Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha végzek az egyetemmel, hogy...

Ha végzek az egyetemmel, hogy kezdjek neki a munkakeresésnek?

Figyelt kérdés
2012. nov. 21. 12:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Utánanézel hol végeznek a végzettségednek megfefelő munkát, ha van felvétel, vagy interjúvolni hívnak, vagy adnak jelentkezési lapot kitöltöd fényképes önéletrajzként és beadod, ha nyerő vagy visszahínak telefonon

20/F

2012. nov. 21. 12:42
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Először is készítesz egy nagyon jó, igényes önéletrajzot - magyarul, és lehetőség szerint az általad beszélt idegen nyelveken is. Legyen hozzá fénykép.

Írj jó motivációs leveleket azzal, hogy ezeket minden jelentkezésnél konkretizálni kell majd!

Készíts pár hitelesített másolatot a diplomádról (sajnos drága, úgyhogy sima másolatot is csinálj, van, ahova az is elég lesz első körben), másold le ugyanígy a nyelvvizsgáidat, meg esetleges egyéb végzettségeid igazolását.

Aztán elkezded szétküldözgetni: álláshirdetésekre is, meg mindenhova, ahol szívesen dolgoznál. E-mailen, postán...

Személyesen is elmehetsz cégekhez, ilyenkor mindig legyen nálad egy önéletrajz legalább.

2012. nov. 21. 12:43
 3/12 anonim ***** válasza:
54%

HÁt őőő...

Veszettül bonyolult: írsz egy önéletrajzot melyben feltünteted a diplomádat, az elvégzett iskoláidat, beszélt nyelveidet és az eddig végzett munkáidat (akár diákmunkát is, a semminél az is jobb).

Mellé csatolsz egy másolatot a diplomádról, nyelvvizsgádról, csinálsz egy pdf-et az egészből, és ezt szépen elküldözgeted az összes szimpatikus állást meghirdető cégnek egy rövid e-mail keretében melyben közlöd, hogy hol találtál rá a hirdetésre és hogy miért érdekel az állás. Amennyiben ezt levélben kérik, akkor ezt levélben léped meg.

De tényleg.

Ha meg nem megy, nézz el egy Randstad vagy hasonló állásközvetítő céghez, ők egész biztosan találnak munkát számodra.

2012. nov. 21. 12:44
 4/12 anonim ***** válasza:
83%

1. ne várd meg, míg végzel - hónapokba kerül állást taláni pályakezdőként, és mindenki akkor kezd keresni, amikor végez

2. olvass egész nap álláshirdetéseket és küldj el napi 20-30 jelentkezést (1 állásra kb. 400-an jelentkeznek, tehát 1:400-hoz az esélyed - ez nagyjából azt jelenti, hogy ha 400 helyre jelentkeztél, abból 1 összejön. Persze van, akinek előbb összejön, de nagyjából ez a helyzet.)

3. minden egyes jelentkezésre "aktualizálni" kell az önéletrajzodat és a kísérőleveledet: miért jelentkezel az állásra, milyen képességeid vannak (ez minden állás esetén más lehet), és névre szóló kísérőlevelet kell küldeni, megnevezve, hogy melyik állásra jelentkeztél és hol láttad a hirdetést

4. írj az önéletrajzodba valami érdekes dolgot (pl. hobbit), mert ha van 50 ember, akinek van diplomája, nyelvvizsgája, számítógépes ismerete stb., abból azt fogják behívni, akiben van valami érdekes, ami a többiekben nincs

5. mellékelj normális, jól sikerült arcképet az önéletrajzhoz

6. ne legyen tele helyesírási hibával az önéletrajz, az idegen nyelvű pedig fordítási hibákkal

2012. nov. 21. 12:45
 5/12 anonim ***** válasza:
32%

Azért sír ennyi ember, hogy nem talál munkát, mert azt hiszik, amit az első írt. Hogyne! Elég kinyitni az ablakot meg a szádat, és sült galamb formájában máris berepül a megfelelő állásajánlat. Egyenesen kérvényt nyújtanak be, hogy légy szíves menj interjúra, hogy utána visszahívhassanak.

