Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Már közel járok a kétségbeesés...

Már közel járok a kétségbeeséshez, egy helyben állok, mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudom, mihez kezdjek magammal.

Érettségim van és egy felsőfokú nyelvvizsgám. Érettségi után egyetemre jártam, de egyáltalán nem jött be az adott szak, így ott hagytam.

Viszont most egy helyben toporgok, nem tudok dönteni semmiről:

- mit tanuljak?

- milyen irányba induljak el?

- minek van értelme?

- hogyan fogok így a közeljövőben munkát találni?

Teljesen "lefagytam", nem tudom mihez kezdjek magammal, csak állok egy helyben hónapok óta.

Olyan szakok nem jöhetnek szóba, amihez matematika, fizika kell, mert sosem tudtam őket. Mert mindenki az utóbbi időben a mérnökivel, az infóval és ezekkel van megáldva, hogy mindenki menjen oda. Én oda nem tudnék.

Tanuljak nyelvet? Azt itthon is tudok, de azzal még nem lesz munkám.

Sehogy sem haladok előre és kezdek bepánikolni.

Volt már valaki hasonló helyzetben?

2013. jan. 12. 17:01
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Ez a csak buli ismerős!!! :D

Bakker azt hittem tök egyedi sztori az enyém!

2013. jan. 13. 04:38
 12/30 A kérdező kommentje:

Nagyon nem vagyok egyedül, úgy látom. :D

Azt hittem már mindenki megtalálta élete szakmáját, csak én nem.

Egyébként nem mondom, hogy nincsenek dolgok, amiket nem élvezek ebben a helyzetben, mert persze, hogy jó kicsit többet aludni, nincs kötelezettség, a sok szabadidőmben rendbe rázom a lakást (mániám a csaknem tökéletes rend), több idő jut magamra stb., DE! Muszáj tanulni valamit, hogy értsek valamihez, amiből majd megélhetek, ezen kívül vannak vágyaim, amihez szintén munka kell, hogy legyen pénzem, ehhez pedig valami szakma. De hogy mi... és akkor itt jön elő a kérdésem...

És lány vagyok igen.

2013. jan. 13. 09:01
 13/30 anonim ***** válasza:

ma 04:32

Hogy mentél ki Ausztráliába? 22 évesen fogtad magad, leszerveztél Ausztráliában egy állást, hozzá szállást, vettél egy repülőjegyet és elindultál a nagy világba? Honnan volt erre pénzed, ha itthon nem is dolgoztál?

Mert, ha otthonról megtoltak egy rakás pénzzel, hogy "menj fiam láss világot" vagy külföldön a rokonok fogadtak a reptéren akkor könnyű ezeket beírni, csak nem biztos, hogy ez a kérdező számára is opció.

2013. jan. 13. 09:28
 14/30 anonim válasza:
Hat a repjegyet kifizettek persze egyebkent hogy lenne penzem ra..es igen felultem a gepre azt kijottem most a kmartba dolgozom ez egy bevasarlo kozpont olyan mint nalunk az Achean(vagy nemtom hogy irjak)ott dolgozom meg osszefutottam az utcan egy magyar palival o 33 eves koltozteto cege van es megadta a szamat most nala lakom persze nem ingyen es nala is dolgozom koltoztetunk lakasokat. Jol lehet keresni csak nagyon draga is minden szoval nagy fegyelem kell hogy penzt is felrerakjal itt.
2013. jan. 13. 10:58
 15/30 anonim ***** válasza:

1. Milyen szak volt az, amit otthagytál?

2. Milyen jellegű munka érdekelne, mit csinálsz szívesen, mihez érzel magadban tehetséget?

2013. jan. 13. 12:58
 16/30 anonim ***** válasza:

Saját történetem: matekból világéletemben gyenge voltam, sőt minden reál tárgyból. A nyelvek jól mentek, kevés erőfeszítéssel nagy eredményeket produkáltam.

Gazdasági szakra kerültem, szívtam, mint a torkosborz a matekkal, számvitellel, pénzüggyel, gazdálkodási szaktárgyakkal. Többször kiborultam, hogy otthagyom, ez nem való nekem.

Családi nyomásra, illetve a tandíj és a befektetett időt sajnálva nagy nehezen befejeztem (és gazdagítottam közben pár magántanárt). De ötletem nem volt, mihez kezdek vele.

Végül találtam egy asszisztensi állást egy bankban. Ott napi szinten láttam, hogy jéé, a számvitelt és a matekot TÉNYLEG lehet hasznosítani. Jéé, ha emlékeznék a tanultakra, akkor ezt a beadványt is érteném, ami előttem van. Felszívtam magam, kértem, hogy támogassák a posztgrad képzésemet szakirányon. Megkaptam. Mintha megtáltosodtam volna, simán ment a matek és a számvitel is, hiszen már tudtam mihez kötni.

Azóta szakmai pozícióban dolgozom jó fizetésért és nagyon élvezem.

Tanulság: ha valami aktuálisan feleslegesnek tűnik, kiderülhet, hogy később nagyon is hasznos és érdekes lesz.

2013. jan. 13. 13:02
 17/30 anonim ***** válasza:

Uhh, várj, ez most egy kicsit zavaros.

Tehát meg volt a repjegyre a pénz oké. Akkor itthonról lezsíroztad a melót telefonon a kmart-ban? Gondolom a nyelvtudásod akkor minimum C1 volt, mert az ausztrál angolról sok érdekeset hallani, és telefonban azért még nehezebb kihallani a dolgokat. Hol laktál, amíg a magyar pali nem intézett neked szállást? Addig hajléktalan voltál, vagy leszálltál a repülőről és rögtön összefutottál vele az utcán?

Bocsi, ha kicsit sokat kérdezek, de engem mindig érdekelnek az ilyen sikertörténetek.

2013. jan. 13. 13:08
 18/30 anonim ***** válasza:
Bocsi, az előző írásom a ma 10:58-nak ment, de gondolom egyértelmű.
2013. jan. 13. 13:10
 19/30 anonim válasza:
kmartba ugy kaptam allast hogy amikor lementem venni vmit mar nem emlekszem mit ki volt rakva a service desknel egy lap hogy munkasokat keresnek. Aztan beadtam az oneletrajzom ami kb ugye semmi..mivel nincs semmi vegzettsegem de vmiert visszahivtak. A koltoztetos fazonnal egy 4 honapja talalkoztam kb. Kerdezett tolem vmit angolul hogy hany ora van vagy mar nemtom mit de egybol leszurtem hogy magyar mert lehet hallani az akcentusbol aztan magyarul is szoltam vissza hozza es igy elkezdtunk beszelgetni. Annyira nem tudok jol angolul amugy kozepfokum van.
2013. jan. 13. 13:18
 20/30 anonim válasza:
ja amugy Hostelban laktam elotte az ilyen ifjusagi szallas itt sydneyben van 1000 az a legolcsobb.
2013. jan. 13. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!