Gondolat rohanas, meggondolatlan cselekedetek, figyelemzavar?
Figyelt kérdés
Tehat a jellemzo dolgok ram. Sokat gondolkodok, nagyon sokat, rengeteget, Forog az agyam allandoan. Aludni is nehezen tudok, csak amikor mar nagyon faradt vagyok akkor. Allandoan elkalandozik a figyelmem, minidg jar vmin az eszem. sosem azon amin kene. Amier kellene alig tudok koncentralni. Az elet kis dolgaiban elveszek, nem tudom hol a telom, hol a kulcsom stb... Masodpercek alatt felejtek el ilyen kis dolgokat, abnormalisan surun. Egyebkent az agyam mint a szivacs mindent magaba sziv. Nagyon gyorsan tanulok, szinte mindenben jo vagyok amibe belekezdek. Beszedkenyszerem van, nem birok megulni fel percre sem egyhelyben. A labam folyamatosan jar, ha az nem akkor a kezem, ha az sem akkor ragom a polom, mindig van valami amit csinalnom kell. Egy filmet is nehezen birok vegignezni, mert untat, nem tudok rakoncentralni, kozben is elkalandozik a figyelmem. Iszonat meggondolatlansagokra vagyok kepes, hiaba tudom, hogy amit teszek az hulyeseg, megis megteszem valamiert, aztan azonnal banom mint az allat. Kepes vagyok olyan dolgokat is igy megtenni,ami nyilvanvaloan tonkreteszi az eletem. Nos, akinek van fogalma az ilyen temarol kerem segitsen, van valami bajom? Utal ez valamilyen mentalis betegsegre?2012. aug. 21. 04:32
1/13 anonim válasza:
Azért nem alszol még, mi? :D Nos...igen, ez azért így nem normális, de erősnek tartom azt a kifejezést, hogy mentális betegség. Egyértelmű hiperaktivitás jeleit mutatod, de nagyon furcsa, hogy még általános suliból nem küldtek nevelési tanácsadóba! :O Érdemes lenne elmenni egybe, ott tudnak ezen segíteni! :)
2/13 A kérdező kommentje:
Hat kerlek szepen iskolaban is voltak figyelmi problemaim, jellemzo volt hogy a pl. a tablara felvolt irva a feladat, es en nem voltam kepes rendesen lemasolni se :D NEm tudtam ott sem figyelni rendesen, de igazabol senki se vette eszre rajtam annyira, hogy ezzel orvoshoz kuldjenek. PL. tesi ora utan rendszersen az oltozoben hagytam a ruhaim, hazamentem a torna cipoben es csak otthon vettem eszre, meg ienek. Eleg konnyen befolyasolhato is vagyok, nem tudom ez szamit-e. Egyebkent rendkivul jo a logikam, nagyon jol atlatok dolgokat, es az iq-m is 130 koruli. Mostanra mar egyebkent 23 eves leszek, nem tudom hogy lehet-e ezzel mit kezdeni ilyenkor, de ezek a dolgok nagyban megnehezitik a mindennapi eletvitelem... Nincs kitartasom se semmihez, alig tudok befejezni dolgokat. Mikozben azert vannak dolgok amiket szeretek, pl. azt, hogy ilyen gyorsan tanulok, hogy ugy erzem en teljesen mashogy latom a vilagot mint az atlagos ember. Hat nem is tudom, megfogalmazni se konnyu ezt a dolgot most. Egyebkent mindig is azt ereztem, hogy mas vagyok mint a mindenki mas, de persze nem abban az ertelemben, hiszen mindenki kulonbozik. DE en isten bizony masnap ereztem magam vilag eletemben az volt az erzesem hogy vmi baj van velem :D
2012. aug. 21. 05:10
3/13 anonim válasza:
relaxációt kéne tanulnod, mondjuk jógázni...
4/13 anonim válasza:
"nagyon jol atlatok dolgokat, es az iq-m is 130 koruli."
Gratulálok. Einsteinnek csak 120 volt.
5/13 anonim válasza:
Hiperaktívnak hangzol ezek alapján.
6/13 A kérdező kommentje:
Nem hinnem, hogy Einsteinnek 120 lett volna, az mar nem egy ritka szint... De egyaltalan ezt most miert irtad be? :O Igen en is hiperaktivitasra gondolok egyebkent, csak hat most magam diagnosztizalni eleg fura, me olyan mintha bebeszelnem magamnak vagy nemtom. Van ertelme meg orvoshoz menni ilyen idosen?
2012. aug. 22. 01:57
7/13 anonim válasza:
Első hozzászóló vagyok, és az lenne a kérdésem, hogy tanulsz-e még? Mert ha igen, akkor van iskolapszichológusotok. Én először őt próbálnám meg, mert nem hiszem, hogy téged le kéne szedálni. Ő pedig el tudja dönteni, szükséged van-e orvosi segítségre.Továbbra is furcsának tartom, hogy a szüleid nem vittek el kiskorodban nevelési tanácsadásra,de ezen már kár gondolkodni.
8/13 A kérdező kommentje:
Voltam a pszihologusnal amikor 10000.jere felejtettem el vmit, de o sem emlitett ilyesmit... Nem, mar nem tanulok. Sot kulfoldon vagyok, 2ezer kilometerre hazulrol, szal :D
2012. aug. 22. 10:42
9/13 anonim válasza:
Nézd, őszinte leszek. Nem ismerlek, úgyhogy nekem nagyjából mindegy lenne, hogy döntesz, ez rám nincs kihatással. Ettől függetlenül,úgy vélem, megérdemled, hogy nyugodt életed legyen olyan normális életvitellel, mint akárki másnak. Másrészről úgy gondolom, hogy ha nagyon akartál volna, akkor már elmentél volna orvoshoz azután, hogy láttad, a pszichológus nem segít. Igen, szerintem mindenképp ki kellene deríteni, mitől van ez a hiperaktivitás-szerű tünet, és igen, szerintem megéri ennyi idősen is utánajárnod a dolgoknak, hiszen még fiatal vagy, előtted az élet, de mivel már téged is zavar ez a helyzet, így pont most kéne "fülön csípni" ezt az egészet, hogy ne vesztegesd az idődet. Ha ez az egész nem csak arra megy ki, hogy magányos vagy, vagy éppen unatkoztál, ezért feldobtad ide a kérdést (kérlek, ne vedd magadra, nem sértés, csak egy lehetséges magyarázat), akkor pedig ne ülj, és várd a csodát, cselekedj.
10/13 A kérdező kommentje:
termeszetesen nem unalombol tettem fel a kerdest, hanem azert mert erdekel masok velemenye a dologrol. Amikor pszihologusnal voltam, meg fogalmam sem volt, hogy esetleg hiperaktiv vagyok. Ezek a dolgok csak mostanaban fogalmazodtak meg igy bennem, eddig csak azt tudtam, hogy szetszort vagyok mint az allat, de hogy miert azon nem gondolkodtam :) sajnos most eleg messze vagyok mo.-tol, tehat csak kesobb tudok utanna jarni a dolgoknak, de mindenkeppen elnezek vmi szakemberhez ha lehetoseg lesz ra. Koszonom a valaszokat, sokat jelent.
2012. aug. 25. 00:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!