Ha jelentkezek emailben egy álláshirdetésre? (bővebben lent)
Mindenképpen írj valamit hozzá, ez elengedhetetlen.
(Viszont a freemail-es címet remélem csak példaként írtad, mert ha valóban ide kérik az önéletrajzot, én a te helyedben nem küldeném be. Normális cégnek van normális e-mail címe is, ami legtöbbször tartalmazza a cég nevét is.)
Csak példaként írtam a freemailt.
Motivációs levél nem mindenhol kell szerintem, csak, ha külön kérik nem? Legalábbis alkalmi diákmunkához, vagy részmunkához (recepciós) nem szükséges szerintem.
Ha csak annyi áll az álláshirdetésben, hogy a következő email címre kérjük az önéletrajzokat, akkor más nem kell nem?:/
Motivációs levél mindenképp kell, akkor is, ha NEM kérik. Gondolj bele, egy recepciós, asszisztensi állásra több ezer pályázat is érkezhet. Először a kísérőleveled látják. Ha sablon, olyan, mint az előtted levő sokszáz másiké, akkor sokszor törlik.
Nyugodtan túlozz kicsit, hogy nagyon nagyon szeretnéd azt a munkakört, felsorolod a jó tulajdonságaidat és hogy miként tudnád kamatoztatni ezeket az említett munkahelyen. Ha van szakmai tapasztalat, akkor mehet az is mindenképp a levélbe.
Nem kell őszintének lenni. A motivációs levél szerintem a kiválasztási folyamat legnyálasabb, legkevésbé igazsággal teli része. De erre harapnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!