Első nap az első munkahelyen? Ki hogy élte meg? Milyen tanácsokat tudtok adni?
Az első néhány napban rohadtul unatkoztam, szinte semmi dolgom nem volt, örültem, ha legalább valami párperces munkát adtak. Mással elfoglalni magam (netezni, olvasgatni) még nem mertem, a többieket sem akartam csevegéssel zavarni a munkában, időnként megkérdeztem, tudok-e valamiben segíteni, persze nem tudtam, így aztán néztem ki egész nap a fejemből, és ezerszer jobban lefáradtam, mint most, hogy folyamatosan van már mit csinálnom.
Szóval ne lepődj meg, ha az első napokban teljesen haszontalannak érzed magad, ez normális.
Munkahelytől is függ. Nekem az első napom nagyon kemény volt, egy kolléga csak a betanítással foglalkozott. Megkaptam a felhasználót a géphez, ímélt, kulcsot, stb. Megmutatták az irodát, mi hogy működik, mik lesznek a feladataim és azokat hogy kell csinálni (hogy működik a kávéfőző szintű dolgokat is). Bemutattak a kollégáknak, persze senkit nem tudtam megjegyezni. Aztán jött a java, megtanítottak iktatni, aztán a pénzügyes dolgokat, és kb. el is ment a nap.
Tanács: kérdezz és jegyzetelj! Jó, ha mindent igyekszel jól csinálni, viszont egy dolgot csak egyszer kérdezz meg! Otthon nézd át a jegyzeteid, készülj fel, mintha iskolai felelésre készülnél :) Jó mnunkát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!