Váltanál munkahelyet ha többet fizetnének az uj helyen?
10.000 Ft is pénz persze, de ha tegyük fel keresel havi nettó 340 ezret, akkor arányaiban nem olyan sok az a 10 k, hogy csak amiatt megérje munkahelyet váltani.
Amúgy én szeretem a munkámat, meg a munkatársaimat is, jó társasságban tölthetem a napom, a fizetésemmel is meg vagyok elégedve, úgyhogy jóval többet kellene, hogy fizessenek az új helyen, ahhoz hogy azt mondjam, hogy megérje mindent itt hagyni és újra kezdeni...
A 10e is pénz, de nem az az egyetlen szempont, és az sem biztos, hogy az van feltétlenül az első helyen. Tegyük fel, hogy a mostani munkahelyeden már jól ismernek, te is másokat, elégedettek veled, szeretsz ott dolgozni, kedveled a munkatársaid, jól kijössz velük. Ki tudja a másik milyen lesz, az is meglehet, hogy kevésbé fogod ott jl érezni magad, és az is lehet, hogy aztán mégsem válsz be, és a próbaidő után (vagy még alatta) elküldenek. Akkor meg nagyon nem érte meg azért a pár ezerért a váltás.
Ha azt akarod, hogy a saját helyzeted nézve adjunk tanácsot, akkor ne ilyen általánosan tedd fel a kérdést, hanem konkrétan írd le, hogy milyen munkakörben dolgozol most, mi lenne az új, lakhelyedtől való távolság, mennyire szeretsz a mostani helyeden lenni, illetve mennyire "csábító" az új hely, mennyivel lenne több a fizu, mondjuk ezutóbbit már leírtad. Ezek ismerete nélkül mi is éppúgy csak általános válaszokat tudunk adni, amivel lehet nem sokra mész.
Akkor egyértelmű, hogy válts.
Ne forintban add meg a "te mennyiért váltanál?" kérdést, hanem a fizetés százalékában. Egy 200 nettó felett keresőnek kevésbé számít 10 rugó, mint annak, aki minimálbér környékén keres.
Mi szól nálad a váltás ELLEN? (amiért a kérdést is kiírtad)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!