Miért tartják a turizmus-vendéglátás szakot
büfészakot?
Figyelt kérdés
Sok embertől hallom és egyszerűen nem értem miért.
2012. dec. 21. 23:19
1/9 anonim válasza:
A beképzelt jogász és egyéb hallgatók előszeretettel hívnak így minden bölcsész szakot is, ne aggódj. Egyébként mivel vendéglátás, így köze van a büfének hozzá :) Meg ezek "csak" főiskolai szakok ugye? talán ezért . De ezzel ne törődj , ha ez érdekel , menj erre, egy nagyon jó szak.
2012. dec. 21. 23:22
2/9 anonim válasza:
mert a nevéből nem egyértelmű hogy ez a szak miből áll. de ezzel te ne törődj. ha érdekel, akkor oda menj.
2012. dec. 21. 23:32
3/9 anonim válasza:
Mert az. Mit nem lehet ezen megérteni?
2012. dec. 21. 23:36
4/9 A kérdező kommentje:
Talán mert nem hiszem hogy az lenne, azok után, hogy az én főiskolámon (BGF-KVIK-en) rendesen szórják az embereket, a matekos és a gazdasági tárgyakkal. Az 1. évfolyamon levő gazdasági matek 1-nél 60-70%-os a bukási arány és még most is van olyan 2. éves aki speciális kurzusban felvette megint a tárgyat. Attól sem nevezném büfészaknak, mert nagy f.aszság az, hogy ha be se járok órákra meg ha végig elbulizom a félévet akkor is el tudom végezni a szakot. Ahhoz hogy vizsgázni tudjon nálunk valaki "aláírást" kell kapjon (mint bármelyik más főiskolán/egyetemen), aminek feltétele tárgyanként változó, de pl. zh-k megírása vagy még évközbeni beadandó feladatok megírása is kell, szóval itt kell tanulni rendesen.
Persze fölösleges ezt egy műszaki vagy orvosi egyetemmel összehasonlítani, de itt is megvannak a nehézségek, mint minden felsőoktatási intézményben.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy attól mert sokan jelentkeznek és sokukat fel is veszik erre a szakra még nem végzik el mindannyian ezt a szakot.
2012. dec. 22. 21:09
5/9 A kérdező kommentje:
Amúgy meg a turizmus-vendéglátás NEM bölcsész szak, hanem gazdasági pont az előbb leírtak miatt.
2012. dec. 23. 10:43
6/9 anonim válasza:
mert a büfé szakok egyik legnagyobb királya. nem csak bölcsész karon vannak büfé szakok, egy csomó gazdasági is az.
2012. dec. 23. 20:16
7/9 anonim válasza:
Utolsó: gratulálok, ez egy igazi Darwin-díjas hozzászólás, ami a te szűk látókörödről tesz tanúbizonyságot. Jól esik elhinned, hogy a te diplomád a legértékesebb, az összes többire meg nincs semmi szükség. Na, menj és tanulj szépen a digit vizsgádra, különben kivágnak a BME-ről, és akkor még büfészakos diplomád sem lesz.
2013. jan. 3. 20:56
8/9 anonim válasza:
Első: én jogászoktól nem szoktam hallani, hogy büféznének más szakokat, sőt, őket is simán le szokták büfézni az igazi BME-s büféző kis g.cik..
2013. jan. 8. 20:49
9/9 anonim válasza:
A mérnökök általában azt hiszik, hogy ők sz*arták az egyenlítőt. Azt gondolják, a világon másra nincs is szükség, csak mérnökökre. Még az orvosok vannak hasonlóan elszállva maguktól, bár ennyire ők sem korlátoltak. Azért mindkét területen vannak értelmesebbek is, akiket a pénzkeresésen és a szakmájukon kívül az élet egyéb dolgai is érdekelnek, de a többség sajnos beképzelt bunkó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!