Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gondolat rohanas, meggondolatl...

Gondolat rohanas, meggondolatlan cselekedetek, figyelemzavar?

Figyelt kérdés
Tehat a jellemzo dolgok ram. Sokat gondolkodok, nagyon sokat, rengeteget, Forog az agyam allandoan. Aludni is nehezen tudok, csak amikor mar nagyon faradt vagyok akkor. Allandoan elkalandozik a figyelmem, minidg jar vmin az eszem. sosem azon amin kene. Amier kellene alig tudok koncentralni. Az elet kis dolgaiban elveszek, nem tudom hol a telom, hol a kulcsom stb... Masodpercek alatt felejtek el ilyen kis dolgokat, abnormalisan surun. Egyebkent az agyam mint a szivacs mindent magaba sziv. Nagyon gyorsan tanulok, szinte mindenben jo vagyok amibe belekezdek. Beszedkenyszerem van, nem birok megulni fel percre sem egyhelyben. A labam folyamatosan jar, ha az nem akkor a kezem, ha az sem akkor ragom a polom, mindig van valami amit csinalnom kell. Egy filmet is nehezen birok vegignezni, mert untat, nem tudok rakoncentralni, kozben is elkalandozik a figyelmem. Iszonat meggondolatlansagokra vagyok kepes, hiaba tudom, hogy amit teszek az hulyeseg, megis megteszem valamiert, aztan azonnal banom mint az allat. Kepes vagyok olyan dolgokat is igy megtenni,ami nyilvanvaloan tonkreteszi az eletem. Nos, akinek van fogalma az ilyen temarol kerem segitsen, van valami bajom? Utal ez valamilyen mentalis betegsegre?

2012. aug. 21. 04:32
1 2
 11/13 anonim válasza:

Nem tudom, hogy olvasod-e a válaszomat, mert már régen tetted föl, de hátha :)

Komolyan, mintha magamat hallanám... Nekem is ugyanezek a tüneteim, mindent elfelejtek, izgek-mozgok, nem tudok elaludni, mert folyton pörög az agyam, mindent megjegyzek, viszont nincs türelmem tanulni, úgy kell erőszakkal rávenni magamat... Nem tudom ezzel mit lehetne kezdeni, én voltam pszichológusnál, aki azt mondta, hogy figyelemzavarom van. Vannak elvileg gyakorlatok, amúgy meg nekem az a módszerem, hogy fölírok minden kis hülyeséget, nehogy elfelejtsem, ez hatásos tud lenni.

Nekem eddig az volt a legdurvább mutatványom, hogy iskolatáska nélkül indultam el iskolába, meg rendszeresen benntfelejtem a kulcsot a zárban XD Szóval jha, át tudom érezni a helyzetedet...

2012. okt. 31. 13:19
 12/13 A kérdező kommentje:
Szia igaz mar regen irtal de hogy lasd kivel van dolgod miota ezt a kerdest kiirtam elhagytam 3 telefont, tobbek kozott egy mereg dragat. Tovabba 4londonban hasznalatos berlet, 2 kulcs, rengeteg penz a szamlan. Mostanra mar egeszen biztos vagyok benne, hogy ADHD-s vagyok. Orvoshoz meg mindig nem jutottam el sajnos, brutalis idoket kell varni elojegyzeshez otthon, ugy hogy azt hiszem Londonban fogom megprobalni a segitseget megtalalni. Azert szomoru, mert sokan lehetunk ezzel a problemaval igy az igazi elet kezdeten, amikor mar tenyleg magunkra vagyunk utalva. Mikozben eleg jo az esely ra, hogy nem tudunk a mindennapi eletben segitseg nelkul boldogulni. Ha gyerek koromban eszrevette volna valaki, hogy ez tobb, mint a nem akaras (nekem mindig az volt mondva, hogy figyeljek jobban, de arra senki sem gondolt, hogy nem vagyok ra kepes) mostanra mar esetleg megtanulhattam volna elni ezzel a problemaval... Ehelyett mikozben teljesitenem kell, mert kenyszer van ra, azzal kell birkoznom, hogy hogyan tudom ezeket a rossz tulajdonsagokat a hatterbe szoritani. Kozben persze tudom, hogy rengeteg jo dologgal is jar ez, minden amit szeretek magamban osszekotheto ezzel, a logikam, az hogy mashogy latok dolgokat mint a tobbseg, es meg tucatnyi dolog, ezeket kell tudnom kihasznalni! Es ha neked is vannak ilyen dolgaid akkor neked is! Ha meg tanulsz akkor tenyleg ne sajnald az energiat most arra, hogy az valjek beloled ami szeretnel! Ne szard el ugy, mint en tettem, tanulj annak amit majd tenyleg szeretni fogsz csinalni, mert megsugok valamit, ha adhd-s vagy masra nem leszel kepes. Ami nem erdekel azt nem tudod rendesen megcsinalni, en legalabbis nem. Tehat azt kell csinalnunk ami erdekel, maskepp nagyon nehez lesz megfelelni az elvarasoknak.
2013. márc. 13. 09:00
 13/13 anonim ***** válasza:

Régi kérdés, de én is írnék. Először is egy offtopik megjegyzés: Einsteinnek 160 feletti volt az IQ-ja, a 130 abszolút elérhető, olyannyira, hogy nekem is volt 130-as IQ tesztem.

De a lényeg, hogy szerintem ADHD-d van, illetve ADD (azt hiszem így hívják). Ez az ADHD egy olyan változata, ami túlmozgással nem feltétlenül jár együtt, de a gondolatok csapongóak, emiatt figyelemzavar alakul ki. Amint elkezd unatkozni rögtön csaponganak a gondolatok valami izgalmasabb felé. Én tudom javasolni, hogy fel kell pörgetni a tanulást. Például előadás videót 1,5-szörös sebességgel kell nézni. Sokkal ritkábban kalandozik el a gondolatom, amióta ezt csinálom. A másik, amit javaslok, hogy ha rajtakapod magad, hogy elkalandoztál, akkor ne szigorú legyél önmagaddal, hanem örülj annak, hogy észre vetted a dolgot, és visszatértél a "jelenbe". Az ilyenfajta pozitív átírás nekem nagyon bejött (egyébként tanulásmódszertant oktató hölgy javasolta ezt nekem).

2022. máj. 8. 02:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!