Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki lehet valakit rúgni azért,...

Ki lehet valakit rúgni azért, mert büdös?

Figyelt kérdés

A kérdést ténylegesen nem viccnek szántam. Egy multikulti boltba mentem egy nap vásárolni, ahol egyik szomszédom is dolgozik, és rettentő büdös, és semmit nem tesz ellene. Az a kőkemény tömény izzadtságszag.

Amikor mentem bevásárolni, láttam, hogy a pultnál szinte ordít egy középkorú férfi, hogy "ő dolgozik gyárban 12 órát kemény fizikai munkát végezve, és ő nem ilyen büdös munka végére. Nem igaz, hogy az embernek össze kell magát hányni, ha idejön vásárolni." Meg megjegyezte, ha a vásárlók elűzése a cél, akkor tényleg nagyon jól csinálják. Még a panaszkönyvet is kérte.

Szóval a kérdésem teljesen komoly. Az említett dolgozó tényleg iszonyat büdös. Elmegyek egy sor mellett, be se kell néznem, tényleg érzem, hogy hol tartózkodik, mint feltöltő, és egy fűtött áruházban tényleg kellemetlen dolog ez.

A válaszokat előre is köszönöm.

2013. febr. 23. 23:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ezért ki lehet rúgni. Ennél egyszerűbb dolog miatt is, vagyis: bármiért ki lehet rúgni bárkit, bármikor, bárhonnan.
2013. febr. 23. 23:11
 2/12 A kérdező kommentje:
Akkor is, ha a munkájára nincs panasz? Szóval nem lehet mibe belekötni? Azzal szerintem nem küldhetik el, hogy "Bocs, büdös vagy.":)
2013. febr. 23. 23:12
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért kirúgni, mert büdös, nem lehet. Viszont lehet rá számtalan más okot kreálni, hogy kirúghassák. (pld. megszűnik a munkakör, vagy leépítés van... persze mindezt rendes munkáltatói felmondással).

Nekem volt egy nagyon csinos, ápolt kolléganőm, és rettentő izzadtság szaga volt évekig.. őt is zavarta, de akármit csinált, büdös volt. Láttam, hogy naponta többször is megmosdott bent, dezodorozta magát, de pár perc múlva megint büdös volt nagyon.

Évek múlva találkoztam vele, és egyáltalán nem volt büdös. Kiderült, hogy nőgyógyászaton valami hormonális problémát találtak, azt kezelték, és elmúlt a szag is vele.. Lehet a szomszéddal is ez van... Ha csupán nemtörődömségtől van, akkor lehet jobb lenne, ha nem dolgozna emberek között.

2013. febr. 23. 23:14
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért egy ilyen helyen elvárt követelmény az alapvető higiénia. Persze attól függ ilyen az üzlet, mert ha őt csak berakták a pénztárba, de ha nincs annyi vevő és mellette a raktárban dolgozik akkor érthető hogy izzadtság szaga van.

Az én munkahelyemen ez nem számít mert ahol dolgozok az nem ilyen igényes hely, ott az asztalos műhelyben baromi meleg van a sok gép miatt is, meg amikor a nagy bútorlapokat cipeljük és méretre vágjuk na az a kemény izzasztó munka, még ha odakint hideg van bent akkor is 30 fok körül van, nyáron meg maga a pokol odabent.

A régi munkahelyemen ahol más munkakörben dolgoztam takarítóként kórházban ott azért elvárt volt hogy ne legyek büdös, csak akkor nézték el ha talpalni kellett a munka miatt. Ott azért másabb a helyzet mert ott betegek voltak, én meg a felmosógépet tologattam igaz, de azért mégsem tűrték volna el ha olyan szagom van mint aki már 1 hete abban a gatyában rohad. Persze volt ilyen amikor helyettesítenem kellett és be kellett állnom egy takarítónő helyére, a legfontosabb munkát megcsinálni plusz tologassam is a gépet, na attól aztán szétizzadtam főleg hogy akkor nyár volt és tombolt kint a hőség. Ez volt 3 éve.

Csak annyi hogy ezért kirúghatják mert nyilván hogy a bolt az egy elég igényes egy hely és ha az ANTSZ is pont akkor téved be amikor a büdös eladó van bent, hát akkor elég csúnya mulatság lesz belőle. Tehát így kirúghatják onnan bár a papíron úgysem az lesz hogy büdös, hanem ennek a szakmai kifejezése. Magyarul az hogy igénytelen a ddolgozó.

2013. febr. 23. 23:48
 5/12 anonim ***** válasza:
53%
Kirúgatnád a szomszédodat ? Azért izzad, mert DOLGOZIK !! Akik nem izzadnak, azok nem is dolgoznak. Mond meg a főnökének, hogy jól dolgozik az öreg, de a szomszédod ezért dobja ki.
2013. febr. 24. 00:16
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem gyanús, hogy itt nem a szomszédról van szó, hanem vagy egy kollégáról, vagy egy alkalmazottról (a kérdezőéről). De ez a kérdés szempontjából teljesen mindegy is. :)
2013. febr. 24. 00:18
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
persze ki lehet rúgatni. ma már mindenkit ki lehet rúgni bármilyen indokkal. engem úgy rúgott ki a főnököm, hogy behívatott az irodába, és megmondta nincs rám szüksége, ki vagyok rúgva. ilyen egyszerűen működik a mai világban a szitu.
2013. febr. 24. 00:23
 8/12 anonim ***** válasza:
Simán ki lehet rúgni azzal az indokkal, megjelenése nem alkalmas az adott munkakörre.
2013. febr. 24. 08:24
 9/12 A kérdező kommentje:

Társasházban lakunk, én itthon vagyok gyesen a majdnem 3 éves gyerkőcömmel.

Én egyáltalán nem nézem le, mert dolgozik, sőt én ki sem akarom rugatni, mert maximum nem megyek abba a boltba többet, vagy elkerülöm azt a részleget.

Tényleg megbecsülöm, mert talán ez az első munkahelye..De már igen csak 50-es emberről van szó.

Nyáron is, amikor felmegy a lépcsőn, szó szerint húzza maga után a szagot, akkor is, amikor NEM dolgozik. Szóval ez puszta igénytelenségnek tartom.

Egyik szomszédtól már kapott izzadásgátlót, de nem segített az sem, nem esett le neki.. Tényleg egy ártatlan kérdés volt:)

2013. febr. 24. 08:37
 10/12 anonim ***** válasza:
26%
Már 3 éve otthon tespedsz, még szép, hogy van időd ilyenekre... :)
2013. febr. 24. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!