Ha külföldre jelentkezek PhD-hallgatónak, akkor kaphatok ösztöndíjat?
Feltételezem a PhD közelében se jársz?
Minden PhD-s ösztöndíjat kap és az adott egyetem alkalmazásában áll, Angliától Magyarországig mindenhol. Az meg más kérdés, hogy nálunk van ahol nagyon minimális az összeg
Első, minden phd-s ösztöndíjat kap? Nem tudod jól, nem minden doktorandusznak fizetnek. Vegyünk egy példát: jelenleg (2013-as évben) az ELTE-n jogon 8 ember nyert felvételt a doktori iskola nappalis ösztöndíjas képzésre, és kb 25 levelezőre ami költségtérítéses.
Kérdező: igen külföldi doktori iskolákba is lehet ösztöndíjjal. Ezt talán a saját egyetemednél is ki tudnád deríteni, pl hogy milyen partneregyetemkre milyen pályázattal vagy ösztöndíjjal lehet kijutni. Nem igazán értem miért itt tetted fel a kérdést. Ha valaki doktorira pályázik, ráadásul ösztöndíjasra, akkor az minimum hogy az alapvető információknak utána tud járni, de egy doktorihoz ugye nem elég csak annyi, hogy valaki képes az alapvetőt kideríteni. A feltételek hasonlóak magyar ösztöndíjakhoz, azaz publikációk, kimagasló eredmény, (TDK megnyerése sosem árt, bár nem tudom mit tanultál), stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!