Büfészakos hallgatónak munkaügyi központban tanácsadás?
Naiv voltam, meg nem is tudok választani. Mentem egy szakra kb. nincs jobb ötletem alapon. Amúgy valamennyire tetszik is, meg a szakmát fontosnak tartom.
Csakhogy Magyarországon nincs ilyen szakma, csak túlképzés rá.
Elsőéves vagyok.
Arra gondoltam, a kerületi munkaügyi központban kérhetnék tanácsadást.
Érdemes-e elvégezni, ha igen, kettesekkel és tanuljak nyelvet, kettesekkel és OKJ-t végezzek, vagy ötösökkel és TDK-val, szakkolival, hátha úgy azért lesz esélyem...
Minden percemet elvesztegetettnek érzem, amíg nem tudom, hogy ennek a szaknak van-e egy pici értelme is.
A munkaügyiben csak szaknévvel együtt segítenek? :D
Ha pedig ti szeretnétek...
Nem mindegy, hogy andragógia, szabad bölcsészet, környezetmérnöki, turizmus-vendéglátás vagy netán műszaki menedzser?
Szerintem ilyen szinten egykaptafa mind.
Csak kétségbeesett.
Ahogy itt is meg "élőben" is látom, az ilyen szakosok kb. mind kétségbeesnek, és menekülni próbálnak a helyzetből. És tanácstalanok is.
Miért ne lenne mögötte tudás?
Bár mondjuk pont az a kérdésem, hogy úgy végezzem-e el egyáltalán, hogy legyen mögötte tudás.
A pályaválasztási tanácsadó tesz rá. Simán nem beszélt le a büfészakról.
Azt nem tudom, hogy kemény munkával, jó jegyekkel és plusztanulással lesz-e esély szakmában elhelyezkedni, vagy csak nehezítem a feldolgozását annak, hogy feleslegesen tanultam és irodában kötök ki.
Félreértés ne essék, ezzel NEM nézem le az irodai munkát.
De ha valaki valamit tanul, valamiért megdolgozik, akkor engedtessék meg, hogy a munkája gyümölcsét szeretné, nempedig kárbaveszni hagyni.
Miből gondolod, hogy irodában fogsz dolgozni és nem betanított szalagmunkásként? :)
Egyebekben a Munkaügyi Központban nem nagyon segítenek aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező személynek. Nekem akkor sem tudtak segíteni, amikor a diploma megvolt, a nyelvvizsga nem. A Munkaügyi Központ igazából azért van, hogy az ott dolgozó emberek ne növeljék a munkanélküliek számát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!