Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A tanárok miért élnek minden...

A tanárok miért élnek minden országban rosszul?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 28. 00:36
 1/8 lencsefőzelék ***** válasza:
90%
Mert teljesen le akarták/akarják zülleszteni az oktatást, így a jó képességűek elmennek más, normális állásba, ahol többet lehet keresni. Tisztelet a kivételnek.
2013. ápr. 28. 01:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosok/mentősök is rosszabbul keresnek, mint a rendőrök. Ebből érdekes következtetéseket lehet levonni...
2013. ápr. 28. 07:01
 3/8 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem élnek rosszul a tanárok minden országban:

[link]

Az 1/3-ától találhatod a fizetési statisztikákat. Nyugat-EU-ban 33-60K eur/év körül keresnek a tanárok.

2013. ápr. 28. 08:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem élnek rosszul mindenhol, a fejlett ázsiai országokban kifejezetten jól fizetett szakma és Kína is öli bele a pénzt. Ahogy a linken látod, Európában tisztességesen megfizetik őket, egyedül még az első világból az USA olyan, ahol tanári fizetésből csak az alsó-középosztályra futja.
2013. ápr. 28. 12:43
 5/8 A kérdező kommentje:

Megnéztem a dokumentumban az engem érdeklő országokat.

Olaszországban a bruttó éves fizetés ezen fájl szerint 24 846 EUR, ami egy hónapra bruttó 2 070,5 EUR-t jelent. Ebből még nagyon sok lejön szerintem, és a nettó összeg már nem is olyan jó fizetés - az olasz árakhoz viszonyítva (pl. lakhatás, élelmiszerek).

Franciaországban valamivel magasabb az összeg, ott évi bruttó 26 385 EUR, ami egy hóra bruttó 2 198,75 EUR. Nettóban ez sem olyan sok összeg szerintem.

Németországban viszont meglepően magas. Bruttó 3 735,25 EUR/hó. Ez létezik? Németországban olcsóbb minden, mint pl. Olaszországban és Franciaországban, a tanári fizetések mégis ennyivel jobbak lennének?

2013. ápr. 28. 18:12
 6/8 anonim ***** válasza:

Te a kiszipolyozó zsidó magyar adórendszerből indulsz ki:

[link]

évi 25,000 EUR fizetés olaszországban 18750 EUR nettó. Az havi 1650 EUR. Ezt én nem mondanám rossznak - a magyar 370 EUR-os átlagfizetéshez képest...

2013. ápr. 28. 18:33
 7/8 A kérdező kommentje:

18:33

Megnéztem Németország esetében is, és aszerint a minimum tanári fizetés nettóban havi 2800 euró! Ez hihetetlenül soknak hangzik...

2013. ápr. 28. 18:55
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez a normális. A tanár egy jól kvalifikált, egyetemet vagy főiskolán végzett személy, akinek ráadásul társadalmilag igen fontos szerepe és felelőssége van.

Mint olyat, ill(ene) megfizetni. Sajnos itthon nincs pénz, illetve globálisan a nyugati társadalomban szeretik a népet "butának" tartani, mert akkor könnyen kontrollálhatóak.

Látszik, kínában brutálisan nyomják az oktatást. Fel is építenek 30 nap alatt egy 100 emeletes irodaház. Nálunk ez 8-10 év...

2013. ápr. 28. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!