Elhiszi azt valaki hogy a pedagógusok, tanárok fizetése kevés?
"úgyis azt az anyagot adja le, amit ő egyszer (de inkább százszor) már megtanult."
A színvonalból ad le, ha nem fejleszti magát, évfolyamról évfolyamra nem akar többet és jobbat átadni a diákoknak. Vagy, ha már ezt az érvet mindenáron fenntartod ellenük, talán nem is várod el a minőségi oktatást.
Arról pedig, hogy mennyire a "világ legkönnyebb munkája", van, aki mást mondana.
:DDDDD
Te komolyan azt hiszed, hogy a tanárok fejlesztik a tudásukat? Talán első pár évben még utánajárnak a dolgoknak, de a valóság az, hogy a tanárokat nem érdeklik az új dolgok. Egyébként is az érettségi követelmény évről évre ugyanaz, szerintem azóta, amióta a kétszintű rendszer van, de az biztos hogy nem sokat változott..
Nagybátyám tanár volt, hegyekben álltak a szekrényében az ötezresek, ez a kilencvenes években volt, amikor ez volt a legnagyobb bankó, de volt ott egyéb címlet is bőven. Még mielőtt ebbe is belekötnéetek előrebocsátom, hogy ezt onnan tudom hogy a gyerekeivel barátok voltunk és mint a legtöbb gyerek mindent felkutatunk. Mindemelett igencsak jólélt, nem sokat spórolt.
Miért hazugság a bértábla, mert nem annyi szerepel rajta mint amennyit valóban kapnak! Tudniilik pontosan tudom hogy mennyit kapnak, ezért hazugság! Ne a pályakezdők fizetését nézegesd légyszíves!!! Te mindent elhiszel amit leírnak? Méghogy én vagyok "idióta"?! Személyes tapasztalatok alapján írom amit itt olvasni.
Emlékeztek még amikor a kormány azzal büszkélkedett, hogy a munkanélküliséget csökkentette és egy grafikonra hivatkozott amit közzé is tett? A grafikonban szerepelt x számú állástalan, de igazából sokkal többen voltak mivel a táblázatban nem szerepeltek a nem regisztráltak és az azok akik tartósan (1 vagy 2 évnél hosszabb ideig) voltak már munkanélkül. Persze ezt a vezetés nem említette, ugyebár! A te bértábládat is ehez hasonló. Jó lenne ha ezt a munkanélküli témát nem lovagolnád meg, mivel alapjában véve nem idetartozik, példa volt arra hogy hogy is működik ez a bürokrácia kereteiben.
"hazugság a bértábla, mert nem annyi szerepel rajta mint amennyit valóban kapnak! Tudniilik pontosan tudom hogy mennyit kapnak"
Jó neked.... Az enyémet is tudod? Látom, tényleg nem érdemes veled vitába szállni. Semmi értelme :(
Tehát az a mindent eldöntő érved, hogy ötezreseket találtál a nagybátyád szekrényében és teli kosarakat láttál tanárok kezében a boltban? Ettől még megnyugodhatsz: a tanárok a bértábla szerint kapják a fizetésüket, azt a keveset, amiről te is meggyőződhetsz.
A pályakezdők Ózdon és Magyarország számtalan nyomorult helyén tanítók egyaránt a tanári karhoz tartoznak. Vagy tőlük nem sajnálod, hogy úgy élnek, mint Dagobert bácsi fénykorában?
Onnantól kezdve, hogy kétségbe vonod a bértáblát, amelyet egyébként magad is kiguglizhatnál, szerintem felesleges veled vitatkozni. Ilyen "ezt hallottam" meg "azt hallottam" érveket én is tudok még extraként a számok mellé hozni, mert például egy közeli hozzátartozóm iskolaigazgató, és azon kívül, hogy odáig sem tudtak a bértábla fölött extra juttatásokat adni, tehát tényleg azt kapták a tanárok, ami ott van, egy ideje már nem is hozzájuk tartozik a bérezés, hanem központilag fizetik, amióta a Klebesberg Központ vagy hogy hívják van, így aztán nincs semmi extra továbbra sem a bértábla szerint járó béren felül.
A béremelés meg nem úgy van, hogy most szeptemberben kapnak 30-40%-ot, és jövőre is meg később is, hanem úgy, hogy 6 évig nem kaptak semmi béremelést, miközben összesen volt vagy 30% infláció ezen időszak alatt összesen, tehát ennyivel kevesebbet ér most a fizetésük, a kormány pedig beígért egy 30-40%-os béremelést, amit egyre inkább csorbítanak, ráadásul nem 1 év alatt kapják meg, hanem néhány év alatt fokozatosan. Ha mindez megtörténik, és ezen évek inflációját is számoljuk, a fizetésük még mindig kevesebbet fog érni a 6 évvel ezelőttihez képest.
"Minden szakma veszélyes ahol olyanok vannak akiket te linkeltél be, nemcsak a tanári hanem a többi is azon az ózdi helyen."
Ez is jó nagy marhaság. Én ugyan nem Ózdon lakok, de egy szintén magas bűnözési rátával bíró városban, ahol mellesleg sok a cigány is. De én talán 1000-ed annyit érintkezek velük, mint az aki tanítja a gyerekeiket, szemben egy tanárral, akit simán előfordul, hogy azért akar megverni a felesektől felbátorodott putris szülő, mert a gyereknek rossz jegyet mert adni.
Azt meg nem hiszem el, hogy gépészmérnök vagy, a gépészmérnökök általában okos emberek...
Nem arról van szó hogy hallotam ezt meg azt, hanem viszonylag sok a tanár a rokonságban és az ismerősi körben, amiket leírtam nem pletykák, hanem személyes tapasztalat, a saját szememmel láttam. Ne mondja senki hogy aki a legdrágább holmit veszi mindenből, ráadásul szekérnyivel az 100 és 150 körnéykén keres, mert ez nem igaz. Már megint ismételtem önmagam az előző sorokban, többet nem fogom, vagy megérti az olvasó, vagy nem.
Nem hiszi el hogy mérnök vagyok, most erre mit írjak?! Nem érdekel. Nem fogom bescannelni a diplomám és az érettségimet csak mert valaki kétségbevonja.
Az emberek szemét próbálom felnyitni azzal amit tapasztalok, mert ez a nagy népbutítás már kezd nagyon szemtelenné válni. Nem mintha nagyon nyitogatni kellene, hiszen nem buták ők, mint ahogy egyesek gondolják.
Az persze nem igaz hogy minden tanár ugyanannyit keres, nem is erről van szó. Egyik többet mint a másik. Hanem az idő előrehaladtával egyre magasabb lesz. Hatalmas különbség van egy pályakezdő és egy már 30 40 éve a pályán lévő fizetése között.
Megyek vissza dolgozni, nekem nincs nyáriszünet (jólfizetett naplopás)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!