Mit tehetnék most, ebben a helyzetben? (munka+tanulás)
A helyzet a következő: évek óta próbálkozok bekerülni a felsőoktatásba,ebben az évben végre felvettek egyetemre, nappali tagozatra. Főállásban jelenleg van munkám (addig is kellett csinálnom valamit), érdeklődtem az egyetemen, a kettő üti-e egymást, állítólag jogszabályba nem ütközik.
A munkahelyem nem szeretném emiatt otthagyni, a minimálbéremre is óriási szükség van jelen helyzetben, a szüleimet nem szeretném cserbenhagyni, de minden vágyan hogy szerezzek egy diplomát.
Mivel 2 helyen nem tudok egyszerre lenni 8-16-ig minden hétköznap a melóhelyen és nappalin az egyetemen, így teljesen tanácstalan vagyok mi lehet ilyenkor a teendő. Javasolták az egyéni tanrendet, de kaptunk egy CD-t, amit le volt írva feketén fehéren, hogy ha munkát vállal valaki, azért nem kérhet, csak akkor ha pl. gyereket szült. Kérdezem én, akik tapasztaltabbak: meg lehet oldani nappalin, hogy úgy osszam be az órarendem, hogy ott tudjak lenni az órákon? Az az igazság, ilyen problémája egy ismerősöm sem küzd, a családom de még a barátaim sem rendelkeznek diplomával hogy tudjanak válaszolni.
én nem tudnám megoldani nappalin a melóval egybekötve. Van évfolyamtársam aki csinálja, de nyomor úgy az egész, éjjel dolgozik nappal egyetem...szemináriumokon alszik, kurzusra nem jár mert fáradt, vizsgák emiatt nem mennek, gyakorlatilag ad a sz.rnak egy pofot.
Egyszerre két lovat nem lehet megülni, sajnos.
Nálunk egy órarend van és mindenki arra megy szemináriumokat lehet variálni de az se rugalmas nagyon...
Remélem találsz egy megfelelő megoldást. Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!