Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » HR-esek! Nincs lelkiismeret...

HR-esek! Nincs lelkiismeret furdalásotok amiért erkölcstelen munkát végeztek?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy életkor, külső, stb. alapján szelektáltok. Az emberek önhibájukon kívüli tulajdonságait hátrányként kezelitek. csak a megbízó érdeke számít, nem a társadalomé. Mi visz rá valakit arra, hogy ezt a pályát válassza?

2013. ápr. 8. 16:13
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
és nem szakmai tapasztalat elvárására gondolok, mert az érthető. De, életkor, külsőségek, magánéleti dolgok, akar e gyereket vagy sem ezeket igenis figyelembe veszik. És ez erkölcstelen.
2013. ápr. 8. 17:15
 12/19 anonim ***** válasza:
Erkölcs a mai életben semmit nem számít, és ez nem pesszimizmus, hanem realitás.
2013. ápr. 8. 17:23
 13/19 anonim ***** válasza:
Most komolyan, mit vársz? Jelentkezik egy állásra 200 ember, abból mondjuk 20-nak van megfelelő tapasztalata, képzettsége, de csak egyetlen számára van hely a cégnél. Esetleg sorsolniuk kellene közjegyző jelenlétében? Teljesen mindegy, mi alapján döntenek, a 20-ból 19 úgyis azt fogja gondolni, hogy igazságtalan az élet.
2013. ápr. 8. 17:35
 14/19 A kérdező kommentje:
A kérdésre szeretnék választ kapni. Olvass vissza egy kicsit, az okokkal tisztában vagyok. De választ még nem kaptam.
2013. ápr. 8. 17:44
 15/19 anonim ***** válasza:
A Hr-es parancsot teljesít. Ha a főnöke (megbízója) azt a parancsot adja ki, hogy neki szőke, nagymellű 28 év alatti nő kell titkárnőnek/pénzügyesnek, akkor hiába próbál erkölcsös lenni a hr-es azzal, hogy behívja a 40es barnákat is, a főnök úgyis a szőke huszonévest fogja választani.
2013. ápr. 8. 18:04
 16/19 anonim ***** válasza:
90%

Én HR-es vagyok, és mellbevágott a kérdésed. Sértő az általánosítás, ugyanis én soha senkit nem vettem még fel a külső adottságai alapján, kizárólag szakmai szempontok szerint.

Az más kérdés, hogy ha valaki nem felel meg egy interjún, akkor hajlamos mindenféle egyéb (szubjektív) indokokat a döntés mögé látni, és utolsó sorban sem gondol arra, hogy esetleg a szakmai kompetenciái hiányosak.

2013. ápr. 8. 19:46
 17/19 anonim ***** válasza:
Remélem kielégítő volt az utolsó személy hozzászólása.
2013. ápr. 8. 19:58
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Fura, mert voltam néhány állásinterjún és bár soknál nem kaptam meg az állást, egyetlen egyszer sem éreztem, hogy pofára menne.

Gyerekekre soha nem kérdeztek rá (nem is írtam be az önéletrajzomba, mert minek, nem szakmai kompetencia).

A "mik a tervei a következő 5-10 évre?" kérdés utalhatott erre, de a válaszom nem tartalmazott magánéleti információkat, ennél jobban soha nem kérdeztek bele.

Hobbikról kérdeztek néha, de ezt inkább a személyiségem megismerésének véltem.

Pl. a jelenlegi munkahelyemen a közvetlen főnökömmel történt interjún volt egy akkor furcsa momentum. Kezet fogtunk, bemutatkoztam, beszélgettünk 1-2 percet, majd hirtelen azt mondta, hogy "látszik, hogy nagyon értelmes vagy". Egyértelmű volt, hogy nem volt lehetősége ezt ténylegesen felmérni.

Utólag azt mondom, a reakciót tesztelte. Elkezdem-e verni a mellem, hogy igen Einstein reinkarnációja vagyok, vagy elkezdem ócsárolni magam, hogy nem vagyok én olyan okos.

Talán szerencsém volt, de két másodperc döbbent, kerek szemmel nézés után csak annyit mondtam, hogy "köszönöm szépen" és nem feszegettem a témát.

2013. ápr. 8. 20:42
 19/19 anonim ***** válasza:
28%

Azért mert a HR-es ott ül és élvezi az "undi kis hatalmát",hogy most Ő a császár és az Ő hüvelykujjának állásától függ X ember jövője.Ez a lényeg.A hatalom érzése.Neki már van gyereke?Én itt vagyok 30 és még pasi sincs a környéken?:"Halál rá!"Pályakezdő=fiatalabb ,több a haja és nagyobb a melle?:"Halál rá".Idős és jöval több tapasztalata van mit nekem,esetleg a fizuja is több lenne?Egyértelmű:"Halál rá!"

Persze vannak kivételek természetesen.

2013. ápr. 8. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!