Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Öngyilkosság befejezni egy...

Öngyilkosság befejezni egy büfészakot?

Figyelt kérdés

Leginkább azért nem felvételiznék újra, mert a családi béke megér annyit, hogy ezt befejezzem.

Másrészt egy iciripiciri remény van bennem.

Úgy gondolom, hogy ha lediplomáztam, akkor rögtön a diplomámat letagadva vállalok valami betanított melót, és közben levelezőin elvégzek egy jobb szakot, vagy akár OKJ-t vagy bármit.

Tudom, szenteste napján ilyenekkel foglalkozni... De ezzel a gondolattal kelek és fekszem, és most nem gondoltam rá, de a kedves rádiócsatorna eszembe juttatta...

2012. dec. 24. 12:37
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:

Jáj nem tudom mitévő legyek... :/

Egy kicsit érdekel is, és talán jobban meg is tudnám szeretni, nomeg a családi nyomás.

2012. dec. 24. 17:10
 22/54 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, én ügyintéző vagyok itthon. Kicsit több, mint 140 ezer nettót keresek - ez kb. 500 euro (ja, hozzátenném, hogy ide se vettek volna fel diploma nélkül, mert nemcsak előny volt, hanem feltétel is).

Na ja, de azelőtt meg elég tartósan munkanélküli voltam, nulla bevétellel, mert még az önkormányzat se ad segélyt, ha van valami a neveden (mondják: el kell adni, és abból élni - ja, két nap alatt, ha enni kell...)

Ez egy ilyen vadkapitalista világ itthon, ha nincs ismerősöd, akkor kb. bekaphatod, hacsak nem valami hiányszakmára van képesítésed.

Mindenkinek el kell döntenie, mit akar később, és tök jó tüntetni pl. a kormány mostani intézkedései ellen (hogy nem támogatják bizonyos szakok végzését), de még ha a kívánságuknak megfelelően alakulna is a dolog, munka akkor se lenne.

Viszont, azt fenntartom, hogy egy viszonylag képzett ember el tud helyezkedni itthon a szakmáján kívül, és ha más nincs, akkor külföldön is.

2012. dec. 24. 17:13
 23/54 anonim ***** válasza:
100%
Ez a #19-esnek ment.
2012. dec. 24. 17:14
 24/54 anonim ***** válasza:
100%
Más mérnöki szakra nem tudsz átmenni? Valahol lehet még ilyenkor is szakot váltani, mert az alapozó tárgyak kb ugyan azok, vagy 1-2-t be kell pótolnod.
2012. dec. 24. 17:28
 25/54 A kérdező kommentje:

Szakmán kívüli elhelyezkedés... Ilyen szempontból félek attól, hogy megszeretem, mert hát úgy elég nehéz lesz a dolgot feldolgozni.

Másik pedig, hogy nagyon keményen tanulós vagyok, de ha ennek nem lesz gyümölcse, akkor... :(

2012. dec. 24. 17:31
 26/54 A kérdező kommentje:
A kar többi szakja nem érdekel. Ráadásul azokkal ugyan kétszer, háromszor könnyebb elhelyezkedni, mint ezzel, de még mindig nehéz elhelyezkedni velük.
2012. dec. 24. 17:34
 27/54 anonim ***** válasza:
75%

Én egyébként megszerettem az ügyfélszolgálatosdit.

Nincs azzal semmi baj, tök jól elmegy az idő a beszélgetéssel, a fénymásolással meg az iktatással.

Észre se veszed, és már lehet is hazamenni :)

Meg akár értékes ismeretségeket is lehet kötni, ha olyan az ügyfél (ezt érezni kell, hogy kivel lehet).

Mellette meg lehet tanulni, ha van pénzed, ugye - de hát mikor, ha nem ilyenkor? Mikor munkanélküli vagy, akkor az foglal le, hogy miből fogsz enni, nem hogy milyen iskolába járnál, még ha időd van is :)

Én is tanulok a munka mellett, mert papírból sosincs elég, és ki tudja, később talán pont ez visz majd előbbre.

2012. dec. 24. 17:39
 28/54 A kérdező kommentje:

Elöljáróban: Nem akarom leszólni azokat, akik nem szeretnek tanulni/nem a lexikális tudással tűnnek ki. Lehet, hogy ők a legjobb szülők, vagy a legkedvesebb emberek. Lehet, hogy ő az a pénztáros, aki szép napot kíván jegyvásárlás után, vagy az a biztonsági őr, aki megkérdezi, hogy vagyok, és szóvá teszi, hogy rég látott (ez utóbbi kettő "létező ember").

Viszont nekem nagyon fontos a tudás, érdeklődő vagyok a világ működése, a világ forgása iránt.

Nem tudom, én hogyan bírnék egy ilyen "betanított munkát", mikor a tudás számomra nagy kincs (túlzásba is viszem a tudásért való küzdést, de ilyen vagyok sajnos), és valamikor használni is akarom.

Ráadásul betegesen nem szeretem a monotóniát, ebből amúgy is lesz bajom szerintem bármilyen munkánál.

2012. dec. 24. 17:44
 29/54 A kérdező kommentje:
Szerintetek van rá esély, hogy három éven belül lesz valami becsülete Magyarországon a környezetvédelemnek, és az ezzel foglalkozó szakembereknek?
2012. dec. 24. 17:45
 30/54 anonim ***** válasza:

Rossz hozzáállás. Nem éri meg reménykedni, hogy majd 3 év múlva minden megváltozik. Én a rózsaszín álmokat kb. akkor adtam fel,mikor első éves voltam az egyetemen. Kreatív voltam, racionális, de egyszerűen nem voltam elég érett, hogy normális szakot válasszak. Hibáztathatnám anyámat, az államot, de a felelősség az enyém 90%-ban. Rá kell jönni, hogy magad kell tenned a jövődért, nincs ingyen ebéd. Ha hibázol, akár a szakválasztással,akkor a sors büntet. Vagy munkanélküli leszel, vagy váltasz és akkor 1-2 évvel később lesz munkád. Váltani mindig nehezebb, mert bizonytalan.

Betanított monoton sz.r meló ide vagy oda, ha egyszerűen nincs más, ez még mindig 1000x szer jobb,mint otthon ugyanez, vagy egy gyárban robotolni.Úgyhogy légy bátor és dönts,februárban lehet jelentkezni, ha azt lekésed,még egy év elmegy a semmitevéssel,amibe sajnos nagyon könnyen bele lehet kényelmesedni.

2012. dec. 24. 18:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!