A tanárok miért élnek minden országban rosszul?
Egyáltalán nem élnek rosszul a tanárok minden országban:
Az 1/3-ától találhatod a fizetési statisztikákat. Nyugat-EU-ban 33-60K eur/év körül keresnek a tanárok.
Megnéztem a dokumentumban az engem érdeklő országokat.
Olaszországban a bruttó éves fizetés ezen fájl szerint 24 846 EUR, ami egy hónapra bruttó 2 070,5 EUR-t jelent. Ebből még nagyon sok lejön szerintem, és a nettó összeg már nem is olyan jó fizetés - az olasz árakhoz viszonyítva (pl. lakhatás, élelmiszerek).
Franciaországban valamivel magasabb az összeg, ott évi bruttó 26 385 EUR, ami egy hóra bruttó 2 198,75 EUR. Nettóban ez sem olyan sok összeg szerintem.
Németországban viszont meglepően magas. Bruttó 3 735,25 EUR/hó. Ez létezik? Németországban olcsóbb minden, mint pl. Olaszországban és Franciaországban, a tanári fizetések mégis ennyivel jobbak lennének?
Te a kiszipolyozó zsidó magyar adórendszerből indulsz ki:
évi 25,000 EUR fizetés olaszországban 18750 EUR nettó. Az havi 1650 EUR. Ezt én nem mondanám rossznak - a magyar 370 EUR-os átlagfizetéshez képest...
18:33
Megnéztem Németország esetében is, és aszerint a minimum tanári fizetés nettóban havi 2800 euró! Ez hihetetlenül soknak hangzik...
Ez a normális. A tanár egy jól kvalifikált, egyetemet vagy főiskolán végzett személy, akinek ráadásul társadalmilag igen fontos szerepe és felelőssége van.
Mint olyat, ill(ene) megfizetni. Sajnos itthon nincs pénz, illetve globálisan a nyugati társadalomban szeretik a népet "butának" tartani, mert akkor könnyen kontrollálhatóak.
Látszik, kínában brutálisan nyomják az oktatást. Fel is építenek 30 nap alatt egy 100 emeletes irodaház. Nálunk ez 8-10 év...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!