Ha álláshirdetésre jelentkezel hogy szólítod meg aki a hirdetést feladta ha nem tudod a nevét? Tisztelt, Kedves stb?
Figyelt kérdés
2012. febr. 24. 07:56
2/19 A kérdező kommentje:
Gondolok itt arra,hogyha csak e-mail cím van megadva és nem tudod a cég sem az illetö nevét
2012. febr. 24. 08:02
3/19 anonim válasza:
hivatalos levélben semmilyen körülmények között nem használunk "Kedves" megszólítást...
4/19 anonim válasza:
Én ezt gyakorlaton úgy tanultam, hogy "Tisztelt Hölgyem/Uram!".
5/19 anonim válasza:
Tisztelt Uram/Hölgyem, ha tudod a nemét, de a nevét nem, Tisztelt XY Úr/Hölgy, ha a nevét is tudod, egyébként pedig Tisztelt Uraim és Hölgyeim a megfelelö megszólitás.
A kedves kizárólag privát levélben elfogadható.
7/19 anonim válasza:
Kiderítem a cég nevét és nekik címezem. Az e-mail cím második fele szinte mindig a cégnév, de ha Google-ben rákeresel az email címre, akkor is ki fogja dobni a cég honlapját.
Ez azért is fontos, mert bárkinek nem küldöm el az adataim.
9/19 anonim válasza:
Ahogy a 7. válaszoló is mondta, az a legszerencsésebb, ha kideríted a cég nevét. Ha valamelyik hirdetőoldalon találtad meg, vagy csak a fejvadász cég neve van megadva, szerencsés kideríteni a kapcsolattartó nevét. Ha nem megy marad a Tisztelt Hölgyem/Uram megszólítás. A kedves-t pedig hagyd meg a privát levelezésedben.
10/19 A kérdező kommentje:
Illik olyat a végére írni, hogy várom válaszukat vagy hasonló?
2012. febr. 24. 08:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!