Vajon átverés ez a munka?
A Strandhotel Arkona & Rugard-nál jkaptam munkát. Még nem volt külföldi munkatapasztalatom. Németországi valós 4 csillagos hotelekről beszélünk. A főnök és a menedzser eljött Magyarországra, meginterjúztatott, és egyből aláírtuk a szerződést.
Konyhai kisegítő pozícióba vettek fel, heti 6*8 óra lenne a munkaidő, bruttó 1377 Euro a fizetés. Szállás 180 Euro havonta, étkezést magamnak kell intézni. Utazást térítik. Szerintetek merjek belevágni? Sok átverésről hall az ember, ez mennyire lehet valós? (Hallottam már olyan legendát, hogy a próbaidő után megválnak a dolgozótól és a próbaidőt nem fizetik (nem ez a cég).)A fizetést elvileg a hónap utolsó előtti napján kapom meg, átutalással. Papírokat nem kell vinnem, a menedzser szerint ők mindent elintéznek. Belevágjak?
Papírokat nem kell vinnem, a menedzser szerint ők mindent elintéznek. Belevágjak?
mi van a szerződésben?
kérnek e nyelvet?
milyen papirokat ne vigyél amiket ők intéznek?
hát ha át is vágnak feljelentést tehetsz az unios bíróságon
tudom sok rosszat hallani, de azoknak 99%ban magyar vág át magyart (vagy külföldit)
más esetleg érdeklődj a nálad illetékes munkaügyiközpontnál, hogy mit tudnak az ügyben segiteni (pl leinformálhatóság)
ami a mézes madzag lehet: heti 6*8 óra konyhai kisegítő: dolgozni kell keményen, nem úgy mint amit a legtöbb magyar gondol hogy hát lógatja a lábát melóban azt jól van...
Szerintem a legfőbb veszély, hogy prostinak akarnak!
Kétlem, hogy egy szálloda főnöke idejön munkaerőt keresni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!