Szerintetek mennyire lennének veszélyesek az alábbi szituációk?
Au-pair munkákat nézegetek és találtam 4 tök szuper családot, van viszont kettő, ami elég necces, nem tudom be merjem-e vállalni őket vagy inkább a másik 2 közül válasszak.
Szóval az egyik egy egyedülálló apuka 2 kis gyerekkel (6 és 9 éves lányok). Egyébként a leírtak alapján ez lenne a legjobb, fővárosban van, városközpontban, annyi lenne a teendő hogy reggel elvinni a gyerekeket suliba, délután értük menni, közben megfőzni valamint heti 3 alkalommal elvinni őket karate órára. Az összes este szabad lenne és a hétvége is, forintra átszámítva heti 25 ezer forintot kapnék érte.
Viszont nem tudom, az egyedülálló szülőkről úgy hallottam elég neccesek, nem tudom bele merjek-e vágni.
A másik családnál megvan anyuka, apuka és 1 gyerek, viszont ők meg eredetileg perzsa származásúak, hát na, ott meg van egyfajta érdekes vallási és életfelfogási szemlélet, ezért is tartok ettől.. Bár elmondásuk szerint már 20 éve elköltöztek onnan, de a vér nem válik vízzé. Egyébként ők is teljesen korrekt ajánlatot tettek, heti 22 ezres fizetés, van egy kocsi amit csak én használhatok akár munkaidőn kívül is, heti 3 teljes nap szabad illetve hétfő kivételével az összes este/éjszaka is.
Szerintetek? Külső szemlélőként veszélyesek ezek vagy bevállalhatom? Ti bevállalnátok? A lányotoknak mit tanácsolnátok?
Azt kalkuláljátok bele hogy ő ingyen kapja a szállást, a közlekedést és a kaját + fizetik neki a nyelvtanfolyamot.
Lehet, hogy mosogatással megkeresi a 300 ezret, de abból elmegy kb 100 ezer albérletre (feltéve ha csak egy szobát bérel, ha egy komplett külön lakást, akkor a duplája is) + kb ugyanennyi a kajára/tisztálkodószerekre/egyéb alapvető dolgokra és akkor ott van még a közlekedés is, az oyster nem túl olcsó ráadásul zónákra van korlátozva, elektronikusan megy, így nem is nagyon lehet vele trükközni.
Tehát mindent összevetve az ismerősöd sem jön ki belőle sokkal jobban, sőt. Au pair, 70-80-85 ezret kézhez kap minden hónapban és azt arra költi amire akarja, azért nem hiszem hogy az ismerősöd havonta 70 ezret tisztán félre tud tenni/csak magára tud költeni.
300 ezer csak magyar viszonylatban sok, UK-ban ez olyan, mint itthon a 65 ezres minimálbér!
1. vagyok (akit jól lepontoztatok).
A heti 70-80 font nagyon alap, ennyiért én mostanság nem vállalnám.
Én 11 éve mentem ki először aupairnek a Királyságba.
Összesen 3 családnál dolgoztam.
Az első helyen tényleg szinte semmi dolgom nem volt, csak a legkisebbet vittem-hoztam iskolába, edzésre+vasalás. Itt kaptam heti 60 fontot, buszbérletet(ami nagy összeg, mivel London belvárosában laktunk).
A 2. családnál 1 évvel később dolgoztam, itt heti 80 fontot kaptam ( ez volt 10 éve), valamint havonta feltöltötték pénzzel a mobiltelefonomat. 2 gyerek volt, rájuk vigyáztam délutánonként+takarítás, vasalás.
A 3. család 90 fontot fizetett, itt 3 gyerek volt, de csak a legkisebb 2 évesre kellett vigyáznom, igaz rá egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!