Milyen indokkal mondhatnak fel a munkahelyen azonnali hatállyal? Ezt ki felé kell bizonyítani? és milyen módon? Ez ellen hogyan tudok védekezni, milyen jogaim vannak?
A munkáltatók a mai világban szemetek, kihasználják az embereket, munkaügyi per meg sokáig eltud húzódni.
én nem vagyok e téren elterjedt, a "felmondásnál se a pernél"
nem dolgoztam még sehol se főállásban
röviden fiatal vagyok, nem volt munkahelyem, így nem tudom milyenek a munkáltatók
idáig csak diákmelóm volt, és bő 1 éve nem találok már munkát
Rendkívüli (azonnali hatályú) felmondás akkor lehet, ha a munkavállaló a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét SZÁNDÉKOSAN, vagy SÚLYOS GONDATLANSÁGGAL jelentős mértékben megszegi, vagy olyan magatartást tanúsít, amellyel a munkaviszony nem tartható fenn.
A felmondás közlése előtt a munkáltató köteles lehetőséget adni a munkavállalónak a vele szemben felhozott kifogások elleni védekezésre, kivéve, ha olyan jellegű a kifogás, hogy a munkáltatótól ez nem várható el. Az indoknak bizonyíthatónak kell lennie (például ittasság esetén szondáztatás, "munkakerülés" esetén legalább egyszeri írásbeli figyelmeztetés, tanúk által alátámasztott jegyzőkönyvek stb.) És az állítást mindig a munkáltatónak kell bizonyítania.
Ha még sem egyeztek, akkor Munkaügyi Bíróságra lehet menni a panasszal, az elterjed hírekkel ellentétben, nem tart "évekig", viszonylag gyorsan döntenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!