Gondolat rohanas, meggondolatlan cselekedetek, figyelemzavar?
Nem tudom, hogy olvasod-e a válaszomat, mert már régen tetted föl, de hátha :)
Komolyan, mintha magamat hallanám... Nekem is ugyanezek a tüneteim, mindent elfelejtek, izgek-mozgok, nem tudok elaludni, mert folyton pörög az agyam, mindent megjegyzek, viszont nincs türelmem tanulni, úgy kell erőszakkal rávenni magamat... Nem tudom ezzel mit lehetne kezdeni, én voltam pszichológusnál, aki azt mondta, hogy figyelemzavarom van. Vannak elvileg gyakorlatok, amúgy meg nekem az a módszerem, hogy fölírok minden kis hülyeséget, nehogy elfelejtsem, ez hatásos tud lenni.
Nekem eddig az volt a legdurvább mutatványom, hogy iskolatáska nélkül indultam el iskolába, meg rendszeresen benntfelejtem a kulcsot a zárban XD Szóval jha, át tudom érezni a helyzetedet...
Régi kérdés, de én is írnék. Először is egy offtopik megjegyzés: Einsteinnek 160 feletti volt az IQ-ja, a 130 abszolút elérhető, olyannyira, hogy nekem is volt 130-as IQ tesztem.
De a lényeg, hogy szerintem ADHD-d van, illetve ADD (azt hiszem így hívják). Ez az ADHD egy olyan változata, ami túlmozgással nem feltétlenül jár együtt, de a gondolatok csapongóak, emiatt figyelemzavar alakul ki. Amint elkezd unatkozni rögtön csaponganak a gondolatok valami izgalmasabb felé. Én tudom javasolni, hogy fel kell pörgetni a tanulást. Például előadás videót 1,5-szörös sebességgel kell nézni. Sokkal ritkábban kalandozik el a gondolatom, amióta ezt csinálom. A másik, amit javaslok, hogy ha rajtakapod magad, hogy elkalandoztál, akkor ne szigorú legyél önmagaddal, hanem örülj annak, hogy észre vetted a dolgot, és visszatértél a "jelenbe". Az ilyenfajta pozitív átírás nekem nagyon bejött (egyébként tanulásmódszertant oktató hölgy javasolta ezt nekem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!