Ausztriában dolgozok szezonmunkán, lett 1 deréksérülésem. Ha a hotel mond fel nekem vagy közössel fejezzük be a munkát, akkor jár nekem a szezonpénz? Mit csináljak, hogy ne járjak rosszul?
Jelenleg táppénzen vagyok pár napot. 2 hét múlva vége a szezonnak, de nem tudom, hogy bírom -e végig a munkát. Felmondani nem akarok, mert akkor elesek a szezon végi 13. és 14. havi kifizetéstől.
A szerződésemben úgy írták, hogy a vége ápr 14 vagy az időjárástól függően 1 héttel hamarabb vagy később.
Nem akarok rosszul járni, mert fél évet keményen végig dolgoztam és sztem jár nekem ez a pénz, az egészségügyi gond, nem az én problémám, sőt a nagy hajtás következménye.
Időközben beszéltem egy jogásszal az IGR-nél (ők segítenek jogi tanácsadással az ausztriában dolgozó magyaroknak), szóval ha közössel elengednének csak akkor járhatna ez a végpénz, vagy próbáljak könnyebb munkát kérni. Az Arbeiterkammer-el is leveleztem ez ügyben ...
Tegnap dolgoztam először a Tp után, nagyon kemény volt, nem voltak tekintettel rám, pedig jeleztem, hogy könnyebb munkát kérek. Ma beszéltem a főnökkel, hogy nem megy tovább ... du-án hívnak a papírok miatt, említettem a közös megegyezést, hát csak bízni tudok benne, hogy megkapom, de ha nem, az se érdekel már, az egészség a legfontosabb, nem ér annyit 1000 eur ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!