Valakivel előfordult már az álláshirdetésre jelentkezve, hogy kifelejtette az önéletrajzát csatolni/mellékelni? Így utólag pótolta azt? Akivel előfordult már ilyen, az milyen sikerrel járt az állás betöltésében?
Velem már előfordult... Nem meglepő, hogy be se hívtak! :D
Nagyon ciki! Én sem hívnám be magam ezek után... :)
Szerintem ez már sokunkkal előfordult. Aktív álláskereső koromban :-), amikor naponta 10-15 helyre is jelentkeztem, bizony előfordult, hogy nem csatoltam. Persze be sem hívtak. Egyébként szerintem nem csak ez lehet az ok. Egyszerűen ilyenek a hirdetők.
Sokkal jobb, ha meg nem hirdetett állásokra pályázol, akár ismerősök útján, vagy csak kitalálod, hol szeretnél dolgozni és oda elküldöd "kéretlenül" a jelentkezésedet. Állítólag ha személyesen viszo be az ember, még nagyobb az esély. Csak a megfelelő vezetőhöz kell bejutni, ne a HR-eshez, vagy az asszisztensnek add le az önéletrajzod.
Munkaadó vagyok.
Előfordul, de ha az önéletrajz fontos, akkor nem válogatnak ki.
Más történet:
Nekem a gépemen egy régebbi (talán 2006-os) office van. Az új word fileokat meg sem tudom nyitni. 10 jelentkezésből 4-et nem tudok elolvasni az új formátum miatt- gondolhatod nekik mennyi esélyük van megkapni az állást :)
Ha kevés jelentkező lenne letöltenék új officet, így viszont inkább azokból válogatok akik régi formátumban küldik el az önéletrajzot.
Nem vagyok munkaadó, de asszisztensként felvételiztettem már. Többekkel előfordult, hogy elfelejtették csatolni az önéletrajzot, de aki pótolta, az ugyanolyan esélyekkel indult, mint a többiek.
Ja és természetesen pdf-ben küldd az önéletrajzod!!! Egyrészt mert abba nem lehet beleszerkeszteni (vagy legalábbis nem egyszerű), másrészt mert csak akkor lehetsz biztos benne, hogy a munkaadó is ugyanazt látja, amit te.
Én itthonra nem vettem windowst, tört szoftvert meg elvből nem használok, tehát linuxom van openoffice-szal. Itthonról is néztem önéletrajzokat, a wordösöket meg se tudtam volna nyitni. Bár eleve főleg a pdf-esek közül válogattunk, mivel irodai munkáról lévén szó, elvárható egy jelentkezőtől, hogy tudja azt, hogy másik félnek csak olyan formátumban küldünk bármit, amit biztosan tud majd olvasni. Ez pedig a pdf.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!