motiválni, hogy jobban dolgozzanak, aligha. Esetleg százalékokkal és bónuszokkal, de ez nem az átlag megoldás. Szerintetek?
2009. okt. 19. 22:44
 12/44 anonim ***** válasza:
A százmilliárdos vállalatok mondják azt. Akiknek az számít hogy nehogy egy forintal is többet itthagyjanak. Pedig ha az emberek a sarkukra állnának és nem dolgoznának rabszolgamunkába éhbérért akkor a cégek akár a dupláját is kifizethetnék annak a nyolcvanezernek. De addig amég annyiért is dolgozik a sok... addigminek fizetnének többet.
2009. okt. 19. 22:51
 13/44 anonim ***** válasza:
100%

az emberség motivál.

pl a párom pék, egy kenyeret sem hozhat haza, sem olcsóbban nem kapja meg. Nem is szeret ott dolgozni.

Én húsiparban dolgozok, és olcsóbban , mindent megvehetek, így jobban is érzem magam , és nem azt érzem, hogy csak 1 robot vagyok a sok közül. (holott a valóságban igy van), de mégis.

Páromnál a főnök végigmegy az üzemen, még a fejét sem biccenti meg, nálunk mindenkinek külön köszön, viccelődik.

Szóval ilyen dolgok azok, amik az embert "motiválják".

20-30 ezer ft-tal kevesebbért is szívesebben dolgoznak az emberek normális légkörben, mint egy olyan helyen, ahol kuss a nevük.

2009. okt. 19. 23:04
 14/44 A kérdező kommentje:
Nekem is az egyik legfontosabb tényező a pénz, de ha semmibe vennének a munkahelyemen és megaláznának, akkor nem bírnám ki ott sokáig. Persze, könnyen beszélek, nekem nincsenek gyerekeim, családom, akit el kell tartani, akikért felelős vagyok, ezért csak a saját szemszögemből tudom szemlélni a dolgokat. Sokan ezért tűrnek, hiszem más megoldás szerintük nincs. Viszont ha valaki kizárólag kényszerből dolgozik és semmi öröme nincs a munkájában, akkor az nem csak neki veszteséges, hanem az őt alkalmazó cég számára is az. Hiszen akinek konkrét céljai vannak,és úgy érzi, hogy az adott cég segíthet megvalósítani neki azokat,az sokkal több energiát és időt fektet a munkájába (ami ugye neki is kifizetődő különböző okoknál fogva), valamint a cégnek is (hatékonyabb munkaerő-nagyobb hatékonyság-több profit)
2009. okt. 19. 23:32
 15/44 anonim ***** válasza:

ma 22:03

te nagyon el vagy tévedve.

én nem azt mondtam, hogy ingyen dolgozok, de a pénz csak bizonyos szintig motivációs erő. és nem az egyetlen!

az a kizsákmányolás, ha fizetést vár el vki olyasmiért, amit nem termel meg. ha nem visz be értéket a céghez.

2009. okt. 19. 23:45
 16/44 anonim ***** válasza:

akinek a pénz a legfontosabb, az hajlandó bármit megtenni pénzért.

vannak olyan cégek, ahova semmi pénzért nem mennék el dolgozni.

2009. okt. 19. 23:49
 17/44 anonim ***** válasza:

Pontosan a pénz csak higiénés tényező, azaz csak az elégedetlenség hiányát biztosítja

Kérdésre válaszolva: a megbecsülés és az elismerés

2009. okt. 21. 17:51
 18/44 A kérdező kommentje:
Nagyon hálás lennék, ha kitöltenétek a kérdőívet:) egy kérdés az egész, és nagyon sokat segítenétek:) köszönöm
2009. okt. 21. 20:18
 19/44 anonim ***** válasza:
Az ha a fizetés és a szabadság hónapról hónapra legalább 20% kal nőne!
2009. okt. 21. 20:45
 20/44 anonim ***** válasza:

21:48

Akkor neked puszira szoktak dolgozni a balekok??

PÉNZZEL MOTIVÁLJ!!

PÉNBŐL ÉLNEK AZ EMBEREK!!

Vagy akkor motiválj nagyértékű ajándékokkal, pl az év dolgozója kap egy új autót!!

A Hónap dolgozójának meg állod a rezsijét!!

2009. okt. 21. 20:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!