Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Férjem lehet munka nélküli...

Férjem lehet munka nélküli lesz, én meg itt vagyok egy két évessel 10 hetes terhesen. Mit lehet ilyen helyzetben tenni?

Figyelt kérdés
Úgy tűnik a cég ahol eddig dolgozott megszűnik, és vagy átveszi a másik cég a munkásokat vagy nem. Két esélyes. Persze hogy ha kell akkor keres másik munkát, de ez nem olyan könnyű és nem akar megint vidékre menni. Mit lehet tenni ilyen esetben, ötletek. Már teljesen ki vagyok, mi lesz a gyerekekkel ha az apjuknak nem lesz munkája?
2013. máj. 14. 22:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
41%

"Minden kötés szakad akkor ő is mehet gyed-re te pedig vissza dolgozni."

ÁÁÁÁÁÁÁ !!!!!! Igen .... persze..... 10 hetes terhesen 1 gyerekkel sorba fognak állni a munkáltatók, hogy náluk dolgozzon.

Na az ilyen "okos" kijelentések miatt imádom ezt az oldalt. :)

2013. máj. 14. 23:34
 12/18 anonim ***** válasza:
70%

Miért lett lepontozva a miért nem mész vissza dolgozni kérdés?

10. hetesen ha nem veszélyeztetett simán visszamehetne dolgozni 5-6. hónapra is. Apuka pedig simán tud vigyázni már egy 2 évesre.

2013. máj. 14. 23:34
 13/18 anonim ***** válasza:
89%

"ÁÁÁÁÁÁ !!!!!! Igen .... persze..... 10 hetes terhesen 1 gyerekkel sorba fognak állni a munkáltatók, hogy náluk dolgozzo"

Tudod aki felelősséggel vállal gyereket az nem szül gyes-re csak gyed-re, és vissza tud oda menni ahonnan gyed-re jött. Ezért feltételeztem a kérdezőnek is van munkahelye ahova visszamegy.

2013. máj. 14. 23:36
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is egyetértek a 13-sal, csak van egy olyan gyanúm, hogy mindjárt ki fog derülni, hogy az anyukának előtte sem volt munkahelye, pedig nem akarok rosszmájú lenni. Különben evidens lenne számára, hogy visszamegy dolgozni, ahová kötelesek is lennének visszavenni...
2013. máj. 15. 00:13
 15/18 anonim ***** válasza:
43%

"visszamegy dolgozni, ahová kötelesek is lennének visszavenni..."

Na megint egy "okos válasz. :)

Az új munkatörvénykönyv szerint már nem kötelező!!!!!!

Érdemes volt rájuk szavazni!

2013. máj. 15. 00:20
 16/18 anonim ***** válasza:
56%

Tévedtek,már semmi nem kötelező, az új munka törvénykönyv szerint!

És igen, elvileg mehetne, gyakorlatilag meg ki venne vissza vagy fel egy 10 hetes kismamát, egy 2 éves gyerekkel?? Könnyen beszéltek, kicsit mintha nem lennétek tisztában a mai viszonyokkal....

2013. máj. 15. 04:24
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne mehetne vissza? Én is visszamentem. Nem olyan nagy tragédia terhesen dolgozni.

A terhesség alatti védelem megmaradt, csak akkor tudnák kirúgni ha nem lenne terhes.

A 2 éves sem akadály, hiszen az apja otthon lesz, nem is jár közösségbe hogy 2 hetente beteg legyen.

Lehet, hogy a munkáltató húzni fogja a száját, de nyilván leszarom ha ezen műlik, hogy tudom-e fizetni a számlákat (bár nálam nem volt gond, elfogadta a főnököm hogy ez van).

2013. máj. 15. 07:27
 18/18 A kérdező kommentje:
Igen igaz hogy még nem dolgoztam, de ez nem jelenti azt hogy nem is akarok majd dolgozni. Csak így jött össze, hogy előbb a gyerekek utána a munka. Most nem is erről szólt a kérdés. De azért köszönöm a válaszokat. S nem nem hiszek Orbán úrnak, sőt vegetálni se szeretek. Inkább már most nézegetjük az állásokat. Biztos vagyok benne hogy lesz valami. Amúgy én is próbáltam munkát keresni akkor is mikor a fiam betöltötte az egy évet és akkor is mikor megint terhes lettem. De csak undorító perverz és persze befizetős ajánlatokat kaptam. Azokból meg nem kérek.
2013. máj. 15. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!