258 ezerért dolgozna egy diplomás az Index.hu szerint. Ez döbbenet! És mi a helyzet az állástalan diplomások tömegével akik már a közmunkaprogram 47. 000-es fizetésének is örülnek?
Mindig a falnak megyek az ilyen cikkektől! Ezek hol élnek? Nekem három diplomám van, havi 80.000-ért dolgozom, és a két kezem összetehetem, hogy ennyi is van. Próbáltam váltani, állást keresni, és rájöttem: foggal-körömmel kell kapaszkodnom a mostaniba, mert még egy tróger nyolc elemit igénylő állást se találnék.
És akkor még nem szóltunk a töméntelen állástalan diplomásról-akik idősebbek és nem találnak semmit, meg akik fiatalok, még sose volt munkahelyük, mert a kutyának se kellenek pályakezdőként. És akkor még nem szóltunk a teszkóban dobozt pakoló diplomásról, a biztonsági őrként minimálbérért dolgozó diplomásról, meg a közmunkás havi 47.000-es diplomásról.
Hol élnek akik ilyen cikkeket írnak?
Hagyjuk már ezeket a tömény hazugságokat!
Akkor valószínűleg egy országméretű összeesküvés kellős közepén vagyok ahol mindenki arra hajt hogy engem elzárjon bármi normálistól.
Egy kezdő diplomás évekkel ezelőtt 200-al kezdett? Hogyne persze. Hol és milyen állásban? Ugyan...
Amikor voltam állásinterjún (ahol diplomát + nyelvtudást kértek, főállásban) megkérdezték a fizetési igényemet. De jelezték: túlzott igényekkel ne is lépjek fel. Megkérdeztem: mi a túlzó? Hát nettó 110.000 már túlzó volt. Ők (ki gondolta volna!) nettó 80-ra gondoltak.Mondom én hogy egy összeesküvés kellős közepén vagyok.
Ezek szerint mindenkinek repül a sült galamb csak nekem nem? Abszurd.
Viszont a cikk attól még nem feltétlenül állít valótlanságot. Én Győrben élek, és itt egy kezdő diplomás évekkel ezelőtt 200.000 bruttóval kezdett. A mérnökök kezdő bére ennél jóval magasabb.
Nem összeesküvés,hanem értelmes diplomával sokkal többet kereshetsz kezdőként 258 ezernél.
Sajnos a bölcsész az nem olyan.
Na azért örömmel látom hogy az én helyzetemnél is BŐVEN van lejjebb.
A sokat és sokak által ajnározott nem bölcsész, hanem mérnök diplomával rendelkezők is utcaseprőként funkcionálhatnak. Simán.
Ennyit a mérnökök kezdő fizetéséről.
… A diplomás jelentkezők között mérnökök, újságírók is vannak …
Most akkor megkérdezhetném, hogy ha az én bölcsész végzettséggel megkeresett 80.000 ft-om nevetséges és szánalmas (az?), akkor a mérnökként havi 47.000-ért utcát söprő történet az micsoda?
Hm?
(és még mielőtt vmelyik észkombájn felvetné, mikori a cikk: ajánlom figyelmébe, hogy azóta a helyzet ezerszer rosszabb. Már van doktori végzettségű söprögető is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!