HR-esek! Nincs lelkiismeret furdalásotok amiért
erkölcstelen munkát végeztek?
Te ugye nem HR-es vagy. Hát, ez nyilvánvaló, hiszen fogalmad sincs a szakmáról. Ne is legyél HR-es, legyél szociális munkás.
Ha cégtulajdonos vagyok, páros lábbal rúgom ki azt a HR-est, aki nem az én érdekemet képviseli, hanem a társadalomét. Mégis mi a fenéért rakom bele a cégbe a pénzemet? Engem leginkább a profit érdekel! Annyi erővel szétszórhatnám a pénzem helikopterről is, nem? Az fú de nagyon szolgálná a társadalom érdekeit!
A HR-es pont annyira végez erkölcstelen munkát, mint a fagyiárus. Az is ad el fagyit a túlsúlyosnak. A gondolatmeneted alapján pedig az is kb. ugyanannyira erkölcstelen...
2013. ápr. 8. 16:18
Azért nem ennyi egy Hr-es dolga :)
A felvételi csak egy kis része.
Utána még foglalkozni kell a dolgozókkal nap mint nap.
És ha én dönthetek,akkor olyat fogok választani,aki szimpatikus,hisz együtt kell majd vele dolgoznom.
Ti is így csinálnátok.
Ha végzettsége meg van mind a 10 jelentkezőnek,akkor Mégis mi alapján válasszak?
Ötlet?
2013. ápr. 8. 16:20
3/19 A kérdező kommentje:
A túlsúlyos dönthet, hogy vesz-e vagy sem. Egy 40 feletti álláskereső nem tud fiatalodni. Nem vagyok hr-es, de tanultam emberi-erőforrás menedzsmentet. Kicsit a rabszolga kereskedelemre emlékeztetett.
2-es: szakmai tapasztalat!
2013. ápr. 8. 16:26
2-es vagyok
Akkor írom úgy hogy szakmailag megfelel minden szempontból kb 10 jelentkező.
Akkor így mi alapján?
Bár ha szakmai tapasztalat alapján választok,akkor a kezdők háborognak,hogy nekik sosem lesz lehetőségük...
2013. ápr. 8. 16:28
2-es: tudom hogy mindenki háborog mindenért. De ha azt nézed, ki az aki igazán meg tud felelni egy munkakörre, az egy olyan jelentkező akinek van tapasztalata is az adott szakmában. Főleg ha felelősséggel járó feladatról van szó. Én így gondolom és látom.
2013. ápr. 8. 16:33
Sokan kerülnek ki úgy az iskolából (akár jó nevű egyetemről)hogy fogalmuk sincs igazából mi az amit elvárhatnak tőlük egy munkahelyen. Szerintem ilyenkor igenis legyen szempont a tapasztalat, ha más nem legalább szakmai gyakorlata legyen.
2013. ápr. 8. 16:35
Pontosan, ezért van ennyi munkanélküli. De ez nem a HR-esek hibája, sem a frissen végzett személyé, hanem a gyatra, hiányos oktatásé.
2013. ápr. 8. 16:39
nincs lelkiismeret furdalásuk mert hülye pitsák a hresek. huszonéves kis csajt beraknak, hogy majd ő döntse el ki alkalmas egy cégnek és ki nem. az egész szánalmas, főleg az adott szakmáról fogalma sincs, hogy eszik vagy iszák amire jelentkezel, ő csak eldönti szimpatikus vagy e számára, ha igen ,akkor beszélhetsz majd a főnökkel. ha meg nem , akkor köszi nem kellesz, persze nem tudja milyen szakmai gyakorlatod van ténylegesen. egy igazi főnök ő maga teszteli le az embereit és nem buta pitsákra hagyatkozik, akkor kerültek ki fősuliról, és persze ki vannak sminkelve meg minden. kerüld el ezeket, olyan céghez menjél, ahol főnökkel tudsz beszélni, nem ezekkel.
2013. ápr. 8. 16:40
10/19 A kérdező kommentje:
Én azt nem vitatom, hogy egy nagyobb cégnek szüksége van hr-esre, ezáltal tudja a lehető legjobb munkaerőből, a lehető legtöbbet kisajtolni. Már ha jól végzi a dolgát. És akkor végzi jól ha erkölcstelen döntéseket tud hozni. Ezért vagyok kíváncsi mi visz erre a pályára valakit.
Kapcsolódó kérdések: