258 ezerért dolgozna egy diplomás az Index.hu szerint. Ez döbbenet! És mi a helyzet az állástalan diplomások tömegével akik már a közmunkaprogram 47. 000-es fizetésének is örülnek?
Mindig a falnak megyek az ilyen cikkektől! Ezek hol élnek? Nekem három diplomám van, havi 80.000-ért dolgozom, és a két kezem összetehetem, hogy ennyi is van. Próbáltam váltani, állást keresni, és rájöttem: foggal-körömmel kell kapaszkodnom a mostaniba, mert még egy tróger nyolc elemit igénylő állást se találnék.
És akkor még nem szóltunk a töméntelen állástalan diplomásról-akik idősebbek és nem találnak semmit, meg akik fiatalok, még sose volt munkahelyük, mert a kutyának se kellenek pályakezdőként. És akkor még nem szóltunk a teszkóban dobozt pakoló diplomásról, a biztonsági őrként minimálbérért dolgozó diplomásról, meg a közmunkás havi 47.000-es diplomásról.
Hol élnek akik ilyen cikkeket írnak?
a hatványát idézőjelbe értettem csak :D
Csak mutatva,hogy mennyire lenne kint megbecsülve.
És nem gondolod, hogy Te csinálcs valamit nagyon rosszul, hogy három diploma ellenére csak 80.000-es bért tudtál elérni. Nálunk a gyárban a 8 általánossal rendelkező betanított munkások is keresnek ennyit, de még többet. Ehhez nem kellett volna annyit tanulni.
Persze nem akarlak hibáztatni, mert lehet, hogy hivatást választottál, és nem a pénz volt a lényeg.
Viszont a cikk attól még nem feltétlenül állít valótlanságot. Én Győrben élek, és itt egy kezdő diplomás évekkel ezelőtt 200.000 bruttóval kezdett. A mérnökök kezdő bére ennél jóval magasabb.
Nyilván minden attól függ, mennyire számít hasznosnak a munkaerőpiacon az adott diploma. Ma egy mérnök többet ér, mint egy tanár. Ez van.
Ja a biológusról is előadták milyen versenyképes...Ja,ha van ismerősöd aki benyom gyógyszergyárba.
Aki meg azt meri mondani "büfészak" az "lelövöm.":)
És tényleg nem lehet mindenki informatikus vagy mérnök.Pl mert nincs érzéke a matekhoz...Ha meg "mindenki" az lesz(mégis) akkor meg ők is ölni fogják egymást a 90ezres állásokért.
Amúgy pl amikor én érettségiztem 12 éve az osztály fele közgázra ment mert annó az nagyon menő volt,most meg nem kis száazalékuk munkanélküli...
Hagyjuk már ezt a munkanélküli közgadász szöveget.
Igaz nem 12 éve, hanem 14 éve mentem közgázra. Jobbnál jobb helyeken, magas pozícióban és jó fizetésért dolgozik az évfolyamtársaim nagy része. A mostanában végzetteknek már nem könnyű elhelyezkedni.
Előző: havi 18,600 Eurót keresek programozóként :)
Évente kb 65 millió forint + bónuszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!