Felmondási idő ha meg van határozva, pl: 2 hét ledolgozás, lehet belőle bajom, ha nem megyek be arra a 2 hétre?
persze, csak kiváncsi voltam
köszönöm válaszokat!
Én nem dolgoztam le a felmondási időm, és nem lett belőle baj. A ledolgozott napokat kifizették azt kész. Pedig nagyon nagy multi..
Ha valamit nem akarsz, nem kötelezhet rá senki. Beperelni meg nem fog, valaki hogy tud ekkora baromságot írni.
Minden joga meg van rá, hogy bepereljen. És ha nagyon be rág rád akkor simán be is perel presztizsből.
Anyagilag perelni nyilván nem éri meg senkinek.
A pereskedés nem baromság.
A Munka törvénykönyve ad rá lehetőséget, ugyanis a kötelezően ledolgozandó felmondási időre járó jövedelmet a dolgozó köteles a munkáltatónak megfizetni, ha nem dolgozza le a felmondási idejét. Még az sem biztos, hogy per kell hozzá. A munkáltató további kárának megtérítésére valószínűleg igen.
Hogy a munkáltató csinál-e belőle ügyet, vagy sem, az más kérdés..., de csinálhatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!