Ez komoly?

2012. nov. 21. 12:47
 6/12 A kérdező kommentje:
400 ember 1 munkára? Nagyon soknak tűnik, egy kisvárosban élek (20ezer lakos), itt csak nincsenek ennyien egy munkára.
2012. nov. 21. 12:48
 7/12 anonim ***** válasza:
84%
Kisvárosban ált. munka sincs nagyon sajnos, szóval az arány semmivel sem jobb, hidd el. :(
2012. nov. 21. 12:54
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem először ismeretség alapján. Szülők , testvérek nézzék meg ki az akit ismernek, vegyétek számba milyen munkát vállalnál szívesen a szakmádon kívül is.Soha nem tudhatod hogy a nagynénéd anyósa nem e tud jó munkát. Én is így szereztem. Megüresedett egy hely és anyukám beszélt a főnökkel, és nagyon jó munkahelyem van és nem a szakmámban.Még ez után volt 1-2 próbálkozási ötlet de szerencsére nem kellett. Ha ezt feltérképezted és nincs semmi akkor utána csinálhatod amit a többiek írtak önéletrajz, motivációs levél stb...
2012. nov. 21. 13:47
 9/12 anonim ***** válasza:
Vedd sorra, hogy a városodban milyen lehetőségeid vannak a diplomáddal. Jó, ha készítesz egy listát. Aztán bővítsd a kört pl.: környező telepükéseken tudnál e a végzettségeddel valahol dolgozni, megoldható e , hogy mindennap odautazz, tudnál e kocsival menni, van e oda normális buszközlekedés stb... Készülj rá, hogy legtöbb esetben nem téritik meg az utiköltséget. Aztán tapogatózz, hogy az adott területen, ahol dolgoznál vannak e ismerőseid. Nem tudom volt e gyakorlat a szakodon, de ha ebben a városban ahol elhelyezkednél voltál gyakorlaton érdemes oda visszamenni, hogy segítsenek. Ha van ismerősöd ezen a területen akkor kérd meg, hogy ha tud valami munkát szóljon, illetve szóljon is pár szót az érdekedben (sokszor én azt tapasztalom, szintén kisvárosban, hogy lenne munka de nincsen meghirdetve, hanem ismeretségi alapon megy az egész). Ha így végképp nem megy, akkor regisztárlj a munkaügyi központba, állásközvetítőknél, illetve kezdj el nézelődni, hogy még az adott területeken kívül hol tudnád használni a diplomádat, illetve milyen más munkákat tudnál végezni még a településen (akármilyet). Sok sikert hozzá, én januárban fogok diplomázni, de csak BA képzésen, szintén kisvárosban próbálok majd állástkeresni!
2012. nov. 21. 15:11
 10/12 anonim ***** válasza:
utolsó válaszoló vagyok! AMig nincs meg a dipolomád, addig szerintem csak szóban puhatolózz. Ha diplomás állásra jelentkezel, akkor szerintem nem teheted meg, hogy jelentkezel valahová és odaírod, hogy ekkor és ekkor diplomázol... Mert mi a garancia rá, hogy tényleg? Nem akarom az ördögöt a falrafesteni, de az intézményvezetők is így gondolkodnak: lehet nem jön össze egy tárgy, elhasal az illető államvizsgán, akkor meg miért vennék fel... Főleg, hogy a legtöbb diplomás állásra konkrétan diplomás kell, akinek meg is van a végzettsége: különben ha azt nézzük akkor a legmagasabb képzettséged egy érettségi lenne, azzal viszont miért vennének fel diplomás státuszba... Nekem legalábbis ezt mondják az ismeretségi körömben, akik az én területemen dolgoznak, de lehet nálad máshogy van, nem tudom milyen szakos vagy! Egy biztos: én első körben, csak a kapcsolataimat mozgósítanám és kérdezősködnék, hogy tudjam hol van szabad hely!
2012. nov. 21. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!