Hogy is van ez a szabadságosdi?
Azt hallottam, nem mindegy melyik hónapba megyek szabira.
Olvastam azt, amikor bruttó 100eFt bérrel példáloznak, továbbá hány munkanap és fizetett ünnep van egy hónapban. Írják a szabadságot is.
Kiszámoltam minden hónapra béremet, tényleg ingadozik, hol jobb, hol rosszabb....
De ha szabadságot veszek ki pl. februárban, júniusban stb... akkor is annyi lesz a bérem, amennyit számoltam.
Hogy is van ez? Mert van aki szerint akkor még kevesebb, de nem értem, hogy hogyan....
A fizetésem szintén több, mint bruttó 100eFt. Végig számoltam az egész évet. És lényeges különbségek, jó és rossz irányba azért adódnak. Lesz olyan hónap, hogy 8000Ft-tal több lesz a nettó bérem, olyanis lesz, hogy 12eFt-tal kevesebb.
Viszont a szabadságnak elvileg semmi köze nincs a havi bruttó béred nagyságához, VAGYIS
Az új szabályok szerint- értelmezésem alapján- a munkanapok száma alapján lesz a bruttó bér megállapítva. Tehát februárban van 20 munkanap, abból 5 nap szabadságon vagy. A szabadság "látszólag" munkanap, mert elvégre munkanapon mész szabadságra. Igaz, a szabadságra jutó napi kereset változik hónapról hónapra, hol több, kevesebb, de ha szabadságra mész az a bruttó béredet nem fogja befolyásolni, csakis a munkanapok száma.
és a szabira miért nem? Tehát a szabadságot nem fizetik ki?
Ez nem létezhet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!