Mivel tudnék korrigálni egy meggondolatlan pályaválasztást?
Az a típus voltam, aki csak töpreng, hogy vajon mi az, ami pár éven, esetleg egy életen át érdekelni fog, de nem néz utána eléggé a dolgoknak. Ráadásul könnyebb egyetemre akartam menni, mert nehezen tanulok. Sokkal több tanulás kell nekem ugyanahhoz az eredményhez, mint az átlagnak. Azt hittem, a könnyebb egyetem is nyújt kellő színvonalat, de tévednem kellett.
Szóval itt állok abban a helyzetben, hogy büféegyetem büfészakára járok (környezetmérnöki).
Gondoltam én már több verzióra:
- Elvégzem ezt a szakot itt, és közben egyéves OKJ levelezőin.
- Elvégzem itt ezt a szakot, közben TDK, szakkollégium, egyéb "nyomulások", és ezerrel keresek szakmai gyakorlati helyet a 6 héten felül is. Majd utána MSc.
- Elvégzem ezt a szakot itt, és rögtön utána levelezőin másik szak máshol, 8 általánossal végezhető munka mellett - olyat csak találok.
- Újrafelvételizek és mostmár odafigyelek, hogy a színvonalat keressem (szenvedés árán is) és mindenképp biztató szakot.
- Maradok a szakon, de átmegyek a BME-re. Ott az a veszély, hogy nem tudok nyüzsögni, mint TDK, szakkolesz stb, hanem örülök, ha bennmaradok.
- Karon belül átmegyek másik szakra, még úgy is, hogy a többi szak nem vonzó számomra.
Ti mit csinálnátok?
Van környezetmérnök ismerősötök? Ő mire képezte át magát, és azzal mennyi idő alatt helyezkedett el?
Komolyan már az se érdekel, éhbér-e, szerethető meló-e. Én már csak reményt akarok... :'(
Szia!
Én a helyedben még a következő félévet nagoyn meghajtanám tnaulás szempontjából, majd átjelentkeznék a BME-re, és ott megpróbálnám elfogadtatni a teljesített tárgyakat. Így ha nem is mindet fogadják el, akkor is valamekkora előnnyel indulsz, nem kell újra végigszenvedni őket.
Átjelentkezés után pedig szintén tanulni-tanulni-tanulni, fontosak az eredmények.
Én semmiképp sem javasolnám, hogy válassz olyan szakot, ami nem szimpatikus, az esetleges elvégzés után kínszenvedés lenne egy egész életen át azzal foglalkozni, nem?
Csak azért választottam ezt a szakot, mert nem tudtam dönteni a sok érdeklődési köröm között, és azt hittem, hogy ebben mindegyik benne van.
Szóval csak a karon belülre vonatkozott, hogy nem szimpatikus a többi szak.
"- Újrafelvételizek és mostmár odafigyelek, hogy a színvonalat keressem (szenvedés árán is) és mindenképp biztató szakot"
Hagyd a pics@ba a jelenlegit. Semmit nem érsz környezetmérnöki diplomával, csak úgy, mint az OKJ-vel sem. Tehát ne vesztegess semmi pénzt, energiát, időt olyanra, ami nem hoz nyereséget.
Felvételizz valami rendes helyre, vagy légy munkanélküli, ugyanott lennél azzal is, mint most.
Szerintem a második verzió.Ha gyengébb képességű vagy ne BME,semmi értelem bukdácsolni,jobban "mutat"egy gyengébb intézmény+TDK stb,mit,hogy 2-3-as voltam a BME-n.
Tudom,mert én ezt csináltam végigbugdácsoltam az ELTE biológus szakát,és nagyon megbánatam.Inkább valami kamut kellett volna választani,és mellette "nyüzsögni".
Szívtam ezerrel a tanulással mert diszlexiás vagyok,csak azért hajtottam ki ne b@sszanak,emellet nem volt időm se dolgozni,se TDK-ra,örültem,hogy nagy szívások árán a minimumot teljesítem.Aztán meg volt végzéskor kezemben egy "egysoros" önéletrajz.
Előző voltam még.
Háát, így biológus végzettséggel se könnyű. :(
Bár manapság csak a műszaki érdeklődési zseniknek könnyű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!