Vajon átverés ez a munka?
A Strandhotel Arkona & Rugard-nál jkaptam munkát. Még nem volt külföldi munkatapasztalatom. Németországi valós 4 csillagos hotelekről beszélünk. A főnök és a menedzser eljött Magyarországra, meginterjúztatott, és egyből aláírtuk a szerződést.
Konyhai kisegítő pozícióba vettek fel, heti 6*8 óra lenne a munkaidő, bruttó 1377 Euro a fizetés. Szállás 180 Euro havonta, étkezést magamnak kell intézni. Utazást térítik. Szerintetek merjek belevágni? Sok átverésről hall az ember, ez mennyire lehet valós? (Hallottam már olyan legendát, hogy a próbaidő után megválnak a dolgozótól és a próbaidőt nem fizetik (nem ez a cég).)A fizetést elvileg a hónap utolsó előtti napján kapom meg, átutalással. Papírokat nem kell vinnem, a menedzser szerint ők mindent elintéznek. Belevágjak?
Van szerződésed, meg minden. Én nem lennék betojva.
Mennyibe kerülne neked az egész, ha nem jönne be? Nekem a 65 éves nagyanyám mondta anno, hogy ha nem jön össze, akkor fogd rá, hogy világot láttál.
Nekem csak az érdekes, hogy egy konyhai kisegítő miatt minek jöttek ide? Nagyon komoly programozói meg ilyen állások miatt se jönnek ide, elvárják, hogy a pályázó menjen.
szerintem nyugodtan menj. iratokról készíts fénymásolatot, ha kérik őket akkor ne ad ki a kezedből biztonság kedvéért... a rokonokat/ismerösöket értesítsd hogy elmentél, ha megérkeztél stb. amugy a NAVnak is kell jelezni hogy más EU tagállamban fizetnek majd utánad adót.
amint az van hogy hát nem téritik az utazást, nagyon érződik hogy húzzák vonják a dolgot akkor hazajösz... a fizetésnél hasonlóképpen..
de mivel te tudsz németül azt írtad nem lennél kiszolgáltatott, az ilyen "emberrablás"-os dolog csak a kiszolgáltatott emberekkel történik...
másnem fogod magad és elmész a rendőrségre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!