Külföldön dolgozók! Mennyit kerestetek itthon a kimenetel előtt és mennyit jelenleg?
otthon 130 ezer
idekint 460 ezer
Én Magyaroszágon élek, itt dolgozom, de szeretnék hozzászólni, ha nem baj.
Szerintem ez egy nagyon jó kérdés volt a feltevőtől! A válaszokból elég jól látszanak a különbségek! Ugyanakkor az is látható, hogy külföldön sem kolbászból van a kerítés. A magasabb fizetés magasabb megélhetési költségekkel és egyéb körülményekkel (lakás drágább, gyerekek taníttatása, nincs 3 év gyes, stb.) párosul.
Szerencsére azért itthon sem mindenki minimálbért vagy 150ezer Ft-ot keres. Bp-en az átlagbér 220ezer Ft körül van, minden 5. ember itt él. Itthon is vannak 5-600ezer Ft-os fizetések, akik lehet, hogy Ny-Európában ugyanazzal a munkával 1-1,5 milliót keresnének átszámolva, de mivel itthon meg tudnak élni kényelmesen, nem kényszer külföldre menni, persze kalandvágyból, tapasztalatszerzésből miért ne, de nincs anyagi kényszer. Aki viszont nem tud itthon megélni és olyan a szakmája, az a feje tetejére állhat, itthon akkor sem fog tudni sokkal többet keresni. Én abszolút megértem ezeket az embereket, ha külföldre mennek. Az viszont szomorú, hogy emiatt sok család szétesik, mert csak az apa dolgozik külföldön, miközben anya és a gyerekek itthon maradnak, mert nem lehetséges, hogy ők is kiköltözzenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!