Ha végzek az egyetemmel, hogy kezdjek neki a munkakeresésnek?
Bemész a helyi munkaügyi központba ez a legelső lépés.
Utána, ahogy írták, írsz egy pofás önéletrajzot, de figyelj, hogy azt emeld ki, ami a munkavégzés szempontjából érdekes. Fénykép csak akkor kell, ha kérik és a születési dátumod is csak akkor.
Nézz utána a munkáltató profiljának, hogy képben legyél, amikor leírod a motivációs levélben, hogy miként lehetnél a munkáltatód hasznára.
Felkutatod az ismerőseid, akikről sejted, hogy tudhatnak valami helyet vagy tippet neked. Beszélsz velük.
Aztán kinézel cégeket/ munkáltatókat, és felhívod őket. Elmondod, milyen tudással rendelkezel. Nem elég, hogy pl. Cipőkészítői Diplomát szereztél, hanem: " Szakmai gyakorlatom során erősséged volt többek közt a női csizmák felsőrészének megmunkálása, jó állóképességgel rendelkezem, terhelhető vagyok..." stb.
Elmondod, hogy nagyon tetszik a cég profilja, és úgy érzed hasznos tagja lehetnél a cégnek, és szeretnéd megkérdezni, hogy lenne-e munka. Ha nincs,akkor kérdezd meg, hogy elvihetnéd-e személyesen az önéletrajzod, ha engedik, akkor a vezetőhöz kérj időpontot, aztán személyes benyomással hathatsz rájuk. Ha nem engedik elvinni személyesen, akkor küldd el postán. És kérd, h telefonálhass újra pár hét múlva.
Kb. ennyi...álláskereső klubba jártam.
24N
Én adnék egy lehetőséget arra, hogy kiválasztasz egy céget, ahol szeretnél dolgozni. Majd keresd fel a céget, hogy jelenleg még egyetemre jársz, de náluk szeretnél elhelyezkedni később. Ajánld be magad, hogy míg nem végzel addig gyakornokoskodni szeretnél náluk.
A fizetés nem túl jó, de utána nagy az esély, hogy felvesznek...
Nekem bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!